Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

gyorsúszás címkéhez tartozó cikkekOkosan ússzunk, ha fáj a hátunk

Okosan ússzunk, ha fáj a hátunk

2017-05-10 07:50:00
A hátfájósok, derékfájósok és gerincbetegek részére általánosan adott orvosi tanács, hogy a szakember segítségével elsajátított gyógytorna napi otthoni gyakorlása mellett, amikor lehet, menjenek el úszni egyet. A kérdés csupán az, hogyan ússzunk, hogy az tényleg javítson a helyzetünkön és ne okozzon újabb fájdalmakat?
 
A legtöbb vizes sportágban drukkolhatunk a magyaroknak az olimpián

A legtöbb vizes sportágban drukkolhatunk a magyaroknak az olimpián

2016-08-08 12:30:00
A fantasztikus megnyitóünnepséggel magyar idő szerint szombat hajnalban kezdetét vette a 2016-os Nyári Olimpiai Játékok Rió de Janeiróban. Ha az ember jobban beleássa magát az olimpiai sportágak tengerébe, tapasztalhatja, hogy rengeteg vízi vagy vízzel kapcsolatos sportág legjobbjai küzdenek meg egymással négyévente. Tudták, hogy a vizes sportok közül mi magyarok majdnem mindben indulunk?
Úszásnemek: a gyors

Úszásnemek: a gyors

2008-06-09 12:35:00
Az úszásról szóló cikksorozatunkban most az úszásnemeket vesszük sorra. Ugyan mit gondolunk legtöbben a gyorsúszásról? Körülbelül azt, hogy nem is látszik mikor vesznek levegőt közben, és ez az az úszásnem, amiben a leggyorsabban lehet haladni a vízben. Aki már próbálkozott is vele, azt is tudja, hogy igen sok erőt kivesz az úszóból. Vagyis végsősoron elég nehéz megtanulni, ezért sokan inkább mellben tempóznak tovább.