Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Videóra vették a Széchenyi titkait

2016. 01. 21. 20:40:00

Fürdőzés
Az egyik kereskedelmi csatorna a Széchenyi Gyógyfürdőről készített műsort.
A TV2-n futó Több mint TestŐr című műsor adásában ellátogattak a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőbe. A műsorban elhangzott, hogy a termálforrások száma alapján Budapest már az 1900-as évek eleje óta a világ „fürdő fővárosának” számít. Budapesten csak műemlék fürdőből hét található, ami szintén kuriózum.
Sokáig csak a budai oldalon működtek fürdők, Pest első termálfürdője a Széchenyi volt. Az első fürdő még Artézi néven nyílt meg 1881-ben, a ma is ismert, kupolás épületet 1913-ban adták át – már Széchenyi Fürdő néven.
Mind a mai napig az itt található termálkút számít Budapest legmelegebb hőforrásának, hiszen 76-79 Celsius-fokos víz tör a felszínre. A bőséges hőenergia révén a Széchenyi Gyógyfürdő fűtését is megoldják a termálvízzel, sőt a szomszédos állatkertnek is jut belőle: nemcsak fűtésre használják, hanem a vízilovak medencéjét is a Széchenyi termálvizével töltik fel.

Forrás: Termál Online


Témába vág

Budapestnél csak egy jobb város van a világon

Budapest lett a világ második legjobb városa a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán.

Utolsó nyári csobbanás: ezek a legnagyobb hazai fürdők

A nyárvégi időjárás kevésbé kiszámítható, éppen ezért érdemes olyan fürdőt választani úti célnak, ahol bőven akad medence, így akkor sem kerülünk bajba, ha nem lesz harminc fok.

2017-től egész évben nyitva lesz a Palatinus

Elkezdődött a Palatinus strand felújítása, a fürdő a nettó 2,199 milliárd forintos rekonstrukció befejezése után 2017 második negyedévétől egész évben nyitva lesz.