Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szereti az almát? Érdemes

2015. 10. 03. 08:13
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Az alma rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, ősszel pedig bőven találni belőle a piacon.
Ősszel is akadnak még egészséges és ízletes gyümölcsök, melyek segítségével feltölthetjük a vitaminkészleteinket. Az egyik ilyen remek nassolnivaló az egész télen is fogyasztható, ropogós alma.
Az alma roppant egészséges gyümölcs, számtalan ásványi anyagot és vitamint tartalmaz; nem véletlenül tartja a mondás, „napi egy alma - az orvost távol tartja”. A ropogós gyümölcs egy átlagos méretű példánya nagyjából 10-15 milligramm C-vitamint és 3,7 gramm rostot tartalmaz, emellett akad benne A- és B-vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kén, cink, fluor, jód, illetve szelén. Ezeknek köszönhetően az alma jót tesz az immunrendszerünknek, segít egészségünk megőrzésében.

Rostban is gazdag az alma

Az almában fellelhető vízoldékony rost, a pektin több módon is jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre. Jó hatással van az emésztőrendszerre és a bélflórára, mind hasmenéskor, mind székrekedéskor segít. A rost még a cukorbetegség esetén is képes jó hatást gyakorolni, mivel lassítja a cukor felszívódását a vékonybélben. A belekre a rost mellett az almában található gyümölcs- és almasav is jótékony hatással van – akárcsak a máj működésére.
Az almát nem érdemes megpucolni, ugyanis az értékes élelmi rostból a héja tartalmazza a legtöbbet. Az almát egyébként régen olyannyira egészségesnek tartották, hogy egyenesen a gyógynövények közé sorolta a népi hagyomány.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...