Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Fürdőtörténet

Gyógyvíz az ördög lábnyomából, vízilovak a fürdőben - termálfürdőink legendái

05. 24. 08:00
Kénes gyógyvíz fakadt az ördög lábnyomából, egy titokzatos remete sáros vízzel mindenkit meggyógyított, gyógyvíztől épült fel a lebénult gyermek.

A züllés szinonimája: amikor a fürdőzést még erkölcstelennek tartották

05. 18. 08:00
Nem újdonság, hogy az emberek nem voltak mindig megszállottjai a fürdőzésnek. A tisztálkodási lehetőségek nagymértékben attól is függtek, hogy melyik társadalmi réteghez tartozott az illető.

Az ördög, a trollok, a csodaszarvas és a többiek – legendák a világ fürdőiről

04. 12. 08:30
Mesék a fürdőben? Miért ne! Ne gondolják, hogy pont a gyógyforrások felfedezéséhez, a termálfürdők alapításához nem kötődnek legendák!

Ezek hazánk leghíresebb műemlékfürdői

04. 06. 08:30
16. századbeli török fürdők, 100 éves vidéki és fővárosi fürdők is bekerültek abba a műemléki listába, ahol Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumát, a világ egyedülálló tavát, az írók, művészek közkedvelt találkozó gyógyhelyét, illetve egy korábban közkedvelt Duna-parti strandot is megtaláljuk.

Csöndes falucskából lett pezsgő fürdőváros

03. 30. 07:00
Tudták, hogy a múlt század közepéig, a ma már nagyon népszerű fürdőváros, Zalakaros nem volt más, mint egy a sok, eldugott dunántúli kistelepülés közül? A napok csendben teltek, mígnem a 60-as évek elején felszínre nem tört a 96 fokos termálvíz.

Játékos izgalmak az ókori Róma fürdőiben

03. 11. 08:30
Manapság is örömmel nézzük a Széchenyi fürdőben sakkozó öregurakat, akik a forró gőzben, a világot teljesen kizárva küzdenek a fekete és fehér bábuk nevében. A fürdő és a játék kettősségének örömeit már római eleink is felfedezték.

Már kétezer évvel ezelőtt is fontos volt a lazítás

03. 09. 08:00
Masszások, gőzfürdő, pakolások és illóolajos gőzkamrák. Tudták, hogy ezek nagy része már az ókorban is elengedhetetlen része volt a fürdőkultúrának? Jöjjön néhány a világ legrégebbi wellness szolgáltatásai közül.

7+1 fürdő-mítosz a világ körül

02. 10. 09:15
Legendák és mítoszok között telnek napjaink, erről szólnak az újságcikkek, a filmek, a sorozatok, a szenzációk és a bestsellerek. Miért pont a fürdők maradnának ki a sorból? A világot járva összegyűjtöttük a legérdekesebb termál-mítoszokat.

Az infraszauna létrejötte csak a véletlen műve

01. 14. 09:30
A szauna, a szaunázás a téli időszak talán legkedveltebb „wellness szolgáltatása”. Tudták, hogy az infraszauna létrejötte tulajdonképpen egy balesetnek köszönhető?

Sokat megélt az idén 125 éves szegedi Anna Fürdő

2021. 11. 22. 10:00
A szegedi Anna Fürdő hazánk egyik legrégibb, klasszikus megjelenésű vidéki fürdője. Sok mindenen keresztülment, mire eljutott a 2004-es újjáépítésig, amelynek köszönhetően, annyi év hányódás után, ma már szebb, mint újkorában.

Egyiptomi parfümöktől egy véletlen levendula balesetig – az aromaterápia története

2021. 11. 11. 07:30
Az aromaterápia illóolajok segítségével ápolja testünket és lelkünket. A növényekből nyert olajokat használhatjuk sebgyógyításra, gyulladáscsökkentésre, szépítkezésre, de még a háztartásban is megvan a helyük.

Csodás víz a Szent István kútból – történelem a Széchenyi fürdőben

2021. 10. 31. 08:30
A Széchenyi Gyógyfürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője. Az egyedülálló intézmény különleges környezetével, műemlék épületével a fürdőrajongók egyik legnagyobb kedvence. Ideje megismerni a történetét!