Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Fürdőzés

Gyógyfürdők bőrbetegségek kezelésére

09. 15. 08:00
Bőrbetegségek, bőrgyulladások kialakulhatnak baktériumok, vírusok, gombák, étel vagy vegyszer allergiák, valamint az immunrendszer zavara miatt is. Pikkelysömör, ekcéma, rosacea: lássuk, mely gyógyfürdők gyógyvize segíthet rajtuk!

Ezek a gyógyfürdők segíthetnek a légzőszervi betegségben szenvedőknek

09. 09. 08:00
A légzőszervi megbetegedések spektruma nagyon széles. A megbetegedések tüneteit enyhíthetjük sóbarlangban történő kezeléssel, vagy természetes inhalátorokkal, melyeket az alábbi gyógyfürdőkben találhatunk meg.

Lehet elegáns egy fürdőköpeny?

09. 01. 08:00
A mai modern köntösök elődjei már a 16. században megjelentek, igaz ekkoriban még elsősorban a férfiak kiváltsága volt ez a viselet, a nyilvános fürdők területén. A fürdőköpeny népszerűsége aztán a 19. század derekán nőtt meg ugrásszerűen, és azóta is alapkellék a legtöbb háztartásban. Ahogy a mondás is tartja, lehet nélküle élni, csak épp nem érdemes, hiszen az egyik legkényelmesebb ruhadarab, amit nem csupán a zuhany alól kilépve használhatunk, hanem bármikor, amikor otthonos kényelemre vágyunk.

Fürdőruhát őszre, télre?

08. 23. 15:12
A termálfürdők télen-nyáron remek kikapcsolódást kínálnak, így már a hideg évszakban sem kell elsüllyeszteni a fürdőruhánkat. Sőt érdemes kifejezetten a meleg vagy épp gyógyvizes mártózáshoz külön darabokat választani. Milyen egy jó fürdőruha télire? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat!

Félelem nélkül: felnőtt fejjel is megtanulhat úszni

08. 23. 08:00
Aki nem tanult meg úszni, fantasztikus élményt hagy ki az életéből. Viszont ha gyerekként nem sikerült túljutni a tanulási fázison, felnőttként sokkal nehezebb dolgunk van. Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot az első úszás órákra.

A világ legmagasabb vízicsúszdái

08. 15. 08:00
Szereti a száguldást, a modern vízicsúszdákat és a csodás panorámát? Ha igen, a következő hét építmény valószínűleg azonnal elbűvöli. A világ legmagasabb vízicsúszdái közül mutatunk meg hetet, a földkerekség különböző pontjaira látogatva.

Bámulatos medencék a semmiben lógva

08. 10. 08:00
A legmodernebb medencék manapság üvegfalúak. Rendkívül látványos a kialakításuk, van olyan, amely egy szálloda 42. emeletére épült átlátszó alján keresztül az alattunk sétálókra tekintethetünk, de készülhet üvegfalú medence akár egy sziklafalba vájva óceáni kilátással is.

A gyógyvíz ereje és tudománya

08. 04. 12:30
A balneológia, azaz gyógyfürdőtan a 19. században született és terjedt el Európában, de ez nem azt jelenti, hogy előtte nem élvezték a víz gyógyító hatását. Hazánkban már 1800 évvel ezelőtt, a római kortól kezdődően jelentős szerepet tölt be a mélyből feltörő gyógy- és termálvíz.

Hol fürdőzzünk Ausztriában, ha természetes vizekre vágyunk?

07. 30. 08:00
Létezik szebb látvány nyáron Ausztriában annál, amikor az alpesi hegyek által körülölelt természetes tavakban, vagy folyókban visszatükröződnek a magas hegycsúcsok? Mutatjuk, hol csobbanhatunk és búvárkodhatunk kristálytiszta vizekben a szomszédban.

Urológiai problémák esetén ezeket a gyógyfürdőket látogassuk

07. 21. 08:00
Ülőfürdő vagy ivókúra egyaránt segíthet a vesekő, a vesemedence-gyulladás, húgyhólyaggyulladás és egyéb urológiai gyulladások kezelésében. Orvosi rehabilitáció keretén belül akár térítésmentesen is gyógyulhatunk.

A fürdőzés nemcsak hétvégi kikapcsolódás

07. 19. 08:00
A fürdőzés élményét nem szabad csupán egy röpke délutánra korlátozni, az ásványi anyagokban gazdag csodás vizek több fronton is támogatják egészségünket. Hadd vázoljuk nagy vonalakban, miért is érdemes rendszeresen fürdőbe járni!

Öt gyógyfürdő ekcémás bőrre

07. 18. 08:00
Pirosló, viszkető bőr, nehezen múló és időről-időre újra jelentkező tünetek. Tudták, hogy az ekcéma tüneti kezelésének kiegészítésére néhány hazai gyógyvíz is alkalmas? Mondunk néhány példát.