Tavaszi akciókTavaszi akciók Nyári akciókNyári akciók

Ezek voltak 2015 leglátogatottabb hazai települései - meglepetések az élbolyban

2016. 03. 05. 09:31:00

Útitárs
  termalfurdo.hu
A kereskedelmi szálláshelyek belföldi és külföldi vendégéjszakái, valamint bevételei alapján állították össze a turizmus legnépszerűbb és legdrágább magyarországi településeinek 2015-ös toplistáit. A legdrágább hazai úti cél Velence lett.
A KSH adatai szerint a leglátogatottabb városaink, településeink közül 2015-ben Hévíz külföldi forgalma csappant meg a legjobban, 14 százalékkal, amit a 8 százalékkal bővülő belföldi forgalom nem tudott kompenzálni. Hajdúszoboszlón a külföldi forgalom 2, a belföldi 9 százalékkal gyarapodott. A balatoni települések közül Siófok (–3%), Zamárdi (–2 %) és Keszthely (–7,5 %) a külföldi forgalom nagy vesztese, ez utóbbi városban azonban a belföldi forgalom is visszaesett 23 százalékkal. A toplistás települések közül Bük 3 százalékkal kevesebb belföldi vendéget fogadott, mint egy évvel korábban.

A kereskedelmi vendégéjszakák alapján a legnépszerűbb hazai települések TOP tízes listája a következőképpen alakult: 1. Budapest, 2. Hévíz, 3. Hajdúszoboszló, 4. Siófok, 5. Bük, 6. Balatonfüred, 7. Zalakaros, 8. Sárvár, 9. Eger, 10. Debrecen.A belföldi és a külföldi vendégéjszakák, valamint a bevételek szerinti rangsorokban ugyanez a tíz település szerepel az élbolyban, ám meglepetésre az egy vendégéjszakára jutó bevétel tekintetében olyan települések bukkannak fel az első tíz között és tűnnek drágább desztinációnak, mint Velence, Egerszalók, Kecskemét vagy éppen Visegrád.
 

Forrás: Turizmus.com


  termalfurdo.hu
Témába vág

Új szakember Hévíz legnagyobb szállodájának élén

2016. január 1-től Pápai Zsuzsát nevezték ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatójává.

A magyarok is egyre többet utaznak

Rekordközeli forgalmat értek el a magyarországi szállodák a tavalyi év első háromnegyed évében - nyilatkozta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke.

A SZÉP-kártya is pörgött a nyáron

Kétszámjegyű növekedést mértek a SZÉP-kártya forgalmában a kibocsátó bankok a nyári szezonban.