Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ilyen esetekben tilos a fürdőzés

2016. 03. 06. 20:26:00

Fürdőzés
Bár alapvetően a gyógyfürdőzés egészséges, sőt számos betegség kezelésre alkalmas, vannak olyan helyzetek, mikor mégsem tanácsos mártózni. Nézzük, melyek ezek.
Először is érdemes leszögezni, a gyógyfürdőkúrát az orvos írja elő a beteg számára, ennek során pedig meghatározza a víz hőfokát, a fürdőzés időtartamát, gyakoriságát és módját is. Az orvosi hozzáértés azért is szükséges, mivel nem minden esetben ajánlatos a gyógyfürdős kezelés.
Annak ellenére, hogy több hazai gyógyvizünk is alkalmas szív- és érrendszeri betegségek kezelésre, súlyos szívkoszorúér betegség, szívelégtelenség, illetve kezeletlen magas vérnyomás esetén, továbbá szívinfarktus után három hónapig nem szabad fürdőben menni, mivel a meleg víz káros lehet. Szintén a magas hőmérséklet miatt súlyos visszérrel sem tanácsos fürdőzni. Nem ajánlott a gyógyfürdőzés daganatos betegség, pajzsmirigy-túlműködés, tüdőtuberkulózis, súlyos vérszegénység vagy vesezsugorodás esetén sem.
Talán magától értetődő, mégsem árt megemlíteni, ne menjünk fürdőbe, ha bármilyen fertőző betegség veszélye áll fent, tehát nátha, influenza, mandulagyulladás vagy bőrelváltozás esetén. A gyulladásos, lázas vagy hőemelkedéses állapot szintén kizáró ok, és bár alapvetően az ízületi problémákra jó a gyógyvíz, ez csak abban az esetben igaz, ha az ízület nincs gyulladásban.
Emellett nőknek nem tanácsos menzesz vagy terhesség ideje alatt fürdeni.

Forrás: termalfurdo.hu


Témába vág

Feltette magát a térképre a magyar város

Gyógyszolgáltatásokat is nyújtó hotelt adtak át pénteken Nyíradony-Tamásipusztán, a kétmilliárd forintos beruházást 997 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

Így egye magát szépre

Nem először hallani, hogy az igazi szépség belülről fakad, ez azonban nemcsak átvitt értelemben igaz.

Lapos hasat szeretne? Ezeket egye

Has körüli zsírpárnák – ezt a szóösszetételt senki sem szereti hallani. A mérleg nyelve semmit nem jelent azoknak, akik a deréktáji feleslegtől szeretnének megszabadulni – pontosabban szólva a méricskélés nem mutatja meg a teljes képet.