Miért együnk sok őszibarackot a nyáron?
Júniustól szeptemberig fogyaszthatjuk az A- és C-vitaminban gazdag finom őszibarackot, melynek gyulladáscsökkentő, csonterősítő, vagy bőrszépítő hatása kiemelkedő a gyümölcsök körében.
Vitaminokban nagyon gazdag
A szervezet egészséges működéséhez létfontosságú tápanyagok vannak benne, ugyanis gazdag A-vitaminban, béta-karotinban és C-vitaminban. Gazdag ásványtartalmának (kalcium, magnézium, kén, szilícium) köszönhetően fontos szerepe van az izmok működtetésében. Alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz telített zsírsavakat, és nagyon jó tápanyagforrás.
Megakadályozza a hipokalémiát
Hipokalémiának hívjuk azt az állapotot, mikor a szervezetben nagyon alacsony a kálium szintje. Mivel az őszibarack nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, megelőzheti az ezzel kapcsolatos betegségek kialakulását, amik szabálytalan szívverést okozhatnak, hozzájárul az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez.
Segíthet a rák kialakulásának megelőzésében
Az őszibarack fenolokban és karotinoid vegyületekben gazdag, amelyek rendelkeznek tumorellenes és daganatellenes tulajdonságokkal, valamint segíthetnek a különféle rákos megbetegedések, például emlőrák, tüdőrák és vastagbélrák kialakulásának megakadályozásában.
Ápolja a bőrt
Az őszibarack segít az egészséges bőr megőrzésében, C-vitamin tartalmának köszönhetően védelmet nyújt a káros szabadgyökök, és az ultraibolya sugárzás ellen. A benne található antioxidánsok gyulladáscsökkentő hatással is bírnak, így a leégés ellen is gyógyír lehet. Az őszibarackot széles körben használják a kozmetikai iparban bőrkrémek és szépségápolási készítmények gyártásához. Hidratálja és revitalizálja a bőrt, elősegíti a bőrproblémák, például foltok és foltok gyorsabb helyreállítását.
Ápolja a szemet
Az őszibarackban található béta-karotin fontos szerepet játszik az egészséges látás fenntartásában és a különböző szemgyógyászati megbetegedések és a vakság megelőzésében. Védi a retinát a korral összefüggő degenerációktól.
Hasznos a terhesség alatt
A benne lévő C-vitamin segít a baba csontjainak, fogainak, bőrének, izmainak és véredényeinek egészséges növekedésében. Segít a vas felszívódásában is, ami rendkívül fontos a terhesség alatt. A kálium elősegíti az izomgörcsök és az általános fáradtság megszüntetését, ami gyakori a terhesség alatt.
Segít az emésztésben
Magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésre, elnyelik a vizet, és segítenek megakadályozni a gyomorfájdalmat, például székrekedést, gyomorfekélyt, vagy a szabálytalan bélmozgásokat. Segít a bélben lévő mérgező anyagok tisztításában és eltávolításában, valamint megakadályozza a gyomorrák kialakulását.
Enyhíti a stresszt
A magnézium jelenléte az őszibarackokban segít a stressz és a szorongás megelőzésében, és az idegrendszer nyugalmának fenntartásában.
Növeli az immunitást
Az őszibarack gazdag aszkorbinsavban és cinkben, amely segít a szervezet normális működésében, és segít fenntartani az egészséges immunrendszert. C-vitamin tartalma miatt hatásos a fertőzések leküzdésében, a betegségek előfordulásának és súlyosságának csökkentésében.
Egyéb előnyei
Csökkenti a koleszterinszintet, foszforban gazdag, amely a kalciummal együtt segít a csontok és a fogak erősítésében, segíti a káros méreganyagok kijuttatását a májból és a vesékből, enyhíti a menstruáció kellemetlen tüneteit és a fogyókúrák ideális gyümölcse is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...