Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Megkapták a hitelt a budapesti fürdők

2016. 02. 18. 16:18:00

Fürdőzés
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. 1,9 milliárd forintos hitelt vehet fel három fürdő fejlesztéséhez – ehhez a Fővárosi Közgyűlés járult hozzá szerdai döntésével. A testület egyhangúlag döntött a hozzájárulásról.
Az 1,9 milliárd forint összegű hitelből 1,2 milliárdot a Palatinus Fürdő főépületének rekonstrukciójára és téliesítésére fordítanának. Félmilliárd forintot a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti korszerűsítésére, 200 milliót pedig a Paskál Strandfürdő téliesítésére használnának fel. A Palatinus Fürdő esetében a tervezett összköltség 2,2 milliárd forint, a Széchenyi Gyógyfürdő esetében 1,5 milliárd, a Paskál Strandfürdőben a tervezett munkálatok költsége 1,1 milliárd forint.
A Palatinus Fürdő főépületének rekonstrukciója során az eredeti állapotok visszaállítása a cél az oda nem illő épületrészek elbontásával, átépítésével; továbbá a kültéri termál- és úszómedencék mellé egy wellness egység épül. A főépület eredeti Janáky-féle állapotának visszaállítása mellett egy új alagsori wellness-funkció kialakítása szerepel a tervekben, a szükséges kiegészítő terek megvalósításával: fűtött öltözők, fittnesz-terem, büfé, iroda, gyógyászati és kiszolgáló egységek. A beruházás fő célja, hogy az épület illeszkedjen a Margitsziget új arculatához, szerves része legyen a közelgő hazai rendezésű vizes világbajnokságnak – olvasható az elfogadott javaslatban.

A Széchenyi és a Paskál sem marad érintetlenül

A Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti korszerűsítése kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy egy esetleges leállás, üzemzavar napi 10 millió forint bevételkiesést jelentene. „A működési kockázat magas fokú, ezért a beruházás tovább nem halasztható” – írták.
A Paskál Strandfürdő téliesítése kapcsán azt közölték, hogy az egész évben működő termálfürdő és a tanmedence kialakítása a korábbi strandfunkció megtartásával szervesen illeszkedik a BGYH stratégiai tervébe, mivel erősíti a társaság piaci pozícióját és növeli a fürdő és a BGYH jövedelmezőségét. A Dagály Fürdő „üzemeltetésének elvesztéséből” származó veszteséget a BGYH az éves nyitva tartással, valamint a gyógyászati szolgáltatások „áthelyezésével részlegesen képes kompenzálni”. Az elfogadott javaslat szerint a strand jelenleg kis mértékű veszteséget termel üzemi szinten, a teljes éves működés révén stabilan nyereséges üzemeltetés várható.

Forrás: MTI


Témába vág

Megvan, ki nyúlhat hozzá a Széchenyihez

Megnyerte a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda gépészeti berendezései felújításának tenderét a Kalotherm Építőipari Zrt., a cég ajánlatában a kiíró által becsült nettó 1,9 milliárd forint helyett nettó 1 milliárd 494 millió forintért vállalta a munkálatokat.

Három kor forr össze a kivételes fürdőben

Immár 450 éve áll Budán a Király fürdő, melynek épülete egymagában ölel fel három stílust, három történelmi korszakot, a török időket, a barokk, illetve a klasszicista korszakot.

Évek óta zárva, de újra feltámadhat a fürdő

Jövőre újra megnyithat a négy éve téli álmot alvó körmendi MJUS termálpark – számolt be róla a nyugat.hu.