Tavaszi akciókTavaszi akciók Nyári akciókNyári akciók

Ismét lehet kedvezményesen üdülni

2016. 02. 06. 08:45:00

Útitárs
  termalfurdo.hu
Csütörtök reggeltől lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázatára.
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hangsúlyozta, a program nemzetközi összehasonlításban is rendkívül sikeres, nagyon nagy tömegeket ér el. Az ötödik éve meghirdetett pályázatok révén mintegy 600 ezer ember üdülhetett eddig, és a résztvevők fele gyerek volt. Az idei cél az, hogy 2016-ban legalább negyedmilliónyian részesülhessenek a lehetőségből. A szociális üdültetés három célcsoportját a nagycsaládosok (azaz a három- vagy többgyerekesek), a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők alkotják. A három- vagy négyéjszakás turnusokra egy felnőtt részvételi díja ötezer forint, a gyermekeké ennek a fele, a három éves kornál fiatalabbak pedig ingyen üdülhetnek, ami "a mai viszonyok között igen kedvező ajánlatnak minősül".
Az Erzsébet-táborok pályázatát a jövő hónapban írják ki. Mindkét pályázatra csak elektronikus úton lehet jelentkezni, és hétszáznál is több helyen, köztük a kormányablakoknál kérhetnek segítséget az érdeklődők. A beadást követően várhatóan két héten belül megszületik az értékelés. A költségek önrészét március végéig fizethetik be a nyertesek, márciusban a nyugdíjasok, áprilisban a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők intézhetik szállásfoglalásukat; idén is előnyt élveznek azok, akik az előző esztendőben nem kaptak támogatást.
A pályázás feltétele nyugdíjasok esetében a legalább 60 éves kor és a legfeljebb 147 ezer forintos nyugdíj, a nagycsaládoknál az, hogy az egy főre eső jövedelem ne érje el a minimálbért, a fogyatékossággal élőknél pedig a legalább 18 éves kor és az, hogy az érintett részesüljön fogyatékos támogatásban.

Forrás: MTI


  termalfurdo.hu
Témába vág

A hűséges fürdőzés ezen a nyáron autót érhet

Nyereményjátékot indít a győri fürdő a nyári szezonban, a nyertes egy különleges felszereltségű autóval lesz gazdagabb.

Féláron lehet fürdőbe menni decemberben

Mórahalmon decemberben megajándékozzák az egész családot.

Virtuális kártyával erősít Miskolc

Miskolcon bevezették a virtuális turisztikai kártyát, így egyetlen QR-kóddal elérhető a kártya összes szolgáltatása.