Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Táncos lányokat fotóztak a budapesti fürdőkben - képek

2016. 01. 31. 20:15:00

Fürdőzés
A Balerina Projekt keretében több budapesti fürdőben is lélegzetelállító fotók készültek. De mi is az a Balerina Projekt és miért fotózkodtak a táncosok a fővárosi fürdőkben?
A Balerina Projekt, vagy angol nevén Ballerina Project egyáltalán nem nevezhető újkeletűnek, immár 15 éve készülnek ilyen, nem hagyományos táncfotók balett táncosokról. Az ötlet Dane Shitagi fényképésztől származik, akiknek az volt a célja, hogy a balerinák valós érzelmeit mutassa meg. A projektben csak aktív táncosok vagy még tanuló balerinák vesznek részt, beleértve például az American Ballet Theater, az Australian Ballet, Boston Ballet, vagy a Birmingham Royal Ballet fellépőit. Sokáig csak hagyományos fotókon örökítették meg a táncosokat, 2012 óta azonban digitális fényképek is készülnek.
Kattintson!
Magyarországon egy jelentékeny táncos múlttal rendelkező, budapesti fotós, Tünde Dóra viszi tovább a koncepciót. Képein a budapesti Operaház és Operett színház táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói tűnnek fel. A fényképezéshez gyakran választják helyszínül a fővárosi műemlékfürdőket, de a tavaly átadott Aria Hotelben is készültek fotók.

Forrás: termalfurdo.hu


Témába vág

Augusztusra Berekfürdő tejesen megújul

Augusztus első hétvégéjén birtokba vehetik a látogatók a Berekfürdői Termál- és Strandfürdő teljesen átépített fedett részlegét és új főbejáratát, ezzel befejeződik a létesítmény csaknem 600 millió forintos fejlesztési projektje.

Újabb csúszás, tavaszra nyithat ki az esztergomi fürdő

Márciusban nyithat ki újra az Aquasziget Élményfürdő. Esztergomnak 150 millió forintjába kerül a fürdő karbantartása és további 950 millió forintot kell kifizetniük egy elvesztett per miatt.

Összecsapnak a magyar fürdők

Közel kétszáz magyar fürdő mérkőzik meg idén nyáron Az Év Fürdője közönségszavazás keretein belül.