Tavaszi akciókTavaszi akciók GyógykúrákGyógykúrák

Ezeket fogadja meg a bőre kedvéért

2016. 01. 25. 17:20:00

Wellness
  termalfurdo.hu
Újévi fogadalmaink gyakran a lefogyásról, a párkeresésről, a karrierről szólnak, de mi lenne, ha idén azt fogadnánk meg, hogy több figyelmet fordítunk a bőrünkre? Hosszútávon biztos meghálálja.

Ne hanyagoljuk el a nyakat

A 2016-os trendek eléggé nyak-, váll- és dekoltázsközpontúak, ezért fontos, hogy ne csak az arcunkra fordítsunk kellő figyelmet, de a felsőtestünk bőrére is. Használjunk tisztító és hidratáló maszkokat ezen a területen is, illetve a krémezésnél se álljunk meg az arcunk szélénél.

Szerezzünk be egy párásítót

A hideg, száraz téli levegő gyorsan kiszárítja a bőrünket, ráadásul ilyenkor nem csak hámlik, de gyorsabban is öregszik, mint páradúsabb környezetben. A párásító sokat segít a bőr hidratáltan tartásában, ráadásul több típus már légkondicionálóként is funkcionál, így nyáron sem kell száműzni a lakásból.

Ne piszkáljuk az arcunkat

Tegyük el a fiókunk mélyére a nagyító tükröket és ne kezdjük el nyomkodni az arcunkat a legelső apró pattanás megjelenésekor. Inkább legyen a bőrünkön néhány pötty egy-két napig, mint hegek sokasága hosszú hónapokon át.

Használjunk jobb minőségű korrektort

A korrektor funkciója nem csak a nem kívánatos foltok lepingálása, de a jobb minőségű korrektorok már hidratálják és védik is a bőrt. Így akár szelesebb vagy szmogosabb időben is védőréteget képeznek a levegő és az arcbőrünk között.

Töröljük meg a telefont

A telefon képernyőjén több baktérium és kosz van, mint gondolnánk, ráadásul valószínűleg ritkán jut eszünkbe, hogy ne csak kézzel vagy egy puha ronggyal töröljük le. Nem is hinnénk, milyen könnyen okozhat ez extra pattanásokat, hiszen naponta többször is közvetlenül érintkezik a bőrünkkel. Használjunk fertőtlenítő törlőkendőt vagy szemüvegtisztító folyadékot a tisztítására.

Forrás: Femcafe


  termalfurdo.hu
Témába vág

Házi készítésű ajándékot adna? Ezt próbálja ki

Feledkezzünk meg egy rövid időre az őrült tülekedésről és készítsünk inkább otthon ajándékot, például egy karácsonyi hangulatú fahéjas, vaníliás bőrradír formájában.

Magyar biokozmetikumok kaptak nemzetközi elismerést

Magyar fejlesztésű biokozmetikumok nyerték el Európa legjobb kozmetikai innovációjának járó díját a wellness-Oscarként is emlegetett, idén hetedik alkalommal megrendezett European HEALTH & SPA AWARDS-on.

Nyolc apró trükk és ősszel is csodás lesz a bőre

Jön az egyre hidegebb levegő, az októberrel kérlelhetetlenül megérkezett az ősz. Ahogy a ruhatárunkat lecseréljük, úgy kell megváltoztatni ilyenkor a szépségápolási rutinunkat is.