Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Szent István-székesegyház – Székesfehérvár

Székesfehérvár
További információ
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
A székesfehérvári Szent István-székesegyház a Székesfehérvári egyházmegye főtemploma, a belváros egyik legjelentősebb műemléke, Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa. A rendkívül gazdag, erőteljes barokk, néhol gótikus elemeket viselő bazilika előde az a templom volt, melyet Géza nagyfejedelem alapított a 970-es években, és amit IV. Béla király építtetett át bazilikává. A templom ma is látható formája 1743 és 1771 között készült el. Az épület északi tornyában toronyóra-múzeum található, melyben a templom több száz éves óraszerkezetei tekinthetők meg. Az altemplomban III. Béla és Antiochiai Anna kőkoporsóját lehet megtekinteni az uralkodó pár testének halotti lenyomatával.


Közeli látnivalók
Kútmúzeum - Orosháza
Az ország egyetlen kútmúzeumát egy 1930-ban épült, használaton kívüli víztoronyban és kertjében rendezték be Orosházán. 
Részletek

Fehér-tó és környéke - Szeged
Tömörkénytől Szegedig húzódik a látnivalókban és természeti értékekben egyaránt gazdag Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet. 
Részletek

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje
Azoknak, akik nem szeretnének kimozdulni a városból, de mégis természetközeli környezetben töltenék el a napot, tökéletes választás a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje.
Részletek

Gesztenyés-hegy - Zalakaros
A Gesztenyés-hegyi szelídgesztenye-csoport egy 0,4 hektár területű védett bükkösben található.
Részletek

Dísz tér - Zalakaros
A Dísz tér Zalakaros egyik leglátványosabb központi tere.
Részletek

Témába vág

A gőzfürdőzés csodálatos előnyei

A gőzfürdőzés már évezredek nagy kedvence a pihenni és a gyógyulni vágyó embereknek. Legtöbben elsősorban a relaxációval és a bőr megszépülésével hozzák kapcsolatba, pedig ennél sokkal több dologra is jó! Érdemes kivenni belőle a részünket!

Csillaghegyi strand: nyárra elkészülnek az újdonságok

Javában tart az építkezés a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda területén, ahol mintegy hétezer négyzetméternyi fürdőterület épül, tizenegy medencével, új, fedett épülettel.