Telt ház volt Bükfürdőn a húsvéti hétvégén

2019. 04. 25. 15:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Bükfürdőn igazi strandidő volt az ünnepi hétvégén. A fürdőben több kültéri strand- és gyógymedence is kinyitott, a fürdőzők a nemrégiben megújult Szent Kelemen medencében is megmártózhattak.
Gyönyörű idő fogadta a Bükfürdőre érkező vendégeket húsvétkor. Az ünnepi hétvégére több kültéri strand- és gyógymedence is kinyitott, a szaunázás rajongóit különleges húsvéti szauna felöntésekkel, a gyerekeket pedig animációs és vidám húsvéti programokkal és játékokkal várták a Bükfürdő Thermal & Spa-ban.

Harmadával nőtt a forgalom

Kifejezetten erre az alkalomra összeállított szaunaprogramokra hamar elkeltek a jegyek. A fürdőbe érkező vendégek száma közelítette a rekordokat, 10 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, az ünnepi bevételek pedig 32,4% -kal haladták meg az egy évvel ezelőtti számokat. Sokan vették igénybe a szolgáltatásokat is, így a wellnessmasszázsokat és a gyógykezeléseket egyaránt. Nem csak a Bükfürdő Thermal & Spa volt kedvelt célpont a hétvégén, a hozzá tartozó Thermal Kempingben és a Bükfürdő Mobilházakban is telt ház volt.

Megújult a fürdő, bővül a gyógyászati részleg

A hétvégén a fürdőzők már a nemrégiben megújult Szent Kelemen medence magas ásványianyag tartalmú, elsősorban mozgásszervi megbetegedésekre ajánlott gyógyvízében is megmártózhattak.
Telt ház volt Bükfürdőn a húsvéti hétvégén
A megújult Szent Kelemen medence
A fürdőben jelenleg is zajlik a korábbi gyógyászati részleg rekonstrukciója egy nettó 570 millió forintos beruházás keretében. A gyógyászat egyediségét a megszokott fürdőgyógyászati kezelések megtartása mellett a specializáció jellemzi majd: Magyarország legnagyobb osteoporosis-ra (csontritkulás) szakosodott centruma 2019 őszén nyitja meg kapuit. A Bükfürdő Osteoporosis Centrumhoz szükséges minden feltétel adott lesz, hiszen Bükön kiválóan alkalmas erre a gyógyvíz, magas szintű szaktudással rendelkeznek az orvosok és a szakszemélyzet, a gyógyászati részleg felújításával pedig az esztétikus környezet és a modern tárgyi eszközök is rendelkezésre állnak majd. A gyógyászat a januárban kezdődött felújítási munkálatok alatt is zavartalanul üzemel ideiglenes helyén, a fedett fürdő területén.