Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

kultúra címkéhez tartozó cikkekKülönleges múzeumok itthon és külföldön

Különleges múzeumok itthon és külföldön

2018-12-22 08:22:00
Magyarország egykori titkos objektuma, vagy boszorkánybirodalma ugyanúgy felejthetetlen élményeket kínál, mint a zágrábi Szakítások Múzeuma, a meghökkentő kiállításairól híres bilbaoi Guggenheim, vagy az a múzeum, amelyért 8 méter mélyre kell merülnünk.
Színház lesz a medencében. Látott már ilyet?

Színház lesz a medencében. Látott már ilyet?

2017-06-23 20:00:00
Mintegy ötven előadást tart a nyár folyamán a veszprémi Pannon Várszínház, a társulat tagjai a megyében és azon kívül is színpadra lépnek. A tíz helyszín között az ajkai fürdő medencéje, az egykori veszprémi várbörtön udvara és az alsóörsi amfiteátrum is szerepel.
Beindult a fesztiválszezon a fürdővárosok környékén is

Beindult a fesztiválszezon a fürdővárosok környékén is

2017-06-22 07:22:00
Összegyűjtöttük a nyár első felére a legérdekesebbnek ígérkező fesztiválokat a fürdővárosok környékéről. Mazsolázzanak kedvükre!
Írók, költők, színészek a medencékben  - a magyar kultúra fürdőemlékei a költészet napján

Írók, költők, színészek a medencékben - a magyar kultúra fürdőemlékei a költészet napján

2017-04-11 10:10:00
A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ennek apropóján érdemes elgondolkodni azon, vajon a fürdőknek, ezeknek a kellemes, nyugodt, az ihletnek utat engedő helyszíneknek van-e kötődésük a magyarországi művészethez, az írókhoz, költőkhöz, zeneszerzőköz… Rövid kutatás után kiderült, talán több is, mint gondolnánk.
 
Költők a medencében, líra a szaunában

Költők a medencében, líra a szaunában

2017-03-28 19:50:00
Április 11-én, a Kumánia Gyógyfürdőben a csendet és nyugalmat versszavalás fogja felváltani. A magyar költészet napján az idén 5 éves kisújszállási fürdőben szépirodalmi programokkal várják azokat, akik nem csak a testüket, hanem lelküket is szeretnék melengetni. Közeledik a fürdő 5. szülinapja is.
Fürdőink filmkockákon

Fürdőink filmkockákon

2016-12-12 20:00:00
Magyarország gazdag termálvíz kincse nemcsak a gyógyítókat és a gyógyulni vágyókat lelkesíti, de sok esetben megihlette a művészeket is. Több zenemű és könyv született hozzájuk kapcsolódva, de gyógyfürdőink számos remek filmhez is biztosították a hátteret.
Ugorjon fejest a kultúrába: két kihagyhatatlan vízi színház

Ugorjon fejest a kultúrába: két kihagyhatatlan vízi színház

2016-05-24 18:50:00
A kőszínházi évad végeztével indul a nyári szezon, az ország legismertebb szabadtéri színházai és fesztiváljai idén is változatos programokkal várják a színházkedvelő közönséget. Annak, aki igazán különleges színházai élményre vágyik, jó szívvel ajánljuk közép európai két különleges vízi színházát: Szarvason és a Fertő tó partján Mörbisch-ben.
Mikor a medence csak minket csábít – Furcsa kaland egy budapesti fürdőben

Mikor a medence csak minket csábít – Furcsa kaland egy budapesti fürdőben

2016-03-13 07:48:00
A Duna parthoz közeli, platánokkal körülvett Lukács fürdő mindig is az egyik személyes kedvencem volt a fővárosi fürdők között.
Így virágozhat fel a Velencei-tó

Így virágozhat fel a Velencei-tó

2015-11-09 20:53:00
Turisztikai vonzerő nélkül nem lehet minőségi turizmust létrehozni a Velencei-tónál, ehhez azonban egységes szemlélet, közös gondolkodás kell a tóparti településeken – mondta L. Simon László.
Új utakon jár a fürdőváros

Új utakon jár a fürdőváros

2015-10-01 21:03:00
Izgalmas rendezvényekkel, magas minőségű kulturális programokkal tölti meg az idei évet is az Alpokalja egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bük. Az idén 750 éves jubileumát ünneplő településen számos kulturális és szórakoztatóprogram várta és várja a látogatókat, október elején pedig a Szent-Mihály napi Forgatag csábítja a wellnessre és kultúrára szomjas közönséget.