Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Tavaszi akciókTavaszi akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok További ajánlatok

Fürdőtörténet

Császár lett a lebénult gyerekből: a Hévízi-tó legendái

04. 21. 08:40
Tudták, hogy az UNESCO által védetté nyilvánított Hévízi-tó a világ legnagyobb vízfelületű melegvízű, biológiailag aktív gyógytava? És azt, hogy csodatévő erejéről mennyi legenda kering? Elmeséljük, mitől is olyan különleges ez a hely!

Az ördög, a trollok, a csodaszarvas és a többiek – legendák a világ fürdőiről

04. 06. 07:50
Mesék a fürdőben? Miért ne! Ne gondolják, hogy pont a gyógyforrások felfedezéséhez, a termálfürdők alapításához nem kötődnek legendák!

Időutazás a fürdők titokzatos világában

03. 15. 08:15
Vajon hasonlít egymásra az indiánok izzasztó háza és a finn szauna? És vajon mit importáltak a rómaiak a régi indiai fürdőkből? Világjáró fürdőtörténeti áttekintésünk következik.

Libaúsztatótól az ördög lábnyomáig – a Dél-Dunántúl fürdőinek története

02. 15. 19:50
Ahogy Magyarország nagy része, úgy a csodálatos fekvésű Dél-Dunántúl is rendkívül gazdag gyógy- és termálvizekben. Harkány, Igal vagy Kaposvár fürdője évtizedek óta a legkedveltebbek közé tartozik. Tudták, hogy nagy részük véletlenül vált ismertté?

Az infraszauna létrejötte csak a véletlen műve

01. 02. 19:30
A szauna, a szaunázás a téli időszak talán legkedveltebb „wellness szolgáltatása”. Tudták, hogy az infraszauna létrejötte tulajdonképpen egy balesetnek köszönhető?

Haranggal hívtak a hullámba - Már 1921-ben is modernnek számított a Palatinus

2017. 11. 13. 19:30
A nemrégiben új szolgáltatásokkal bővült és megújult a Palatinus Gyógy- Strand- és Hullámfürdő, amely így a fővárosiak és a Budapestre látogatók új téli kedvence lehet. Hitték volna, hogy a Pala lassan 100 éves lesz?

Fürdőkád ókori mintára – csupa meglepetés az otthoni spa története

2017. 11. 07. 07:50
Voltak korok, amikor a tisztálkodás nem volt éppen elterjedt foglalatosság. Apró tálaktól a lóitató formájú vályúkig: meg fog lepődni, miket találtunk, amikor arra kerestük a választ, mióta része az életünknek a fürdőkád.

Római fürdők hányatott sorsa és fürdőemlékek a fővárosban

2017. 10. 09. 19:51
Magyarország építészetének első virágkorát és egyben fürdőkultúránk alapját jelenti a római birodalom hagyatéka, a hódító birodalom feltárt emlékei. A rómaiak „fürdőparadicsomként” tekintettek a Kárpát-medencére. De vajon mi történt fürdőikkel a birodalom bukása után?

A római fürdők technikai csodái

2017. 10. 04. 19:40
A római császárkor kétségkívül legimpozánsabb, leghatalmasabb épületegyüttesei a császárfürdők voltak. Tudták, hogy nem csak monumentalitásukat, de technikai szerkezetüket tekintve is elképesztő szakértelemről tanúskodnak?

Hazai fürdők a középkor sötétjében

2017. 09. 12. 20:00
Magyarország fürdő nagyhatalmi státusza régi időkre vezethető vissza. Már az ókorban hódító rómaiak is imádták Pannónia hőforrásait, néhány száz évvel később pedig a törököket is rendkívül lelkessé tette a felbuggyanó gyógyító erejű víz.

Japán fürdők titkai

2017. 09. 09. 09:09
Akik először járnak japán fürdőben, azok számára talán egy kicsit szokatlannak és „félelmetesnek” tűnhet, de amint el tudunk lazulni, azonnal átjárja testünket és lelkünket az a mámorító érzés, amelynek a japán fürdőzés szerelmesei hosszú időre rabjává válnak.

A török hódoltság szebbik oldala – a törökfürdők emléke

2017. 08. 22. 20:00
A török uralom alatt töltött 150 év mély nyomott hagyott hazánk történelmében. Bár kissé furcsán hangzik, az időszakban voltak pozitív hozományai, az egyik ilyen például a fürdők elterjedése, melyek közül a mai napig működnek fürdők Budapesten és Egerben.