Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Május 1-i ajánlatokMájus 1-i ajánlatok További ajánlatok

Ezért igyunk mindennap csipkebogyóteát

2017. 02. 11. 09:00
Forrás: hazipatika.com
Egészség
A csipkebogyó a téli időszak egyik legnépszerűbb gyógynövénye, hiszen rendkívül gazdag az immunrendszert erősítő vitaminokban. A belőle készült tea kellemes ízű és frissítő, gyermekeknek is kitűnő választás lehet.
A csipkebogyóból készült tea antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, található benne többek között kalcium, magnézium, cink, vas, A-, C-, E- és K-vitamin is. Koffeint ezzel szemben nem tartalmaz, így gyermekek számára is ideális választás lehet. Az íze frissítő és kellemes. A csipkebogyóból készült teának nagyon kedvező hatásai vannak a szervezetünkre, lássuk, miért érdemes még rendszeresen fogyasztani!

Erősíti az immunrendszert

A csipkebogyót különösen ősszel és télen érdemes fogyasztani, amikor gyakoribbak a fertőző betegségek. Egyrészt, mert kitűnően erősíti az immunrendszerünket, másrészt, mert bizonyos felsőlégúti tüneteket is enyhít, például a köhögést, a torokfájást, a nehézlégzést és az orrfolyást. Ha valaki már a náthás időszak elején elkezdi rendszeresen inni a csipkebogyóteát, enyhébb lefolyású és rövidebb ideig tartó betegségekre számíthat.
A csipkebogyóteával az ízületi fájdalmakat, illetve az ízületi gyulladással összefüggő duzzanatot is nagyszerűen "kezelhetjük", rendszeres fogyasztásával visszanyerhetjük az ízületek mozgékonyságát. A csipkebogyótea tökéletes kiegészítője lehet az ízületi gyulladások gyógyszeres kezelésének.

Segíti kordában tartani koleszterinszintünket

A benne található antioxidánsoknak köszönhetően a csipkebogyótea védi s szívünket és az ereket, és a koleszterinszint normalizálására is alkalmas. Ezen tulajdonságainak köszönhetően a segítségével hatékonyabban küzdhetünk a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a szívroham, a stroke és egyéb súlyos betegségek ellen. A csipkebogyóban található C-vitamin a vas felszívódását is segíti, ezzel pedig a vérszegénység megelőzésében játszik szerepet.

Bőrünkre is jó hatással van

Ha a csipkebogyóteát evés előtt fogyasztjuk, azzal felkészíthetjük a gyomrot az emésztésre, és így az élelmiszerekből a szervezetünkben jutó tápanyagok is jobban felszívódhatnak. A hagyományos gyógyászat szerint a csipkebogyóteát azoknak is érdemes az étrendjükbe illeszteni, akik gyomorfekélytől szenvednek, vagy akiknek érzékenyebb a gyomra, és nem bírják olyan jól például a zsíros, fűszeres vagy csípős ételeket.
A csipkebogyóban lévő antioxidánsok védik a sejteket az úgynevezett oxidatív stressz hatásaival szemben, így például a bőrünkre is jó hatással vannak. Ha rendszeresen iszunk csipkebogyóteát, azzal megerősíthetjük a sejtjeinket, és az öregedés ellen is küzdhetünk. A maradék, ízesítetlen teába mártott vattapamaccsal pedig áttörölgethetjük az arcbőrünket: ez nagyszerűen tonizálja és frissíti a bőrt.

Szóljon hozzá