Tavaszi akciókTavaszi akciók Nyári akciókNyári akciók

Ilyen esetekben tilos a fürdőzés

2016. 03. 06. 20:26:00

Fürdőzés
  termalfurdo.hu
Bár alapvetően a gyógyfürdőzés egészséges, sőt számos betegség kezelésre alkalmas, vannak olyan helyzetek, mikor mégsem tanácsos mártózni. Nézzük, melyek ezek.
Először is érdemes leszögezni, a gyógyfürdőkúrát az orvos írja elő a beteg számára, ennek során pedig meghatározza a víz hőfokát, a fürdőzés időtartamát, gyakoriságát és módját is. Az orvosi hozzáértés azért is szükséges, mivel nem minden esetben ajánlatos a gyógyfürdős kezelés.
Annak ellenére, hogy több hazai gyógyvizünk is alkalmas szív- és érrendszeri betegségek kezelésre, súlyos szívkoszorúér betegség, szívelégtelenség, illetve kezeletlen magas vérnyomás esetén, továbbá szívinfarktus után három hónapig nem szabad fürdőben menni, mivel a meleg víz káros lehet. Szintén a magas hőmérséklet miatt súlyos visszérrel sem tanácsos fürdőzni. Nem ajánlott a gyógyfürdőzés daganatos betegség, pajzsmirigy-túlműködés, tüdőtuberkulózis, súlyos vérszegénység vagy vesezsugorodás esetén sem.
Talán magától értetődő, mégsem árt megemlíteni, ne menjünk fürdőbe, ha bármilyen fertőző betegség veszélye áll fent, tehát nátha, influenza, mandulagyulladás vagy bőrelváltozás esetén. A gyulladásos, lázas vagy hőemelkedéses állapot szintén kizáró ok, és bár alapvetően az ízületi problémákra jó a gyógyvíz, ez csak abban az esetben igaz, ha az ízület nincs gyulladásban.
Emellett nőknek nem tanácsos menzesz vagy terhesség ideje alatt fürdeni.

Forrás: termalfurdo.hu


  termalfurdo.hu
Témába vág

Forróságra vágyik? Ezekben a fürdőkben megkapja

Az egyik legkellemesebb téli program garantáltan a szaunázás, amit csak az tud fokozni, ha nem egyszerűen szaunázni megyünk, hanem egy szauna szeánszra nevezünk be.

Mesés fürdőt találni a szomszédban – az ókori hódítók is imádták vizét

Túrázás, síelés, sör és kiváló húsételek. Ez mind eszünkbe jut, ha Szlovákiára gondolunk. De vajon miért hiányzik a felsorolásból az északi szomszéd kínálta lehetőségeket számba véve a fürdőzés, a wellness és a gyógyító termálvíz?

Vajon miért tűnt el a csodás margitszigeti fürdő?

El tudja képzelni, milyen lehetett, mikor a Margitsziget még a nyugalom és pihenés fellegvára volt, és akár télen is lehetett ott fürdőzni, mindezt egy gyönyörű Ybl Miklós tervezte épületben?