Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Fürdőtörténet

Római fürdők hányatott sorsa és fürdőemlékek a fővárosban

10. 09. 19:51
Magyarország építészetének első virágkorát és egyben fürdőkultúránk alapját jelenti a római birodalom hagyatéka, a hódító birodalom feltárt emlékei. A rómaiak „fürdőparadicsomként” tekintettek a Kárpát-medencére. De vajon mi történt fürdőikkel a birodalom bukása után?

A római fürdők technikai csodái

10. 04. 19:40
A római császárkor kétségkívül legimpozánsabb, leghatalmasabb épületegyüttesei a császárfürdők voltak. Tudták, hogy nem csak monumentalitásukat, de technikai szerkezetüket tekintve is elképesztő szakértelemről tanúskodnak?

Hazai fürdők a középkor sötétjében

09. 12. 20:00
Magyarország fürdő nagyhatalmi státusza régi időkre vezethető vissza. Már az ókorban hódító rómaiak is imádták Pannónia hőforrásait, néhány száz évvel később pedig a törököket is rendkívül lelkessé tette a felbuggyanó gyógyító erejű víz.

Japán fürdők titkai

09. 09. 09:09
Akik először járnak japán fürdőben, azok számára talán egy kicsit szokatlannak és „félelmetesnek” tűnhet, de amint el tudunk lazulni, azonnal átjárja testünket és lelkünket az a mámorító érzés, amelynek a japán fürdőzés szerelmesei hosszú időre rabjává válnak.

A török hódoltság szebbik oldala – a törökfürdők emléke

08. 22. 20:00
A török uralom alatt töltött 150 év mély nyomott hagyott hazánk történelmében. Bár kissé furcsán hangzik, az időszakban voltak pozitív hozományai, az egyik ilyen például a fürdők elterjedése, melyek közül a mai napig működnek fürdők Budapesten és Egerben.

Fürdők, melyekért már nagyanyáink is rajongtak

08. 11. 07:49
Vajon, mely fürdők lehetnek a legnépszerűbbek manapság? És vajon ugyanezeket szerették nagy- vagy dédszüleink is a múlt században? Összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőhelyet, melyek már több évtizeddel ezelőtt is ugyanolyan népszerűek voltak, mint ma.

Óriás flanelszoknyáktól a Baywatchig - a fürdőruha története

07. 10. 20:30
Egyrészes és bikini, úszódressz vagy nőies fazon – a fürdőruha kiválasztása fontos döntés minden nyáron a nők életében. Idén nyáron is számos rafinált szabású és mintájú darabot találunk az üzletekben, de vajon hogyan kezdődött? Utánanéztünk.

Több mint 100 éve csusszanhatunk a strandokon

07. 02. 15:40
A csúszdázás ma már része a strandi létnek, de gondolták volna, hogy majdnem elbukott a találmányok listáján? Egy kis csúszdatörténet következik.

Előkelő nyaralók, királyi nyaralóhelyek a Kárpát-medencében

06. 26. 19:26
Itt a nyár, optimális esetben a család már megtervezte a nyaralást, lassan eljön az utazás várva várt időpontja is. Tudták a nyári vakáció nem új keletű hagyomány? A nyaralás már a Monarchia idején is hozzátartozott, leginkább az úri közönség életéhez.

Több mint fürdő – a spa és ami mögötte van

06. 07. 19:07
„Spa élmények”, „spa szolgáltatások”, „spa kezelések” – a fürdőbe járók, a wellnesst kedvelők rendszeresen találkoznak ezekkel a kifejezésekkel. De vajon tudjuk pontosan, hogy mit is jelent ez a szó? Utánanéztünk, honnan ered és mit is takar a spa kifejezés.

Velünk élő fürdőtörténelem Erdélyországban

05. 12. 07:52
Sokat olvashattunk már Erdély gazdag fürdő és ásvány világáról. Borszék, Szováta vagy Tusnádfürdő mind- mind kiváló lehetőséget kínáltak a gyógyulásra és a pihenésre. Vegyük sorra Erdély leghíresebb történelmi fürdőit.

Budapest és a Felvidék legszebb fürdői az aranykorban

05. 06. 08:00
A reformkor évtizedei alatt épültek ki azok a magyarországi fürdőhelyek, melyek később Kárpár-medence minden vidékén ismerté váltak. S hogy pontosan melyek voltak ezek? Bemutatjuk a főváros és a Felvidék legkedveltebb korabeli fürdőit.