Mi segít, ha nagyon viszket a szúnyogcsípés?

2019. 06. 12. 19:19
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
De jó volna, ha lenne egy olyan eszköz, amivel egy gombnyomásra megszüntethetnénk a rovarcsípések utáni kellemetlen viszkető és égő érzést, vegyi anyagoktól mentes lenne, és akár gyerekek is használhatnák! Annak, aki vágyott már hasonlóra, van egy jó hírünk…
Csak a szúnyogok ne lennének! Hányszor sóhajtottunk már fel így egy-egy kellemesnek indult nyári estén, amelyet pont, hogy a zümmögő rovarok változtattak kellemetlen csapkodássá. Mennyi sok bosszúságot tud okozni az idegesítő vérszívó, ha váratlan vendégként csatlakozik vízparti nyaralásunkhoz, szabadtéri piknikünkhöz, túrázásunkhoz, vagy akár a családi strandoláshoz, és az esti, kerti sütögetéshez! A legbosszantóbb talán az, amikor villanyoltás után, baljós döngicsélés töri meg az éjszaka csendjét ágyunk körül. Ilyenkor nincs mit tenni, felkelünk félálmunkból, és már repül is a párna… Ismerős jelenetek, nem igaz?
Sprayk, füstölők, riasztók, krémek, szúnyogháló, takaró a fejre… a változatos rovar távoltartó módszerek ellenére, az elszánt betolakodók bizony sokszor megtalálják az utat és a szabad bőrfelületet, kellemetlen, viszkető puklikat hagyva maguk után.

Amikor már nem megoldás a házi praktika

Mit lehet tenni, ha megtörtént a baj, azaz minden igyekezetünk ellenére megcsípett bennünket a bosszantó rovar? Azonnal tudnánk sorolni a kétes eredetű és kérdéses hatékonyságú házi praktikákat: Tegyél rá ecetet! Citromot! Jeget! Vagy szódabikarbónát! De a klasszikus „Nyomj bele keresztet!”- módszert is egészen biztosan alkalmaztuk már.
A fájdalmunk csillapítására sokféle készítmény kapható a patikákban is: krémek, gélek, sprayk, stiftek. Ezek használata természetesen eredményes lehet, de sok esetben problémát okozhat. Szembe, szájba kerülhet (főleg gyerekeknél), kifolyik a flakonból, a tubusból, használatakor nem lehet napra menni vele. Általában a kis kiszerelések miatt hamar el is fogynak. A közelmúltban azonban forgalomba került egy olyan eszköz Magyarországon, amelyhez hasonló eddig még itthon nem volt, és amely szinte azonnal, a bevezetőben remélt módon, azaz egyetlen gombnyomás után szünteti meg a csípésekkel járó kellemetlenségeket. Várakozásokkal és kérdésekkel telve, szó szerint saját bőrünkön teszteltük a bite away® thermostift-et, és megnyugtató válaszokat és nyugodt bőrt kaptunk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tatár Csilla (@csillatatar) által megosztott bejegyzés,

A bite away® thermostiftet Tatár Csilla is használja.

Rovarcsípés? Nem viszket!

A bite away® thermostift egy bőrgyógyászatilag tesztelt, szabadalmazott orvostechnikai eszköz, amely koncentrált hőhatás révén, vegyi anyagoktól mentesen fejti ki hatását. Mit is jelent mindez? A bite away® egy praktikus kialakítású, rendkívül egyszerűen használható eszköz, amely koncentrált hő átadásának segítségével a rovarcsípést vagy harapást követően, már az első alkalommal, rövid időn belül megszünteti a kellemetlen viszketést, fájdalmat és duzzanatot, így megelőzve a vakarást, kisebesedést. A bite away® thermostift kerámia érintkező felületét a csípésre kell helyezni, az gombnyomásra felmelegszik, perceken belül elhozva az enyhülést.
Nem fogja megégetni a bőröm? – ez volt az első kérdésünk. Természetes, mint minden új dologban, első használat előtt a kíváncsiságba egy kis félelem is vegyült a bite away® esetében is. A thermostiften két gomb található, amelyek 3 illetve 6 mp-ig melegítenek. A bőr érzékenységétől függően mi magunk választhatjuk ki, hogy mennyi ideig melegítse a csípésre helyezett fejet a készülék. Ez idő letelte után a thermostift magától kikapcsol, a felmelegedés mértéke teljesen tolerálható, a készülék nem okoz égési sérülést.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

majoroshajnalka (@majoroshajnalka) által megosztott bejegyzés,

A bite away® thermostiftet Majoros Hajnalka is elégedetten tesztelte.
Nem leszek rá allergiás? A bite away® nem allergizál, vegyi anyagoktól mentes, allergiások és várandósok is biztonsággal alkalmazhatják.
Az egész család használhatja? Gyerekek is? Igen. Gyerekeknek a 3 mp-es fokozatot javasoljuk, egy családba pedig elegendő egy eszközt vásárolni.
Csak szúnyogcsípésre jó? Természetesen, nem. Az egyik oka, hogy azonnal megkedveltük a készüléket az az volt, hogy nem csak szúnyogok, de méhek, darazsak, lódarazsak, bögölyök és más veszélyes rovarok csípését követő égő, viszkető érzést és duzzanatot is csökkentette.
Mi segít, ha nagyon viszket a szúnyogcsípés?
Összefoglalóul elmondhatjuk, hogy a változatos körülmények – egy kerti sütögetés, egy erdei túra, és egy tavi csónakázás – alkalmával kipróbált thermosifttel olyan eszközre találtunk, amelyet mindig elsőként fogunk elpakolni, ha utazni megyünk (a készülék kicsi és elemmel működik, így bárhová magunkkal vihetjük), de ezentúl minden szabadtéri programon is úgy érezzük majd magunkat biztonságban, hogyha karnyújtásnyira lesz a „segítség”.

Hol kapható?

A bite away® thermostift megvásárolható a gyógyszertárakban, illetve megrendelhető az alábbi webshopokban: www.aemdirect.hu és www.rextra.hu.
 

Figyelem! Csípésmentes bőrön nem alkalmazható, ott égési sérülést okozhat!