Tavaszi akciókTavaszi akciók Nyári akciókNyári akciók

Ezen a helyen lépten-nyomon feltör a termálvíz - képek

2016. 01. 18. 19:16:00

Fürdőzés
  termalfurdo.hu
Egy izlandi településen szó szerint igaz, hogy bárhol lefúrhatunk, termálvíz tör fel – írja a Termál Online.
Izland az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikai lemez határán fekszik, ebből fakad a szigetországban tapasztalható geotermikus aktivitás. Ez nemcsak azt jelenti, hogy termálfürdők terén egész jól állnak, hanem azt is, hogy az energiaszükségletüket is 100 százalékban megújuló energiaforrásokból tudják fedezni. Nagyobb részt víz, kisebb részt a geotermikus hő biztosítja a 317 ezer lakosú Izland energiaigényét.
Kattintson!
Fotók: wikipedia, wf.is, livingbroadly, hveragerdi.is
Izland egyik különleges települése Hveragerdi; a 2300 lakosú település Reykjavíktól 45 kilométerre található. Hveragerdi egy geotermikus mező kellős közepén fekszik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy lépten-nyomon hőforrások törnek fel.
Ezt ki is használják, az épületek fűtését teljes egészében megoldják a hőenergiából. Hveragerdi az ország éléskamrája is, ugyanis rengeteg üvegházat működtetnek a hőenergiának köszönhetően. A geotermikus aktivitás hátulütője, hogy gyakoriak a földrengések.
 

Forrás: Termál Online


  termalfurdo.hu
Témába vág

Szeretik a magyar fürdőket a csehek

A Magyar Turizmus Zrt. cseh külképviselete, a Harkányi Turisztikai Egyesülettel együttműködve, hét harkányi turisztikai szolgáltató képviseletével utazási irodák vezetői és képviselői számára mutatta be a legfrissebb piaci aktualitásokat Csehországban.

Ámuljon: ezek a világ legjobb wellness hoteljei

Nehezen akar megérkezni a tavasz; ebben a hűvös időben mindannyian elvágyódunk egy kellemes, napos helyre. Ha már úgyis álmodozunk, merítsünk ihletet a világelsőkből; a Condé Nast Traveller nemrégiben publikálta 2016 legjobb wellness szállóit.

Táncos lányokat fotóztak a budapesti fürdőkben - képek

A Balerina Projekt keretében több budapesti fürdőben is lélegzetelállító fotók készültek. De mi is az a Balerina Projekt és miért fotózkodtak a táncosok a fővárosi fürdőkben?