Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Tavaszi akciókTavaszi akciók

Nehogy kiirtsa, nem gyom, sokoldalú gyógynövény

A pongyola pitypang megítélése kettős, egyesek szerint kiirthatatlan, mindent túlélő gyom, mások szerint sokoldalúan használható gyógynövény. Egy biztos: már az ókori idők óta használják gyógyításra és nincs olyan ember, aki nem ismerné.

Indul a fesztiválszezon a fürdővárosok környékén is

Május elseje minden évben a nyár kezdetének dátuma. Ettől kezdve a szabadtéri strandok nagy része tárt kapukkal várja a fürdőzni vágyókat és megsokasodnak a népszerű szabadtéri programok is.

30 millióból újul a 30 éves strand

Hosszú évek óta először lesz érzékelhető ismét az albertirsai gyógyvizű strand fejlődése. A felújítás legszembetűnőbb eleme a bejárattal szemben levő, úgynevezett beülős medence, mely teljes egészében megújul, de a többi medence hibáit is kijavítják.

Izgalmak a Mátrában: ahol a betyárokat sem találták meg

Erdeiben egykor betyárok bujkáltak, de a Mátra még manapság is legalább ennyire titokzatos. Minden természetkedvelőt kirándulni csábító vadregényes hegyvidékünket a legszebb túraútvonalak szövik át, sokszínű és kiismerhetetlen.

Hogy kerül a kisbaba az ablakba? – Kautzky Armanddal barangoltunk

Kautzky Armand gyermekkora kedves helyszínein kalauzol minket, elárulja, miért jár még ma is gyakran vissza, és mesél egy varázslatos találkozásról is.

Vulkáni forrásból tör fel a gyógyvíz a stájerországi fürdőben

Bad Blumau fürdő 8500 négyzetméteres területével az egyik legnagyobb wellness fürdőnek számít Ausztriában, ráadásul a Melchior és Vulkania gyógyforrásból feltörő 110 fokos víz a legforróbb termálvíz a térségben.

Ezért nem izzad a szaunában

A szauna fogalma eggyé vált a forrósággal és az izzadással, aminek jótékony hatását is köszönheti. Csakhogy a szaunában nem izzad mindenki egyformán, könnyen előfordulhat, hogy 10 perc alatt sem indulnak be ezek a folyamatok.

Mórahalmon indul a strandszezon

Mórahalmon az úszómedence vadonatúj sátorfedését már lebontották és a szabadtéri medencék szinte mindegyike üzemelni fog a munka ünnepére. Az időjáráson kívül semmi sem szabhat gátat a tavaszi strandolásnak.

Aki C-t szed, szedjen D-t is

Több kutatás is bizonyította, a „napfény vitaminja” fontosabb számunkra, mint azt eddig gondoltuk.

A császár új fürdőruhája, avagy így fürdőztek a királyok és hercegek

Királyok, herceg, grófok és előkelő társaságuk fürdőhelyeit vettük számba a tengertől a hegyvidékig, jéghidegtől a forró termálvízig. Itt romantikázott Ferenc József és Sissy, de III. Napóleon is megadta a módját.

Mire figyeljünk fürdőben, szaunában

Tudta például, hogy gyógyfürdőkúra kezdetén a beteg fájdalmai fokozódhatnak? És azzal tisztában van, mennyi ideig érdemes szaunában tartózkodni? Ezekre figyeljen oda, ha fürdőbe megy.