Vadonatúj wellnessrészleggel bővült a Harkányi Gyógyfürdő

2019. 05. 13. 18:18
Forrás: harkanyfurdo.hu
Fürdőzés
Két finn- és egy infraszaunával, egy gőzkabinnal, egy tepidáriummal, egy jakuzzival és két Kneipp-medencével lett gazdagabb a Harkányi Gyógyfürdő. A fürdő II-es épületének felújításával milliárdos beruházás fejeződött be.
Harkány Város Önkormányzata egymilliárd forint támogatást kapott a kormánytól a város turisztikai célú fejlesztéseire. Ennek részeként valósulhatott meg a Harkányi Gyógyfürdő II-es épületének teljes rekonstrukciója, melynek munkálatai 2018 júliusában kezdődtek. A fejlesztéssel összesen 4900 négyzetméter terület újult meg, melyből a 2019. május 9-én tartott ünnepélyes átadó után a lehető legrövidebb időn belül 3000 négyzetméternyi részt vehetnek birtokba a vendégek  - olvasható a fürdő honlapján.
Vadonatúj wellnessrészleggel bővült a Harkányi Gyógyfürdő
Forrás: MTI/Sóki Tamás

Vadonatúj wellnessrészleg, új tornaterem, több nyugágy

A földszinten egy komplett wellnessrészleget alakítottak ki, két finn- és egy infraszaunával, továbbá egy gőzkabin, egy tepidárium, egy jakuzzi és két Kneipp -medence beépítésével. Megújult az étterem, felújították a vizes blokkokat, valamint az öltözőket, továbbá lift beépítésével akadálymentesítették az épületet. Az emeleten felújították a vizesblokkokokat, tornatermet alakítottak ki, illetve 120 nyugággyal bővítették a pihenőtereket.
Vadonatúj wellnessrészleggel bővült a Harkányi Gyógyfürdő
Forrás: MTI/Sóki Tamás
Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a fejlesztések célja volt, hogy az ősztől tavaszig tartó időszakban érkező vendégek számára is élménydús, emlékezetes és a lehető legkellemesebb legyen a harkányi fürdőben eltöltött idő. Hozzátette, az új szaunavilág felszereltségét tekintve teljes mértékben megfelel a mai wellness trendeknek, az egészséges szaunakultúra kedvelőinek. A jövőben kilenc szaunamester dolgozik majd az új wellnessrészlegen, akik az igényektől függően napi 2-5 alkalommal tartanak majd szaunaprogramokat.

A fürdőfejlesztés ősszel folytatódik

A kormánytámogatásból finanszírozott fürdőfejlesztés várhatóan ősszel folytatódik az úgynevezett hármas medence rekonstrukciójával. A medencecsarnokban még több wellness- és élményelem, két beltéri csúszda, sodrófolyosó, mászófal, családi csúszda, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok, hidromasszázs fülke is épül majd. Emellett pedig 2020 végén kezdődhet a kültéri gyerekvilág megépítése is, öt medencével és összesen mintegy 550 négyzetméternyi vízfelülettel.
Képek forrása: MTI/Sóki Tamás

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide