Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A legjobb szaunamestereket most Debrecenben találjuk – ismét Magyarországon járt a Sauna Herbal Cup

2019. 11. 07. 19:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Aki nem élvezte még a szaunázás élményeit egy felkészült szaunamester irányítása alatt, nem is tudhatja milyen elképesztő kreativitással és hozzáértéssel teszik emlékezetessé a szaunaprogramokat a profik. Hazánk legjobbjai Debrecenben mérték össze tudásukat az Aquaticum és az Aufguss.hu szervezésében megtartott Sauna Herbal Cup hazai fordulóján. A győztesek a nemzetközi döntőben képviselik majd Magyarországot.
 
A nemzetközi Sauna Herbal Cup hazai fordulója az ősz legnagyobb hazai szaunás eseménye, a természetes élmények, a természetes anyagok nagy tekintélyű nemzetközi versenysorozatának hazai állomása. De mi is ez pontosan? Kezdjük a legelején!

Több mint illat

Azt már sokan tudják, hogy a szaunamesterek által vezetett szaunaprogramok, szeánszok vagy felöntések során a mesterek különféle illatokat használnak.
A szaunamesterek részére több mint száz féle illóolaj, és számtalan egyéb anyag áll rendelkezésre a a programok megvalósításához. A különböző anyagok, illetve azok kombinációi lehetnek immunerősítő, nyugtató, ellazító vagy akár felfrissítő hatásúak is. A kombinációk szinte végtelenek, a mély szakmai tudással rendelkező a mester kreativitása maradandó élményekkel ajándékozhatja meg a vendégeket.
Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a szaunamester milyen anyagokat használ programja során, hiszen ezek a bőrön és a tüdőn keresztül bejuthatnak a véráramba és hatással lehetnek az egészségünkre.
A legjobb szaunamestereket most Debrecenben találjuk – ismét Magyarországon járt a Sauna Herbal Cup
Az egészség- és környezettudatos trendekkel összhangban a profi szaunamesterek egy része az elmúlt évek során a szaunaprogramok alatt egyre inkább természetes anyagokat, jó minőségű, természetes illóolajokat használnak a mesterséges eredetű illatok helyett - és kihasználják a természetes anyagok egészségre gyakorolt pozitív hatását is.

Egy verseny ahol mindenki nyer

A Sauna Herbal Cup a szaunamesterek olyan megmérettetése, ahol a programok során kizárólag ilyen természetes eredetű anyagokat használnak fel. Egy négytagú, nemzetközi szakértőkből álló, független, szakmai zsűri egy egész sor szempont figyelembevételével pontozza a versenyzők teljesítményét. A rendezvényen a hazaiak mellett norvég, olasz, dán és német szaunamesterek is tartottak programokat.
A versenyzők két programmal készülnek. Egy nyugtató szaunaprogrammal, melyben az egészségtámogató hatás mellett a zsűri azt figyeli, hogy az egyes illatanyagok milyen kölcsönhatásban vannak egymással, a versenyző mennyire tudatosan használja ezek egészségtámogató hatását, milyen téma köré építette a programot, ahhoz milyen zenét választott, milyen technikásan és milyen hatékonysággal mozgatja törölközője segítségével a levegőt a helyiségben.
A legjobb szaunamestereket most Debrecenben találjuk – ismét Magyarországon járt a Sauna Herbal Cup
Ezt követi egy bőrápoló program, melyet a gőzben tartanak. Itt a mesterek által természetes anyagokból készített peelingeket értékeli a zsűri és szintén ezek egészségtámogató hatása, az összetevők tudatos és helyes használata van a középpontban.
A rendezvény lényege nem elsősorban a versengés, hanem a tanulás. A Sauna Herbal Cup célja, hogy felhívja a figyelmet a természetes anyagok, a klasszikus szaunaértékek fontosságára. A szaunamesterek a készülés és a verseny során sokat tanulnak a természetes anyagokról, azok használatáról, sok új anyagot kipróbálnak, új tapasztalatokra tesznek szert, az új tudás beépül a mindennapok szaunaprogramjaiba. Ezért szokták azt mondani, hogy a versennyel mindenki nyer – a szaunamesterek helyezéstől függetlenül tudást, a szaunarajongó közönség pedig új élményeket.

A legjobb szaunamestereket most Debrecenben találjuk – ismét Magyarországon járt a Sauna Herbal Cup
A debreceniek taroltak

A Sauna Herbal Cupnak 2018-ban volt először hivatalos magyar fordulója, a rendezvény népszerűsége pedig meredeken ível felfelé. Idén a jegyek nagy része már elővételben elkelt, a szervezőknek pedig számos extra programot is be kellett iktatniuk, hogy kiszolgálják a rekordszámú érdeklődő igényeit.
Bár a rendezvény elsődleges célja a tanulás, a versenynek komoly tétje is van, hiszen a győztesek november végén Prágában a nemzetközi döntőben képviselik Magyarországot.
Az idei hazai forduló a házigazda debreceniek sikerét hozta: az első két helyen Végh Sándor és Orendi János végzett, mindketten a debreceni Aquaticum szaunamesterei - így a tavalyi győztes Végh Tímeával együtt három debreceni mester öregbítheti majd a magyarok hírnevét.
A legjobb szaunamestereket most Debrecenben találjuk – ismét Magyarországon járt a Sauna Herbal Cup
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem