Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

5000 éves tudomány, ami egészségessé és széppé tesz

2022. 01. 19. 08:45
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Tudták, hogy az indiaiak már ötezer éve használják a természet kincseit? Az ayurveda szó a hosszú élet tudását, az élet tudományát jelenti. A név mögött rejlő gyógyászati módszer India klasszikus orvostudománya, egy teljes gyógyító rendszer, melynek célja a testi, lelki és szellemi állapot javítása. Alkalmazása a szépség- és a wellness terápiákban is egyre inkább használatos. Ismerje meg, majd próbálja ki az ayurvédikus gyógyászat titkait!
Az ayurveda több mint 5000 éves tudomány. A mitológia szerint Brahmá hindu főistentől származik, aki a világ egyetlen teremtője, ő írta le a Védáknak nevezett hindu szent könyvekben. Holisztikus, emberközpontú szemléletével alternatív gyógyászatként is felfogható, de fő célja inkább a betegség megelőzése és az egyensúly helyreállítása. Az ayurveda „hívői” azt vallják, hogy a szépség az egészségből, a belső harmónia megteremtéséből és a helyes életmódból fakad.

Olajokkal az egészségünkért

Az ayurveda kezelések wellness központok kínálatában a legnépszerűbbek közé tartoznak. S hogy mi történik egy ilyen programon? Az ayurveda az egészség és a szépség megőrzése céljából számtalan egymást követő, egymásra épülő módszert alkotott meg. Ezeket a kezeléseket és a hozzá használt anyagokat teljesen egyénre szabja. Az ayurveda összes terápiás kezelése személyre szabottan, az egyén alkatának illetve problémájának függvényében történik. Kezeléseiben, rituáléiban tradicionális olajokat és módszereket alkalmaz az ayurveda, az egésztest-masszázs rituáléja az egyik legfontosabb kezelésének számít, ami meleg gyógyító olajokkal történik.

Gyógyítás helyett megelőzés

Az ayurveda a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításához a megfelelő étrendet, méregtelenítő olajmasszázst, légzéstechnikákat, a színek, hangok és illatok erejét használja. A kezelésekhez használt anyagok mind a természetből származnak, az ayurvedikus masszázsokban a langyos és meleg olajmasszázsok, olajöntések gondoskodnak az egyensúlyi állapotunk megteremtéséről. A tradicionális, gyógynövényes ayurvada olajok mellett természetes, hidegen sajtolt olajokat is használnak, ilyen például a hidegen sajtolt szezámolaj, ami az egyik leggyakrabban használt olajok egyike és serkenti az epehólyag kiürülését, kedvezően hat az érelmeszesedésre.
5000 éves tudomány, ami egészségessé és széppé tesz
A hidegen sajtolt szőlőmagolaj antioxidáns hatású, bioaktív anyagokat tartalmaz, semlegesíti a szabadgyököket, gátolja az érrendszer meszesedését és csökkenti a szívinfarktus esélyét, számos kozmetikumnak és masszázsolajnak az alapja. A lenmagolaj gyulladásos betegségek kezelésre hat kiválóan, hamar bejut a vérkeringésbe, csökkenti a szívbetegségek és a trombózis veszélyét. A népszerű, kellemes illatú mandulaolaj a minőségi masszázsok bázisolaja, bármilyen bőrtípusra ajánlott, a bőr ekcémás tüneteiben használják jó eredménnyel. Az erős illatú, melegítő hatású mustármagolaj komoly immunerősítő hatással rendelkezik. A kókuszolaj hűsítő, ugyanakkor segít elpusztítani a vírusokat és bizonyos baktériumokat, de serkenti az emésztést és a bélrendszer működését is.

Érdemes kipróbálni

Az ayurvedikus masszázs és az olajos leöntés olyan különleges személyre szabott élmény és kúra, amit egy wellness pihenés alkalmával mindenképpen érdemes kipróbálnunk. Intenzív regeneráló és relaxáló hatásánál fogva kedvezően befolyásolja pszichés működésünket és segít a minket érő mindennapi stressz feloldásában is.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem