asztma címkéhez tartozó cikkekEzek a gyógyfürdők segíthetnek a légzőszervi betegségben szenvedőknek

Ezek a gyógyfürdők segíthetnek a légzőszervi betegségben szenvedőknek

2018-10-10 19:00:00
A légzőszervi megbetegedések spektruma nagyon széles, a leggyakoribbak az asztma, a légúti allergiák, vagy a tüdőtágulat. A megbetegedések tüneteit enyhíthetjük sóbarlangban történő kezeléssel, vagy természetes inhalátorokkal, melyeket az alábbi gyógyfürdőkben találhatunk meg.
Levendula-illóolaj: mindig legyen otthon

Levendula-illóolaj: mindig legyen otthon

2017-05-26 18:30:00
A jellegzetes illatú levendula sokak kedvenc gyógynövénye, ami nem csoda, hiszen számtalan dologra lehet felhasználni az otthonunkban, és testi-lelki egészségünk javítására egyaránt.
Szépülni szeretne? Csak egy kis só kell hozzá

Szépülni szeretne? Csak egy kis só kell hozzá

2015-05-22 09:14:00
Az ókortól ismert a sós levegő gyógyító, szépítő hatása, de ma már nem szükséges a tengerpartig utazni, hogy élvezhessük a pozitív hatásokat. Szerencsés Lajos, az Oxygen Wellness szaunamestere a tengeri levegő hatásairól beszélt.
Erdély legnagyobb kincse a föld alatt lapul

Erdély legnagyobb kincse a föld alatt lapul

2015-03-01 17:44:00
Új szint készül a gyógykezelésre szorulóknak a parajdi sóbányában. Ennek kapcsán összeszedtük, mit érdemes tudni erről a különleges természeti képződményről és a só egészségünkre gyakorolt hatásáról.
Természetes gyógymód klimatikus gyógyhelyeinken

Természetes gyógymód klimatikus gyógyhelyeinken

2014-03-06 16:11:00
Miskolctapolcán, Egerben vagy a környék más fürdőhelyein járva kiváló alkalom kínálkozik, hogy fürdőtúránkat valami üdítően kellemes élménnyel egészítsük ki. A közeli gyógybarlangok, klimatikus gyógyhelyek vagy épp a mátraderecskei szárazfürdő egyre kedveltebb célpontjai az egészségturizmusnak.
Gőzfürdővel kezelhető: az asztma

Gőzfürdővel kezelhető: az asztma

2013-09-27 10:05:00
Az allergia témakörében ezúttal az asztmát ismerjük meg picit közelebbről. Az asthma bronchiale egy krónikus, rohamokban jelentkező, légúti betegség, amely leggyakrabban gyermekkorban alakul ki. A légutakat borító nyálkahártya állandó gyulladása súlyos panaszokat okozhat.