Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Bogácsi Thermálfürdő

Magyarország, 3412 Bogács, Dózsa György út 16.
+36 49 534 412
Éjszakai fürdőzés
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő

Árak és információk
A természetes, zöld környezetben található Bogácsi Thermálfürdő egész évben várja a vendégeket. Többféle medence és kényeztető szolgáltatás áll az idelátogatók rendelkezésére. A termálfürdő gyógyvize számos betegség enyhítésére kiválóan alkalmas.  
A Bükk-hegység lábánál a Hór és Szoros patak völgyében fekvő Bogács egyre népszerűbb üdülőhely. A település a Bükkaljai Borvidék központja, a térség riolittufába vájt pincéinek borait a fürdő látogatói is megkóstolhatják. Emellett gyönyörködhetnek a Bükki Nemzeti Park egyedülálló természeti kincseiben, madár- és állatvilágában.

Szolgáltatások

A fürdő többféle medencével várja a pihenni és feltöltődni vágyó nagyérdeműt – gyógyvizes medencék, pezsgőfürdő, gyermekpancsoló és úszómedence is található a komplexumban. Emellett egy EU szabványos játszótér és megújult vizesblokkok is találhatóak a kültéri részen.
A fürdő Gyógycentrumában többféle – az OEP által támogatott – szolgáltatás biztosítja a vendégek pihenését, gyógyulását és kikapcsolódását.

Bogács gyógyvize

A termálfürdő gyógyvízét az 1950-es években tárták fel kőolajkutatás közben. A fürdő 76 fokos hévize közel 500 méter mélyről tör fel, ami 2001-ben kapta meg a hivatalos gyógyvíz minősítést.
A kénes termálvíz kitűnően alkalmas a reuma, ízületi és mozgásszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek kezelésére. A víz kalcium tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, valamint a csontritkulás tüneteit is enyhíti. A kénes gyógyvíz emellett beépül az ízületi porcba, belélegezve pedig tágítja a koszorúereket, éppen ezért az érszűkület megelőzésére is alkalmas, illetve a szervezetbe beépülő kén a koleszterin lerakódását is gátolja.
A termálvíz ivókúrára is ajánlott, valamint fog és szájápolásra is javasolják – fogkőoldó és foghús gyulladáscsökkentő hatása van.


Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá