Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Május 1-i ajánlatokMájus 1-i ajánlatok További ajánlatok

Szent István-székesegyház – Székesfehérvár

Székesfehérvár
További információ
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
A Székesfehérvári egyházmegye főtemploma, a belváros egyik legjelentősebb műemléke, Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa. A rendkívül gazdag, erőteljes barokk, néhol gótikus elemeket viselő bazilika előde az a templom volt, melyet Géza nagyfejedelem alapított a 970-es években, és amit IV. Béla király építtetett át bazilikává. A templom ma is látható formája 1743 és 1771 között készült el. Az épület északi tornyában toronyóra-múzeum található, melyben a templom több száz éves óraszerkezetei tekinthetők meg. Az altemplomban III. Béla és Antiochiai Anna kőkoporsóját lehet megtekinteni az uralkodó pár testének halotti lenyomatával.


Közeli látnivalók
Budenz-ház
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Székesfehérvári Püspöki Palota
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Országalma
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Témába vág

Így gyógyít a víz - a legnépszerűbb kezelések a víz erejével

Szénsavas fürdő, örvényfürdő, Kneipp-taposó, súlyfürdő, aquafitnesz, vízi torna. Mutatjuk, mely hazai fürdőkben tudja igénybe venni e népszerű szolgáltatásokat. Eláruljuk azt is, melyik milyen egészségügyi panaszra a legjobb.

A legmenőbb csúszdák, amelyek nem vízbe érkeznek

Addig, amíg nem jön a nyári szezon, és nem csobbanhatunk végre a strandon, összeszedtük a legjobb és a legnagyobb szárazföldi csúszdákat a nagyvilágból.

Beindult a tavaszi zsongás Zalakaroson

Zalakaros hangulata az év minden szakában elvarázsolja a településre érkezőket.