Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Fürdőtörténet

Óriás flanelszoknyáktól a Baywatchig - a fürdőruha története

07. 10. 20:30
Egyrészes és bikini, úszódressz vagy nőies fazon – a fürdőruha kiválasztása fontos döntés minden nyáron a nők életében. Idén nyáron is számos rafinált szabású és mintájú darabot találunk az üzletekben, de vajon hogyan kezdődött? Utánanéztünk.

Több mint 100 éve csusszanhatunk a strandokon

07. 02. 15:40
A csúszdázás ma már része a strandi létnek, de gondolták volna, hogy majdnem elbukott a találmányok listáján? Egy kis csúszdatörténet következik.

Előkelő nyaralók, királyi nyaralóhelyek a Kárpát-medencében

06. 26. 19:26
Itt a nyár, optimális esetben a család már megtervezte a nyaralást, lassan eljön az utazás várva várt időpontja is. Tudták a nyári vakáció nem új keletű hagyomány? A nyaralás már a Monarchia idején is hozzátartozott, leginkább az úri közönség életéhez.

Több mint fürdő – a spa és ami mögötte van

06. 07. 19:07
„Spa élmények”, „spa szolgáltatások”, „spa kezelések” – a fürdőbe járók, a wellnesst kedvelők rendszeresen találkoznak ezekkel a kifejezésekkel. De vajon tudjuk pontosan, hogy mit is jelent ez a szó? Utánanéztünk, honnan ered és mit is takar a spa kifejezés.

Velünk élő fürdőtörténelem Erdélyországban

05. 12. 07:52
Sokat olvashattunk már Erdély gazdag fürdő és ásvány világáról. Borszék, Szováta vagy Tusnádfürdő mind- mind kiváló lehetőséget kínáltak a gyógyulásra és a pihenésre. Vegyük sorra Erdély leghíresebb történelmi fürdőit.

Budapest és a Felvidék legszebb fürdői az aranykorban

05. 06. 08:00
A reformkor évtizedei alatt épültek ki azok a magyarországi fürdőhelyek, melyek később Kárpár-medence minden vidékén ismerté váltak. S hogy pontosan melyek voltak ezek? Bemutatjuk a főváros és a Felvidék legkedveltebb korabeli fürdőit.

Ez volt a hazai fürdők aranykora

04. 25. 19:00
Bármilyen furcsa, fürdőink fejlődését egy kicsit az Osztrák–Magyar Monarchia előrelépéseinek is köszönhetjük. A hazai termálfürdőzés aranykorának nevezik a 19 század második felét, olvassák el, miért!

Így kezdődött – a termálfürdőzés első lépései Magyarországon

04. 19. 19:19
Magyarország fürdő nagyhatalom - valljuk. Az állítás igaz, de vajon mikor és hogyan épültek az első fürdők a Kárpát-medence területén? A római birodalom romjai és a török birodalom építészeti emlékei sok helyütt emlékeztetnek a múlt csodáira.

Írók, költők, színészek a medencékben - a magyar kultúra fürdőemlékei a költészet napján

04. 11. 10:10
A magyar költészet napja apropóján érdemes elgondolkodni azon, vajon a fürdőknek, ezeknek a kellemes, nyugodt, az ihletnek utat engedő helyszíneknek van-e kötődésük a magyarországi művészethez, az írókhoz, költőkhöz, zeneszerzőköz.

Szemünknek is élvezet – a budapesti fürdők építészeti csodái

03. 25. 08:30
A történelmi fürdőket járva nagyon sokszor nemcsak a termálvíz hatásai kényeztetik érzékeinket, de a fürdő építészeti csodái is magukkal ragadják a tekintetünket. Több fürdőben is híres, mára klasszikusként tisztelt építészek munkái fogadnak bennünket?

Legendák víz felett és víz alatt

03. 22. 19:40
Elsüllyedt világ, folyó a túlvilág felé, a mátrai vízfakasztás, szent folyók. Legendák sora kötődik a vízhez ezek, közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Kalodában a Hévízi-tóban: ilyen volt a súlyfürdő őse

03. 10. 19:50
Igencsak furcsa látvány volt a súlyfürdő a kezdetekben. A magyar találmány korábban leginkább egy kínzóeszközhöz hasonlított, noha tudjuk, hogy a súlyfürdős kezelés a magyar reumatológia egyik legnagyobb gyakorlati jelentőséggel bíró felfedezése. Korabeli videót találtunk.