Őszi akciókŐszi akciók Október 23-i ajánlatokOktóber 23-i ajánlatok GyógykúrákGyógykúrák Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok

Gyulai Várfürdő

Gyula
Éjszakai fürdőzés
szaunaszeánsz
Típus: Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
A Gyulai Várfürdő minden évszakban ideális pihenőhely a megfáradt és beteg emberek, valamint a kikapcsolódásra vágyó fiatalok számára.
A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található. A minősített gyógyhely minden évszakban ideális pihenőhely a megfáradt és beteg emberek, valamint a kikapcsolódásra vágyó fiatalok számára. A pazar botanikai látványosságokkal bíró 200 éves ősparkot 10 000 tő virág, közel 100-féle fa, bokor és cserje varázsolja elbűvölővé, a vendégek az országban egyedülálló környezetben hódolhatnak a fürdőzés szenvedélyének.

Gyógyfürdő

A Várfürdő gyógyászati részlege 1968-ban nyílt meg. Ugyanebben az évben az I. számú termálkút vizét gyógyvízzé nyilvánították. 1971-ben az akkori Egészségügyi Minisztérium a Gyulai Várfürdőt gyógyfürdővé minősítette. 2002-ben a Széchenyi Terv keretében a teljes gyógyászati részleg felújítására is sor került. Így, a ma ide látogató betegek a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben gyógyulhatnak.
A Gyulai Várfürdő több medencéjében is különböző hőfokú gyógyvízben pihenhetnek a vendégek. A balneológiai kezelések mellett a Gyulai Várfürdő kiemelt figyelmet fordít a fizikoterápiás kezelésekre is. Különböző nem-vizes gyógykezelések a fürdőkúrák jótékony hatásait fokozzák, együttes alkalmazásuk a betegek mielőbbi felépülését segítik elő.

AquaPalota

A Gyulai Várfürdő új, 2013 év végén megnyílt létesítménye a Dél-Alföld élményekben leggazdagabb víziparadicsoma. Káprázatos méretei – 6338m2 összterületből 894m2 vízfelület – miatt joggal mondható, hogy az AquaPalota élményfürdő a Várfürdő legcsillogóbb gyémántköve.
Az AquaPalota élményfürdő tervezése során külön figyelmet fordítottak arra, hogy ne csak a baráti társaságok hangos nevetése töltse meg a teret, hanem a családok önfeledt kacaja is.
Az óriási kesze-kusza medence lubickolásra és csobbanásra szolgál. A beépített számtalan élményelem – sodrófolyosó, különböző víz alatti masszázsok, a pezsgő ülőfürdő gejzírek és buzgárok, hidromasszázs eszközrendszerek – igazi wellness élményt nyújt.
Az AquaPalotában baba- és gyermekmedence, két vízágyú, kalózhajó vizicsúszda, két vízköpő kisállat, rekreációs úszómedence, élménymedence, fekvő masszázspadok, vízfüggöny, sodrófolyosó, két masszázsfülke, nyakzuhany, buzgárok, gejzírek, ugrómedence és csúszdák biztosítják a feledhetetlen szórakozást.
A forróság szerelmeseit pedig finn szauna, gőzkabin, aromakabin és infraszauna várja.

Strand

A Gyulai Várfürdő nyáron is remek szórakozási lehetőségeket biztosít strandjával, melynek egyik legnépszerűbb eleme, a hullámmedence. A hullámfürdő korszerű, és családbarát kialakítása miatt is igen közkedvelt. A legsekélyebb része 45 cm, míg a legmélyebb pontja 2,2 méter, tehát kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít az egész család részére. A szórakozás igazi csúcspontját az 5 -7 percig tartó, - igazán nagy - közel egy méteres hullámok jelentik.
Izgalmas élményeket nyújt az igényes kialakítású, három csúszdával is rendelkező csúszdamedence, ami családok többségének kedvencei közé tartozik. A több mint 110 méteres óriáscsúszda mellett egy rövidebb, de jóval meredekebb kamikaze és egy tradicionális kis csúszda a felhőtlen élmény lehetőségét kínálja. A medence fokozatosan mélyülő kialakítása miatt nemcsak vízi mókázásokra alkalmas, hanem úszásra is.
A strandon található 50 méteres versenyuszoda egész évben alkalmas úszóversenyek, vízilabda-mérkőzések, és egyéb szórakoztató programok lebonyolítására. A medence kiváló vízminősége miatt közkedvelt a sportolni vágyók körében.
  termalfurdo.hu

Szállásajánló

Hőforrás Hotel és Üdülőpark***

Gyula
Fürdő a közelben: Gyulai Várfürdő

Wellness Hotel Gyula**** superior

Gyula
Fürdő a közelben: Gyulai Várfürdő
wellnesswellness
városivárosi
gyermekbarátgyermekbarát

Várszálló Apartman****

Gyula
Fürdő a közelben: Gyulai Várfürdő
városivárosi
Témába vág

El sem hinné, mi mindenre jó az úszás

Az úszás nagyon egészséges sport, és nyáron keresve sem találhatnánk jobb mozgásformát.

Budapesti fürdők: most minden kiderül

Mindent tud a fővárosi fürdőkről? Akkor tesztelje a tudását!

Igazi csodára leltünk a Körösök völgyében

Bár nehéz tudomásul venni, hamarosan véget ér a nyár. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kellemes kora őszi időt ne lehetne kihasználni, hogy még alaposabban feltöltődjünk.