Tavaszi akciókTavaszi akciók Nyári akciókNyári akciók

Táncos lányokat fotóztak a budapesti fürdőkben - képek

2016. 01. 31. 20:15:00

Fürdőzés
  termalfurdo.hu
A Balerina Projekt keretében több budapesti fürdőben is lélegzetelállító fotók készültek. De mi is az a Balerina Projekt és miért fotózkodtak a táncosok a fővárosi fürdőkben?
A Balerina Projekt, vagy angol nevén Ballerina Project egyáltalán nem nevezhető újkeletűnek, immár 15 éve készülnek ilyen, nem hagyományos táncfotók balett táncosokról. Az ötlet Dane Shitagi fényképésztől származik, akiknek az volt a célja, hogy a balerinák valós érzelmeit mutassa meg. A projektben csak aktív táncosok vagy még tanuló balerinák vesznek részt, beleértve például az American Ballet Theater, az Australian Ballet, Boston Ballet, vagy a Birmingham Royal Ballet fellépőit. Sokáig csak hagyományos fotókon örökítették meg a táncosokat, 2012 óta azonban digitális fényképek is készülnek.
Kattintson!
Magyarországon egy jelentékeny táncos múlttal rendelkező, budapesti fotós, Tünde Dóra viszi tovább a koncepciót. Képein a budapesti Operaház és Operett színház táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói tűnnek fel. A fényképezéshez gyakran választják helyszínül a fővárosi műemlékfürdőket, de a tavaly átadott Aria Hotelben is készültek fotók.

Forrás: termalfurdo.hu


  termalfurdo.hu
Témába vág

Változások a budapesti luxushotel élén

A Corinthia Hotels Jean Pierre Mifsudot nevezte ki a főváros egyik legpatinásabb szállodája, a Corinthia Hotel Budapest új vezérigazgatójává.

A Palatinus és a Dagály a legnépszerűbb

Kedvezően alakul az idei strandszezon a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett strandokon és fürdőkben, a legtöbben a kánikulában a Palatinus és Dagály strandokat választották.

Több mint 40 millió vendég járt tavaly a magyar fürdőkben

Tavaly a magyarországi fürdők üzemeltetői átlagosan 12,5 százalékos árbevétel-növekedést értek el az előző évhez képest, az átlagárak 5,1 százalékos növekedése mellett.