Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Fürdőtörténet

Sokat megélt az idén 125 éves szegedi Anna Fürdő

11. 22. 10:00
A szegedi Anna Fürdő hazánk egyik legrégibb, klasszikus megjelenésű vidéki fürdője. Sok mindenen keresztülment, mire eljutott a 2004-es újjáépítésig, amelynek köszönhetően, annyi év hányódás után, ma már szebb, mint újkorában.

Egyiptomi parfümöktől egy véletlen levendula balesetig – az aromaterápia története

11. 11. 07:30
Az aromaterápia illóolajok segítségével ápolja testünket és lelkünket. A növényekből nyert olajokat használhatjuk sebgyógyításra, gyulladáscsökkentésre, szépítkezésre, de még a háztartásban is megvan a helyük.

Csodás víz a Szent István kútból – történelem a Széchenyi fürdőben

10. 31. 08:30
A Széchenyi Gyógyfürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője. Az egyedülálló intézmény különleges környezetével, műemlék épületével a fürdőrajongók egyik legnagyobb kedvence. Ideje megismerni a történetét!

Fogmosás hamuval, öblítés borral, fogtömés agyaggal

10. 16. 08:00
Gondolták volna, hogy valaha a puskapornak is köze volt a fogápoláshoz? A szép fogak ma már az ápolt megjelenés elengedhetetlen hozzátartozói. A csillogó mosoly dicsérete azonban nem nagy múltú hagyomány. Meglepő, de az első fogkefe alig 160 éves.

Fából készült fürdőruha – ez nagyon merész

10. 13. 13:00
Nem kétséges, hogy körülbelül a fából vaskarika ötletével vetekedő elképzelés hívhatta életre ezt a fürdőzéshez tervezett mutatós viseletet. Amilyen hihetetlen, olyan szemrevaló, de vajon mennyire lehet kényelmes? Lehetett benne úszni?

Kérsz egy Bambit? A magyar üdítő múltja és jelene

08. 10. 17:27
A Bambi volt a legnépszerűbb, sokáig az egyetlen, alkoholmentes ital hazánkban, amelynek neve összefonódott a strandolással. Egy ideje már újra kapható új külsővel és összetevőkkel, de a régi néven.

A Szecska titkai

07. 07. 16:54
A Széchenyi Fürdő, avagy becenevén „Szecska” Budapest egyik fő látványossága, a külföldi turisták egyik legkedveltebb fővárosi célpontja. Vajon van-e olyan érdekesség, amit eddig még nem tudtunk kedvenc budapesti fürdőnkről? Megpróbáltunk összegyűjteni néhányat.

Kétezer éve gyógyulunk itt – a legrégebbi hazai fürdők

06. 28. 20:30
Magyarország fürdő nagyhatalomnak számít, gyógyvizeinket szívesen keresik fel a külföldi turisták, nagyon sokan gyógyulnak az évtizedek vagy éppen évszázadok óta üzemelő hazai fürdőkomplexumokban. De vajon hova járnak legrégebben gyógyulni az emberek?

A sápadttól a bronzbarnáig – a napozás divatjának története

06. 20. 08:17
Volt idő, mikor a hölgyek ólomfestékkel fehérítették bőrüket, és egyéb horrorisztikus eszközökhöz folyamodtak az előkelő sápadtságért. Hosszú és elképesztően érdekes út vezetett a mai kor bronzos bőrszínének divatjáig.

Híres fürdők híres vendégei

04. 27. 13:43
Magyarország termálfürdők tekintetében igazi legendának számít a világon. A művészeknek, hírességeknek is megvolt és megvan a kedvenc fürdőjük. Utána olvastunk egy-két sztorinak!

Elefánt fürdetés és föld alatti csarnok – A Hévízi-tó 10 csodája

04. 26. 15:32
A Hévízi-tó Európa szerte jól ismert, aki egyszer fürdőzött már a gőzölgő vízben, nem feledi az élményt. A Hévízi tó tényleg fantasztikus, több szempontból is egyedülálló a világon. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet, amit eddig talán nem mindenki tudott róla.

Érdekességek a legszebb magyar fürdők történetéből

04. 26. 15:09
A korabeli időkben volt fürdő, ahol a híres űrhajóssal, Farkas Bertalannal fürdőztek együtt a helyiek, olyan is, ahol elég volt csak az árkokban terjedő gyógyvízben megmártózni. Az egyiket egy mozi fölé építették, a másikban 100 éves emberek is szívesen gyógyultak.