Adventi vásárok, Mikulásvárás, és ínycsiklandó gasztrobulik – Hol szórakozunk decemberben?

2019. 11. 27. 06:23
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Finomságokkal teli gasztrofesztiválok, fürdőprogramok a Mikulással és most nyíló adventi vásárok hoznak minket fokozatosan karácsonyi hangulatba az elkövetkezendő hetekben.

Mézeskalács, disznótoros, bormustra

Országra-világra szóló disznótoros hétvégét és töltött káposztafőző versenyt rendeznek Kiskunmajsán, a Lópofa Csárdában november 29-december 1. között. Vegyünk részt egy igazi hagyományőrző falusi disznóvágáson. Kóstolgassunk a legfinomabb sertésmáj, töltött káposzta, sült túrós lepény és kemencében sült házi kenyerek közül. Ha itt is éjszakáznánk, keressünk már most szállást, és lazítsunk másnap az élményelemekkel teli Jonathermálban.
December 6-8. között rendezik Gyulán a Méz- és Mézeskalács Fesztivált, egy hosszú hétvégén át több helyszínen csábítják a mézédes élvezetekre a látogatókat. Mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására várja a látogatókat. Adventi készülődés, kézműves programokkal, gyerekeknek. Múzeumi körséta kedvezményekkel és mézkóstolóval. Hangulatos műsorok, Luca-napi meglepetések színesítik a gazdag programot. December 6-án a Várfürdőben is mézes szauna varázs vár minket a Gyulai Várfürdőben, így érdemes több napra terveznünk a városban.
Adventi vásárok, Mikulásvárás, és ínycsiklandó gasztrobulik – Hol szórakozunk decemberben?
November 30-án a debreceniek a Déri Múzeumban megrendezik a Borok mustráját, Kelet-Magyarország egyik legszínvonalasabb boros rendezvényét. Több mint 70-féle bor várja a minőségi borkedvelő közönséget, igazi különlegességekre is számíthatunk. Az ital mellől nem hiányozhat az étek sem, így a rendezvény szervezői igazi ételkölteményekkel koronázzák meg az estét. Ha maradnánk vasárnapra is, keressük meg a nekünk legmegfelelőbb szállást, és látogassuk meg a Nagyerdő szívében a mediterrán élményfürdőt, az Aquaticumot.

Mikulásvárás fürdőkben vagy egy futóversenyen

December 4-én kreatív foglalkozásokkal, ajándékcsomagokkal várja a piciket a büki Mikulásváró Műhely.
December 6-án Mikulásváró rendezvénnyel kedvekednek a gyerekeknek és szüleiknek a hajdúszoboszlói Kulturális Központban: kézműves játszóház, mesesarok, lufihajtogatás, bohócparádé, közös fotó a Mikulással.
December 7-én a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben fürdőzhetünk éjfélig Mikulás-nap alkalmából.
A Bogácsi Gyógyfürdőben ugyanezen a napon ugyancsak meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket.
Zalakaroson sportosan várják a Télapót, december 7-én jótékonysági futást szerveznek, de a kevésbé felkészültek akár biciklivel is teljesíthetik a távot. A nevezéskor kapott rajtszám a Zalakarosi Fürdő felajánlása alapján a futás napján vagy másnap (2019.12.07-én vagy 2019.12.08-án) 50%-os kedvezményre jogosít a komplex belépőjegy árából. December 7-8. között a fürdőben is szórakozhatnak a csemeték Mikulás napon, a beltéri gyermekvilág részlegen vízi vetélkedők és kreatív foglalkozások várnak a gyerkőcökre.
A Hagymatikumban december 7-én a Mikulással és a Krampuszokkal is találkozhatunk, akik édességet osztogatnak, és kreatív foglalkozásokon is részt vehetnek a gyerekek.
A piros ruhás, nagy szakállú télapó szombaton, december 7-én érkezik az Igali fürdőbe, ahol a legkisebbeknek Mikulás napi játszóházzal, ingyenes programokkal és finom ajándékokkal kedveskednek. Emellett zenés aquafitness órákkal és ünnepi szauna szeánszokkal várják a vendégeket az immár karácsonyi hangulatba öltöztetett fürdőben. 
Adventi vásárok, Mikulásvárás, és ínycsiklandó gasztrobulik – Hol szórakozunk decemberben?

Adventi vásárok varázsa

Már novembertől hangolódhatunk az ünnepekre a budapesti Vörösmarty téren és a Bazilika előtt, ahol kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékek és ünnepi műsorok fogadják a látogatókat. Európa 2. legszebb karácsonyi vásárán fényfestés, kulturális és gyerekprogramok ígérnek csodás pillanatokat.
Adventi vásárok, Mikulásvárás, és ínycsiklandó gasztrobulik – Hol szórakozunk decemberben?
Adventi ünnep a Bazilikánál - Kép forrása
Az advent kezdetével évről évre a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen. A Kossuth téren és a Piac utcán november végén nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely többek között egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral várja – közel 100 faházban – a karácsonyra készülődő vásárlókat. Debrecen ünnepi fényei advent első vasárnapján gyulladnak ki.
Hévíz adventi koncertekkel, mesekuckóval, sütivásárral, és gyertyagyújtással vár az adventi időszakban!
Szentendre történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Adventi vásár a Dumtsa Jenő utcában, szabad- és beltéri rendezvények, változatos művészeti és kulturális programok és kiállítások várják a látogatókat. A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún.
Az adventi hétvégéken kézműves vásárral, gyertyagyújtással, hagyományos Betlehemi műsorral és Szentmisével várják az érdeklődőket Zalakaroson. A programokra a belépés ingyenes!
A csodás barokk belváros, Eger méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, a forralt borok és a kürtőskalács fahéjillata vár. A legendás Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere impozáns ünnepi fényruhába öltözik, amit a vár díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná. A gyerekeknek ingyenes jégpálya, a Jégpalota mesés-játékos programjai, kézműves játszóház, fotósarok, diakuckó, kreatív sütiműhely nyújt varázslatos élményt.
December 1, 8, 15, 22-én adventi gyertyagyújtás, adventi villamos, egy életre kelt, mozgó jégpalota nyűgöz le mindenkit Miskolcon.
Minden advent vasárnap ünnepi hangulat, gyertyagyújtás, koncertek és műsorok várják Orosházán a Szabadság térre kilátogatókat. A gyermekek élményeit adventi naptár, karácsonyi mesekönyv és Betlehem gazdagítják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...