Tavaszi akciókTavaszi akciók GyógykúrákGyógykúrák

Az izomlázat nem megelőzni, hanem kezelni kell

Izomlázra masszás? Első hallásra kegyetlenségnek tűnik amúgy is sajgó testrészeinket egy masszőr erős kezének átengedni, viszont aki rászánja magát, nem fogja megbánni.

Priessnitz módszerei: sarlatánnak tartották, de ma is hallgatunk rá

A 19. századi Németországban nagy hatást gyakorolt a pasztemberből lett orvos, Vinzenz Priessnitz, akit ma sokan a wellness egyik előfutáraként tartanak számon. Módszerének alapelve az volt, hogy nem a betegségeket, hanem magát a beteget kell kezelni...

5 tuti tipp, hogyan vegye rá magát a reggeli sportra

Mindannyian, akik életünkben legalább egyszer rászántuk magunkat, tudjuk, hogy a kora reggel sport az egyik legjobb dolog a világon, különösen, ha a szabad levegőn műveljük. A következő tippek segítenek, hogy, könnyebben rávegyük magunkat a napindító mozgásra.

Madártávlatból még lenyűgözőbb az egerszalóki sódomb − videó

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb. Az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket egy drón örökítette meg.

Ugorjon fejest a kultúrába: két kihagyhatatlan vízi színház

A kőszínházi évad végeztével indul a nyári szezon. Annak, aki igazán különleges színházai élményre vágyik, jó szívvel ajánljuk közép európai két különleges vízi színházát: Szarvason és a Fertő tó partján Mörbisch-ben.

Így festenek Miskolc fürdői a magasból - lenyűgöző videó

Ezeket a csábító nyári képkockákat nézegetve ismét csak bebizonyosodik, fürdőzni a legjobb.

Ezek most a világ legkedveltebb úti céljai

London közismerten drága hely akár a szállások, a közlekedés, a vendéglátás vagy a belépődíjak árát nézzük, ennek ellenére a világ legkedveltebb úti célja lett idén a TripAdvisor felhasználóinak véleménye és foglalásai alapján.

Orfűi Aquapark: nem kell aggódni, júniusban kinyitnak

Nem zár be végleg, épp ellenkezőleg: hamarosan újra kinyit az Orfűi Aquapark. Az üzemeltető viszont változik.

Vajon mit tud a gyógyföld?

Semmiféle új csodaszerre nem kell gondolnunk, a gyógyító hatású iszapot szokták gyógyföldnek is nevezni. Az iszappakolást mindenki ismeri, még az is, aki sosem próbálta. De valóban tudunk róla mindent? Természetesen nem.

Nem így lesz lapos hasunk, avagy 3 téves wellness mítosz

Az egészséges, mozgásban gazdag életmód propagálása közben rengeteg információval halmozzák el az olvasót, amelyek között – sajnálatos módon – több haszontalan vagy egyenesen káros tanács is helyet kapott. Ezekből szemezgettünk.

Ez aztán meredek: szállás üvegkapszulában

Aki azt gondolta, hogy a legmerészebb szállás, ahol meghúzhatja magát a pihenni vágyó kalandor az egy ufó, vagy éppen egy madárfészek, az tévedett.