Küldjön receptet Zalakarosra, értékes nyereményekkel jutalmazzák!

2019. 04. 10. 19:05
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Zalakaros keresi az ország első bikefood és a város kedvenc tésztaételét. A receptbeküldők között egy wellness pihenést is kisorsolnak.
Zalakaros kulináris küldetésének egyik zászlóshajója a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is (nyitókép).
Idén ismét kategóriát alkot a fürdőváros, a Zalakaros Go Bike tematikát tovább gördítve keresik az ország első bikefood ételét, de Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják a 360 fokos egészségtudatosság jegyében.
Küldjön receptet Zalakarosra, értékes nyereményekkel jutalmazzák!

„Ezt Cipollini is kóstolni fogja”

Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hiszen az idei MAPEI Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.
A versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételük saját fotóval illusztrált receptjét a kategória megjelölésével. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood” zsűri fog dönteni.

Mitől klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja, hogy a térség gasztronómiai értékeit beemeljék a zalakarosi kínálatba, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.

Mitől bikefood?

A bikefood, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így biztosít folyamatos energiaszintet a tekeréshez. Fontos, hogy mobilis is legyen az étel, azaz elfogyasztása ne legyen körülményes, akár a „nyeregben” is meg lehessen enni.
Küldjön receptet Zalakarosra, értékes nyereményekkel jutalmazzák!
Mindkét kategóriába nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is.
Nevezés e-mailen:[email protected], vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.
Nevezni csak saját ételfotókkal lehet!

Értékes nyereményekkel jutalmazzák a recepteket

Zalakaros kedvenc tésztaétele receptje díj: 100.000 Ft készpénz. Magyarország első bikefood étele receptje díj: egy különleges hangulatú, Kellys Royal Dutch holland stílusú aluvázas bringa, kosárral és három sebességes agyváltóval felszerelve. Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű gravírozott emléktárggyal, mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője pedig értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.
A receptbeküldők között továbbá kisorsolnak egy 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenést 2 fő részére, egy 4 csillagos zalakarosi szálloda jóvoltából. Recept beküldési határidő: 2019. május 31.
Küldjön receptet Zalakarosra, értékes nyereményekkel jutalmazzák!
Eredményhirdetés: mindkét kategória győztese a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján szervezett díjátadón kerül kihirdetésre, június 21.-én.  További információkat ide kattintva talál.
Nyitóképen Magyarország első WILD FOOD étele - a gŐZgombóc.