Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Narancsbőrgyilkos nyári gyümölcsök

2017. 06. 25. 14:00
Forrás: hazipatika.com
Wellness
Mivel tudjuk igazán formába hozni magunkat, újjávarázsolni és feszesíteni bőrünket? Az alábbi gyümölcsök segítenek.
A narancsbőr sok nő életét megnehezíti. Kortól és testalkattól függetlenül bárkinél előfordulhat, de egy biztos, a finomított élelmiszerek, a cukor, a tartósítószerek és a különböző adalékok rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása elősegíti megjelenését, a narancsbőr ugyanis a lerakódott méreganyagoktól alakul ki. Szerencsére megfelelő mozgással, masszázzsal, no és persze táplálkozással sokat lehet rajta segíteni. Az alábbi gyümölcsök fogyasztásával nem csak a narancsbőr tűnik el szépen a bennük található értékes tápanyagoknak és bioflavonoidoknak köszönhetően, de szervezetünkbe is sok-sok vitamint, ásványi anyagot, és rostot juttatunk, melyek nagyban segítik a megfelelő emésztést is.

Cseresznye

A korai cseresznye már elérhető a piacokon, de az igazi szezon még csak most kezdődik. Együnk napjában többször cseresznyét, így például reggel a müzli vagy joghurt mellé, ebéd után desszertként, és az esti nassi helyett is inkább ebből csemegézzünk. Mivel könnyen emészthető, fogyasztása este sem okoz problémát, sőt! érdemes belőle étkezések előtt is csemegézni, hiszen serkenti az anyagcserét. Magas víztartalma hidratálja a szervezetet és bőrünket is, ezáltal segíti a méreganyagok távozását.

Szeder

Már a szeder is megjelent a piacokon, ha megunnánk a cseresznyét - de hát nem lehet -, akkor felválthatjuk szederrel is napi gyümölcsadagunkat. Az egyik legjobb salaktalanító alapanyagként tartják számon, jól hidratálja szervezetünket, bőrünket, és simává, feszessé varázsolja. Lédús gyümölcs és rostokban is gazdag, mely nagyban segíti az emésztést, valamint a méreganyagok távozását. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően véd a korai öregedéstől is.

Piros szőlő

A szőlő is rendkívül lédús gyümölcs, ezért nagy szerepe van szervezetünk hidratálásában. Emiatt a nyári időszakban kifejezetten fontos alapanyag a konyhában. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy salátákhoz adva is, igazán pikáns ételeket készíthetünk vele. Antioxidáns- és flavonoid-tartalma véd a korai öregedéstől, és segíti a sejtek újjáépülését.
Ha szeretnénk igazán hatékonyak lenni, együnk a gyümölcsök mellé gabonaféléket is, főként a köles, a hajdina és a barna rizs segít a szervezetben lerakódott méreganyagok eltávolításában. Készítsünk belőlük salátákat, vagy együk párolt, sült, grillezett zöldségek mellé.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...