Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A Zalakarosi Fürdő lesz az ország első kerékpárosbarát fürdője

2019. 01. 16. 19:16
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Zalakaros idén bringában utazik. Egyre több a kétkerekű turista a zalai fürdővárosban, hiszen a környék adottságai ideálisak a biciklis kirándulásokhoz, de a Tour de Zalakaros országúti kerékpárversenyen is több ezren indulnak minden évben. A városi fürdő kedvezményes kerékpáros belépővel, masszázzsal és kerékpártárolókkal várja a bringásokat.
Az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés fokozatosan nő a fürdővárosban, egyre többen töltik tevékenyen szabadidejüket Zalakaroson. A tavaly a helyi kerékpáros centrumben közel kétszer annyi bringát adtak ki a látogatóknak, mint egy évvel korábban. A Kis-Balaton kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben kínálnak fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére.
A kiváló adottságokra a város idén még inkább ráerősít, hiszen a folyamatosan fejlődő Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny 2500 indulójával mára az ország egyik legkedveltebb rendezvényévé nőtte ki magát.
A Zalakarosi Fürdő lesz az ország első kerékpárosbarát fürdője
A bringás hétvégét 2019. június 21-23. között lesz, a program már minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak és valódi megmérettetést a zalai dombokon keresztül 60 és 137 km-en.
2019-ben harmadszor rendezik meg a Szabadics Ride  - CompanyChallenge céges időfutam csapatverseny, a 0. napon pedig tematikus gasztro programokkal és GO BIKE warm-up partyvalis bővül idén a bringás jamboree. A tavalyi rendezvényről a nemzetközi médiumok is beszámoltak:
A program aktualitását az a határokon átívelő kerékpáros projekt is indokolja, amelynek keretében 2019 tavaszán további 3 km kerékpárutat adnak át Zalakaroson.
A Zalakarosi Fürdő lesz az ország első kerékpárosbarát fürdője
„A turizmus rekordszámú növekedését prognosztizáljuk idén Zalakaroson, de fontos számunkra, hogy a helyben élők is részesüljenek a turizmus előnyeiből. Szeretnénk a zalakarosiak számára is kedvet csinálni az aktív idő eltöltéséhez, hiszen a fejlesztéseinknek az ő életminőségük javulását is szolgálniuk kell. A projekt keretében a helyi és környékbeli iskolák és intézmények bevonásával szemléletformáló kerékpártúrákat szervezünk, amelyek teljesítésével értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek egyaránt” - mondta el Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.
A Zalakarosi Fürdő lesz az ország első kerékpárosbarát fürdője
A fürdőváros küldetésének egyik alapköve, hogy mindenkihez eljuttassa a megelőzés fontosságát, ezért a Zalakarosi Fürdő, az ország első kerékpárbarát fürdőjeként kedvezményes bringás fürdőbelépővel, GO BIKE vitalizáló masszázs bevezetésével és kerékpártárolókkal áll a kezdeményezés mellé  - jelezte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.
A fürdő kerékpárbarát szolgáltatásait a szálláshelyek is a csomagjaikba építhetik, valamint a recepción „lerakott” slusszkulcsért cserébe ők is adhatnak ticketeket a tematikus csomagot lefoglaló vendégeiknek, amellyel aztán a helyi Tourinform Irodában díjmentesen kölcsönözhetnek kerékpárt.
A Zalakarosi Fürdő lesz az ország első kerékpárosbarát fürdője
Zalakarosi Fürdő
„A kerékpározás támogatása kitűnően illeszkedik a zalakarosi Hat Érzék koncepciónkba, hiszen a program egyik célja, hogy az egészségmegőrzést, mint életformát népszerűsítsük a fenntartható, szelíd turizmus jegyében. A zalakarosi fürdő gyógyító érintései, a zalai erdők és a Kis-Balaton impozáns látványa mellett itt még valóban hallhatjuk a csend hangját és érezhetjük a levegő illatát” - fogalmaz Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a GO BIKE integrált program ötletgazdája.
A Zalakarosi Fürdő lesz az ország első kerékpárosbarát fürdője
Fürdőajánló
Zalakarosi Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide