Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Egészségünk őrei: a sárga gyümölcsök és zöldségek

2023. 09. 04. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Ezek a vidám, napsütésre emlékeztető zöldségek és gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal, C-vitaminnal, béta-karotinnal, amik hozzájárulnak az egészséges csontozathoz, fogakhoz, javítják szívműködésünket, emésztésünket és immunrendszerünket.

Csupa egészség, vitalitás és szépség

A sárga gyümölcsökről és zöldségekről általánosságban elmondható, hogy hozzájárulnak a szervezet egészséges kollagén termeléséhez, ami fiatalos megjelenést és feszesebb bőrt eredményez. C-vitamin tartalmuk segít megőrizni a csontozat és immunrendszert egészségét, magas béta-karotin tartalmuk a szem egészségéért felel. Az antioxidánsok a sárga színű gyümölcsökben is segítenek a szabadgyökök elleni küzdelemben és csökkenthetik a prosztatarák kockázatát is. Köszönhetjük nekik szívünk egészségét is, mivel csökkenthetik a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint a szervezet egészséges pH-értékének fenntartásában is szerepük van. Rosttartalmuk helyreállítja emésztésünket.

A leghasznosabb sárga gyümölcsök 

A banán rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás. Az őszibarack segít az egészséges bőr megőrzésében, C-vitamin tartalmának köszönhetően védelmet nyújt a káros szabadgyökök és az ultraibolya sugárzás ellen. A magnézium jelenléte az őszibarackokban és kajszibarackokban segít a stressz és a szorongás megelőzésében, valamint az idegrendszer nyugalmának fenntartásában. A mangó nagyon gazdag káliumban, magnéziumban és B6-vitaminban, ami a magas vérnyomás csökkentéséért felel. A friss ananász a jelenleg ismert egyetlen bromelánforrás - ez az anyag csökkenti a gyulladást, az ízületi fájdalmakat, valamint gátolja a rosszindulatú sejtburjánzást. A grapefruit segít a szervezet lúgosításában, és az egyik leghatásosabb immunerősítő gyümölcs. Télen a legfontosabb vitaminforrásunk a narancs és a mandarin.

A legjobb sárga zöldségek

A sárgarépa tele van retinsavval. Ez a vegyület az A-vitamin származéka, jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy javítja a látást és meggátolja a rákos sejtek növekedését. A sütőtök is gazdag luteinben és zeaxantinban, amik a zöldség színét is adják, így védenek a szürke hályogtól és egyéb szembetegségektől. A paprika magas antioxidánstartalmú, valamint a C- és a K-vitaminban gazdag, segíthet a fogyókúrázóknak, mivel sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz. Vízhajtó hatással van a szervezetre, természetes módon segíti az egészséges emésztést. A kukoricában rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik. A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...