Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Tavaszi akciókTavaszi akciók

Vulkáni forrásból tör fel a gyógyvíz a stájerországi fürdőben

Bad Blumau fürdő 8500 négyzetméteres területével az egyik legnagyobb wellness fürdőnek számít Ausztriában, ráadásul a Melchior és Vulkania gyógyforrásból feltörő 110 fokos víz a legforróbb termálvíz a térségben.

Ezért nem izzad a szaunában

A szauna fogalma eggyé vált a forrósággal és az izzadással, aminek jótékony hatását is köszönheti. Csakhogy a szaunában nem izzad mindenki egyformán, könnyen előfordulhat, hogy 10 perc alatt sem indulnak be ezek a folyamatok.

Mórahalmon indul a strandszezon

Mórahalmon az úszómedence vadonatúj sátorfedését már lebontották és a szabadtéri medencék szinte mindegyike üzemelni fog a munka ünnepére. Az időjáráson kívül semmi sem szabhat gátat a tavaszi strandolásnak.

Ne maradjon otthon: szuper programok majálisra, anyák napjára

Idén talán sokan bosszankodhatnak amiatt, hogy a május elseje pont vasárnapra esik. Ne keseredjen el, hiszen a majális nem marad el, rengeteg színes program csalogatja, hogy mozduljon ki otthonról.

Hogy kerül a kisbaba az ablakba? – Kautzky Armanddal barangoltunk

Kautzky Armand gyermekkora kedves helyszínein kalauzol minket, elárulja, miért jár még ma is gyakran vissza, és mesél egy varázslatos találkozásról is.

Aki C-t szed, szedjen D-t is

Több kutatás is bizonyította, a „napfény vitaminja” fontosabb számunkra, mint azt eddig gondoltuk.

A császár új fürdőruhája, avagy így fürdőztek a királyok és hercegek

Királyok, herceg, grófok és előkelő társaságuk fürdőhelyeit vettük számba a tengertől a hegyvidékig, jéghidegtől a forró termálvízig. Itt romantikázott Ferenc József és Sissy, de III. Napóleon is megadta a módját.

Mire figyeljünk fürdőben, szaunában

Tudta például, hogy gyógyfürdőkúra kezdetén a beteg fájdalmai fokozódhatnak? És azzal tisztában van, mennyi ideig érdemes szaunában tartózkodni? Ezekre figyeljen oda, ha fürdőbe megy.

Selymes bőr és 1 kiló mínusz hétfőre

A méregtelenítő fürdő alapja a gyógyszertárban kapható keserűsó, melynek segítségével testünk felfrissül, bőrünk puhább lesz - és egy kicsit még fogyhatunk is. A keserűsót már nagyanyáink is használták, próbálja ki ön is.

Ingyen használhatják a békési fürdőt a fiatalok és az idősek

Ingyenes úszásoktatással segítik az iskolás gyermekek egészséges életmódra nevelését, vízhez szoktatását, idősebbeknek 20 alkalmas uszodabérlet támogatás biztosítanak a Békési Uszodában.

Ilyen egyszerű elűzni a tavaszi fáradtságot

Miközben a vitamindús táplálkozásra nagyon figyelünk, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az ásványi anyagokról, pedig szervezetünknek különösen tavasszal van rájuk óriási szüksége.