Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Elmúlt negyven? Önnek is jót tenne a vízi torna!

2014. 06. 14. 17:40

Fürdőzés
A vízi torna az OEP által támogatott 11 fizioterápiás kezelések egyike. A víz közegében lehetőség nyílik egy kíméletes, a mozgásszervi rehabilitáció szempontjából unikális mozgásformára.

A víz ugyanis egy egészen más közeg, mint a levegő. Nagyobb ellenállása szükségtelenné teszi, hogy ellensúlyokkal dolgozzunk, mindeközben ízületeink számára igen kímélő edzést végezhetünk!

A víz felhajtóereje - mely megegyezik az általunk kiszorított víz súlyával - szintén megkönnyíti a vízben való mozgást. De nem csak a mozgásszervi problémákkal, hanem a súlyfelesleggel rendelkezőknek is kiváló lehetőség a mozgásra, hiszen olyan mozdulatokat tudnak végrehajtani, mely a parton nehézségekbe ütközne. 

A mozgásszervi problémák traumatikus sérülések vagy hosszú évekig lappangó, tünetmentes elváltozások folyományaként jelentkeznek. A gyógyvízben végzett, egyszerű gimnasztikai gyakorlatokból álló vízi torna az egyik legjobb lehetőség gyógyításukra. Minden esetben szakképzett gyógytornászok irányításával végzik, időtartama, mint a többi OEP-kezelésnek is: 20 perc.

A vízi tornához természetesen nem alanyi jogon jutunk hozzá, csak ha sérülés utáni rehabilitációra van igényünk, vagy valamilyen mozgásszervi elváltozásunk van.

Ám jó, ha tudjuk, hogy csupán gerincproblémákkal a népesség 10 %-a küzd, és akkor másról még nem is beszéltünk. Célszerű nem megvárni az ilyen jellegű betegségek tüneteit, hiszen egy gerincferdüléssel például évtizedekig tünetmentesen lehet élni. Fontos, hogy időszakonként - főleg 30 éves kor után - felmérjük, megvizsgáltassuk mozgásszervi rendszerünket, és reumatológus tanácsára idejekorán elkezdjük a számunkra legmegfelelőbb fizioterápiás kezeléseket. Egészségesnek lenni trendi!

Termalfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...