Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Csak óvatosan: egészséges ételek, amik hizlalnak

2016. 08. 05. 10:34
Forrás: hazipatika.com
Egészség
Vannak olyan ételek, amikből annak ellenére, hogy tele vannak fehérjével, antioxidánsokkal, telítetlen zsírsavakkal és vitaminokkal, érdemes csak mértékkel fogyasztani, mert előnyös tulajdonságaik mellett a kalóriatartalmuk meglehetősen magas.

Avokádó

Az isteni, élénkzöld avokádóban sok a rost, a kálium és a telítetlen zsírsav, ráadásul a bőrszépítő hatása is közismert. Ráadásul finom is, így könnyű vele túlzásba esni, pedig nagyon sok benne a kalória, így heti 2-3 alkalomnál többször nem jó fogyasztani, különösen, ha diétázunk.

Olajos magvak

Az olajos magvakkal hasonló a helyzet - már egy maréknyi is több száz kalóriát tartalmaz belőlük, bár tény, hogy igen egészségesek. Napi néhány dkg fogyasztható belőlük, például reggel zabkásába, vagy egy kis gyümölcssalátába keverve.

Müzli, müzliszelet

Ha ilyesmit vásárolunk, nézzük meg alaposan a csomagolást, mert a legtöbb tele van zsírral és hozzáadott cukorral. Keressük a csökkentett cukortartalmú verziókat, és az energiaszeleteket is mértékkel fogyasszuk - valójában egy átlagos méretűnek a fele is elegendő egy kis energiapótláshoz.
Müzlit otthon is bármikor csinálhatunk magunknak, nem szükséges mindig az előre csomagolt változat mellett dönteni. Az elkészítése roppant egyszerű, és előnye, hogy csakis olyan alapanyagokat tartalmaz, amit szeretünk, és ami egészséges!

Aszalt gyümölcsök

Van bennük bőven rost és vitamin, de sajnos meglepően sok hozzáadott cukor is - ráadásul a gyümölcsök nagy részének cukortartalma egyébként sem alacsony. A legkevesebb kalória a friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökben van, érdemes ezeket fogyasztani inkább.

Gluténmentes ételek

Hacsak valakinek nincs megállapítottan gluténallergiája, nem érdemes bedőlnie a trendeknek, és kifejezetten az ilyen termékeket keresni, ugyanis a bennük lévő adalékanyagok miatt általában magasabb a kalóriatartalmuk a hagyományos termékeknél. Ha mindenképp gluténmentesen szeretnénk étkezni, akkor válasszuk a kölest, a quinoát vagy egyéb, természetesen gluténmentes magokból készült ételeket.

Ízesített görög joghurt

Bár finomak és sok bennük a kalcium, nagyon sok hozzáadott cukrot tartalmaznak, így az ízesített verzió helyett mindig válasszuk a natúr illetve zsírszegény fajtákat. Keverjük édesítővel, gyümölcsökkel, fahéjjal, hogy megspóroljuk a feleslegesen hozzáadott kalóriákat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...