Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Szilveszterezzen fürdőbenSzilveszterezzen fürdőben További ajánlatok

Fürdőtörténet

Egyiptomi parfümöktől egy véletlen levendula balesetig – az aromaterápia története

11. 06. 19:30
Az aromaterápia illóolajok segítségével ápolja testünket és lelkünket. A növényekből nyert olajokat használhatjuk sebgyógyításra, gyulladáscsökkentésre, szépítkezésre, de még a háztartásban is megvan a helyük.

Ebben a 7 fürdőben megelevenedik a történelem

10. 20. 19:20
Akár több száz éves falak között is fürdőzhetünk, ha az ország legszebb műemlékfürdőit választjuk. Mindet ismeri?

Ázsia különleges spa hagyományai, amiket még ma is imádunk

10. 04. 19:50
Ázsia wellness hagyományai holisztikus módon közelítik meg a test, a szellem és a lélek egységét, ösztönzik a test gyógyítását. Nem véletlen, hogy a gyógyítás is a spiritualitásban gyökeredzik.

Fürdőtörténet: a hányatott sorsú Rác fürdő

10. 02. 19:19
2019-ben végre újra kinyithat a főváros egyik legszebb fürdője és szállója, a budai Rác fürdő. A Gellért-hegy oldalában épült fürdő sorsa már a múltban is mostohán alakult. Az újranyitás hírének örömére érdemes végigmenni a múlt történésein.

Amerika spa hagyományai régen és most

09. 24. 19:24
Vajon hol van „a nagy szellem gyógyító vizének otthona”? Milyen maja és indián hagyományok lehettek az ősei a mai spa és wellness kezeléseknek? Rendkívül érdekes fejezetekre bukkanhatunk, ha az amerikai wellnesskultúra történetét tanulmányozzuk.

Végtére is, még mindig a víz a legjobb

09. 19. 19:19
Már az időszámításunk előtti évezredekben sem volt ismeretlen a wellness világa, ha arra gondolunk, hogy már akkor is fürdőházakat építettek, használtak kozmetikai szereket, izzasztókamrában üldögéltek, és az iszapfürdőt sem vetették meg.

Ahol a királynő fürdött: Bath, az angol történelmi spa

09. 13. 19:13
Anglia délnyugati részén Bath romantikus városa azért olyan különleges, mert itt található az egyetlen természetes melegvizes forrása az Egyesült Királyságnak, több ezer éves fürdő hagyományai a mai napig élnek.

Szlovénia legősibb fürdője, Rogaska Slatina

09. 06. 20:15
Közép-Kelet Európa egyik legkülönlegesebb meleg vizes forrása található Szlovénia délkeleti részén. Rogaska Slatina hírneve azokhoz a történelmi, gyógyvizes fürdőkhöz hasonlítható, mint a híres cseh Karlovy Vary, a német Baden, vagy Hévíz.

A sápadttól a bronzbarnáig – a napozás divatjának története

06. 11. 19:50
Volt idő, mikor a hölgyek ólomfestékkel fehérítették bőrüket, és egyéb horrorisztikus eszközökhöz folyamodtak az előkelő sápadtságért. Hosszú és elképesztően érdekes út vezetett a mai kor bronzos bőrszínének divatjáig.

Kétezer éve gyógyulunk itt – a legrégebbi hazai fürdők

06. 08. 19:50
Magyarország fürdő nagyhatalomnak számít, gyógyvizeinket szívesen keresik fel a külföldi turisták, nagyon sokan gyógyulnak az évtizedek vagy éppen évszázadok óta üzemelő hazai fürdőkomplexumokban. De vajon hova járnak legrégebben gyógyulni az emberek?

Érdekességek a legszebb magyar fürdők történetéből

05. 30. 19:50
A korabeli időkben volt fürdő, ahol a híres űrhajóssal, Farkas Bertalannal fürdőztek együtt a helyiek, olyan is, ahol elég volt csak az árkokban terjedő gyógyvízben megmártózni. Az egyiket egy mozi fölé építették, a másikban 100 éves emberek is szívesen gyógyultak.

A Szecska titkai

05. 26. 09:09
A Széchenyi Fürdő, avagy becenevén „Szecska” Budapest egyik fő látványossága, a külföldi turisták egyik legkedveltebb fővárosi célpontja. Vajon van-e olyan érdekesség, amit eddig még nem tudtunk kedvenc budapesti fürdőnkről? Megpróbáltunk összegyűjteni néhányat.