Wellness

Így teremtsünk spa élményt otthon

03. 05. 16:36
Hiába szeretnénk kipihentek lenni, a mozgalmas hétköznapok közepette valljuk be, ritkán jut időnk magunkra, és még ritkábban jutunk el egy fürdőbe vagy wellness szalonba. Ez szomorú, mert a magunkra szánt idő fontos a testi-lelki jólétünk megőrzése érdekében. Ezért is szedtük össze az alábbi tippeket, amelyeket követve a saját otthonunkban is egy igazi pihentető oázist teremthetünk.

Tippek a fürdőruha kiválasztásához ha termálfürdőbe készülünk

01. 28. 19:16
Ha termálfürdőbe megyünk kétség kívűl a fürdőruha lesz az egyik legfontosabb ruhadarabunk. Rajta áll vagy bukik, mennyire érezzük majd komfortosan fesztelenül érezzük magunkat. Végül is azért megyünk oda, hogy kikapcsolódjunk és felhőtlen órákban legyen részünk.

Tengerek kincse, avagy a só áldásos hatása

01. 28. 14:31
Egészségmegőrzésre, fájdalomcsillapításra, bőrfiatalításra, méregtelenítésre mind alkalmazható a tengeri só, melynek csodatevő hatását több száz éve használják. Radírozhatjuk bőrünket, vehetünk sófürdőt, fürödetünk sós termálvízben, de akár a sómasszázst is kipróbálhatjuk.

Különleges wellness kezelések, amelyekről talán még nem is hallott

2019. 12. 26. 12:00
Megidézné a magzati kor súlytalanságát, kibírná a -110 fokos hideget, hogy csökkentse fájdalmait, vagy kipróbálná a fiatalító oxigénterápiát? Tudta, hogy a sókabin az immunrendszert is erősíti, a túlterheltség pedig lebegéssel csökkenthető?

A fürdő télen is minden bajra orvosság

2019. 12. 20. 20:00
A téli hidegben és az ünnepek alatt nincs is jobb, mint összepakolni a fürdőköpenyt, a papucsot és törölközőket, beülni az autóba és elmenni egy napra valamelyik csodás termálfürdőnkbe. Tudták, hogy a gőzölgő víz nemcsak felmelegít, de egészségesebbé, boldogabbá és szebbé is tesz? Íme, az indokok, miért érdemes télen is minél gyakrabban fürdőbe járni!

Fő a nyugalom - stresszoldó, idegnyugtató módszerek

2019. 12. 17. 14:10
Lelki egészségünk nagyban függ attól, hogyan kezeljük a stresszt, milyen stresszoldó, idegnyugtató módszereket alkalmazunk a zűrös hétköznapokban. A stressz forrását felismerni olykor nagyon nehéz, de tüneteivel folyamatosan szembesülni még ennél is nehezebb.

Harminc perc csak magunkra a tökéletes karácsonyért

2019. 12. 16. 18:15
Vajon jut-e elég idő saját magukra? Olyan tevékenységre, amit másoktól függetlenül, kizárólag a magunk örömére, kompromisszumok nélkül végzünk. Az adventi időszakban különösen fontos, hogy adjunk magunknak „énidőt”, ehhez adunk tippeket.

Élmény és egészség karácsonyra (is)

2019. 12. 12. 11:29
Akár az egész családot megajándékozhatjuk egyetlen utalvánnyal. Az ötödik szendvicssütő vagy a huszadik nyakkendő helyett ajándékozzunk inkább élményt! Ha a család szereti a vizes szórakozást, akkor a legjobb egy wellness utalvány. Elég kiválasztani a helyet, az időpontot majd eldönti a megajándékozott.

Így készítsünk otthon gyógynövényes, illóolajos fürdőt

2019. 11. 14. 20:00
A meleg víz kellemes hatását fokozhatjuk gyógynövényekkel, illóolajokkal, amelyek nemcsak a gyógyulásban segíthetnek, hanem hangulatunkat és bőrünk szépségét is javíthatják.

A legjobb szaunamestereket most Debrecenben találjuk – ismét Magyarországon járt a Sauna Herbal Cup

2019. 11. 07. 19:00
Aki nem élvezte még a szaunázás élményeit egy felkészült szaunamester irányítása alatt, nem is tudhatja milyen elképesztő kreativitással és hozzáértéssel teszik emlékezetessé a szaunaprogramokat a profik. Hazánk legjobbjai Debrecenben mérték össze tudásukat...

Hogyan ápoljuk bőrünket a hidegben, ha gyakran járunk fürdőzni?

2019. 10. 30. 19:09
Ha az őszi-téli wellness alatt is szeretnénk gyönyörű bőrrel mutatkozni, vagy a gyakori fürdőzés után szeretnénk kiszáradt bőrünket helyrehozni, próbáljuk ki az otthoni hidratálást zabbal, vagy kókuszolajjal, és néhány apró trükkel máris egészséges lehet újra.

Arc-, kéz- és lábápolás a ragyogó bőrért

2019. 10. 09. 09:53
Ki mondta, hogy el kell ahhoz menni valahova, hogy wellnessezzünk? Akár otthon is megoldhatjuk, ha bekészítjük a megfelelő hozzávalókat, teljes arc-, kéz-, és lábápoláson vehetünk részt, amit meghálál majd bőrünk.