Hét élelmiszer, ami erősíti az immunrendszert
Megelőzésre és kúraszerűen is ajánlott az immunerősítő élelmiszerek fogyasztása, amikben megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag található, melyek segítségével a szervezetünk felveheti a harcot a vírusok ellen.
A következő élelmiszerekkel tudjuk csökkenteni a megbetegedések kockázatát.
1. Egy gerezd fokhagyma
Jelentős antibakteriális hatása révén, a légúti megbetegedések okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Ha nem rágjuk szét a fokhagymát, hanem egyben lenyeljük, mint egy kapszulát, akkor részben elkerülhetjük a kellemetlen leheletet.
2. Egy kanál joghurt
Megőrzi az immunrendszer egészségét, mivel probiotikumot tartalmaz, ami segíti a helyes béláramlást. Megelőzés céljából nagyon hasznos.
3. Egy csésze húsleves
Az egyik legrégebbi csodaszer a megfázásra, és az influenzára. Igen népszerű gyógyír, amit előszeretettel főzünk, ha valamelyik szerettünk lebetegszik. Magas az ásványi anyag tartalma, és gyulladáscsökkentő hatású.
4. Egy csésze főtt paraj
Folsavban, és C-vitaminban gazdag, amik javítják a sejtek állapotát. Egy adag főtt spenótban annyi kálium van, mint egy banánban.
5. Brokkoli
Természetes méregtelenítő hatása van, amitől rendbe jön a bélrendszerünk, és ellenállóbbá válik a szervezetünk a baktériumokkal szemben.
6. Egy fél grapefruit
Csökkenti a megfázás tüneteit, és annak súlyosságát. Gyulladáscsökkentő, és leköti a káros szabad gyököket. Tele van antioxidánssal, és C-vitaminnal.
7. Egy csipetnyi fahéj
Szórjuk meg a kávénkat, zabpelyhünket egy kis fahéjjal, mert javítja az emésztést. Antibakteriális és gombaölő.