Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Török Fürdő Eger

Magyarország, 3300 Eger, Fürdő u. 3-4.
+36 36 510 552
Gyógyfürdő, Termálfürdő, Műemlékfürdő

Az egri Török Fürdő különlegessége a meglehetősen ritka, radon tartalmú gyógyvíz.
Az egri Török Fürdőt Arnaut pasa emeltette, a gyönyörű, arany kupolás fürdőben a hithű mohamedánok tisztálkodhattak és társaloghattak. Ez a csodás fürdő – többszöri felújítást követően – még mindig áll és hat medencével, magas színvonalú wellness-és gyógyászati szolgáltatással várja vendégeit.
A Török Fürdőben a radon tartalmú gyógyvíz a medencék alját borító kövek alatt tör fel három helyen, a Török-medence, a „Tükör medence" és a Pezsgő-fürdő medence alatt, mely nevét a felszálló buborékok szakadatlan pezsgése miatt kapta. Ezen kívül még három medence található az épületben, melyeket a mai kornak megfelelő élményelemekkel bővítettek.
A Török Fürdőben található víz gyógyhatása a benne oldott radonnak köszönhető, mely gyulladáscsökkentő és fokozza a szervezet endorfin-termelését, így a közérzetre is kedvezően hat. Az ionizáló sugárzás a sejtek regenerációs folyamatait is előmozdítja.

Hamam

A fürdőben aromakabin, infrakabin, gőzfürdő és szauna várja a felüdülni vágyó vendégeket. A masszázskínálatban a szokásos frissítő, nyugtató és gyógymasszázsok mellett a tradicionális török hamam masszázsok is helyet kaptak. A hamam bepillantást enged a török kultúrába, és a hagyományos török megtisztulási szertartásba, mindemellett segíti a bőr megtisztulását és megszépülését, illetve a masszázs kellemesen ellazítja az izmokat.


Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá