Nyári akciókNyári akciók

Ezen a helyen lépten-nyomon feltör a termálvíz - képek

2016. 01. 18. 19:16:00

Fürdőzés
Egy izlandi településen szó szerint igaz, hogy bárhol lefúrhatunk, termálvíz tör fel – írja a Termál Online.
Izland az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikai lemez határán fekszik, ebből fakad a szigetországban tapasztalható geotermikus aktivitás. Ez nemcsak azt jelenti, hogy termálfürdők terén egész jól állnak, hanem azt is, hogy az energiaszükségletüket is 100 százalékban megújuló energiaforrásokból tudják fedezni. Nagyobb részt víz, kisebb részt a geotermikus hő biztosítja a 317 ezer lakosú Izland energiaigényét.
Kattintson!
Fotók: wikipedia, wf.is, livingbroadly, hveragerdi.is
Izland egyik különleges települése Hveragerdi; a 2300 lakosú település Reykjavíktól 45 kilométerre található. Hveragerdi egy geotermikus mező kellős közepén fekszik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy lépten-nyomon hőforrások törnek fel.
Ezt ki is használják, az épületek fűtését teljes egészében megoldják a hőenergiából. Hveragerdi az ország éléskamrája is, ugyanis rengeteg üvegházat működtetnek a hőenergiának köszönhetően. A geotermikus aktivitás hátulütője, hogy gyakoriak a földrengések.
 

Forrás: Termál Online


Témába vág

Miként kerüljük el a kellemetlenségeket egy közfürdőben

Gudmundur, az izlandi etikett-tudor megmondja - video

Gyönyörű képek: nyit az első, eredeti jéghotel

Megérkeztek az első fotók az ismét felépülő, első és eredeti jéghotelről Svédországban, a különleges létesítmény idén egy hatalmas jégelefánt szoborral tűnik ki a tömegből.

Termálvíz, gyógyvíz, hévíz

Gondolkodtak már rajta mitől gyógyít a termálvíz? Vajon mi a különbség a termál- és a gyógyvíz között? A termál is gyógy? A gyógy is termál ....és melyik hé? Mármint víz. És csak Hévízen van hévíz? De miért is van egymástól olyan messze Tapolca és Miskolc