Aktuális akciók
Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Fürdőtörténet

A sápadttól a bronzbarnáig – a napozás divatjának története

06. 11. 19:50
Volt idő, mikor a hölgyek ólomfestékkel fehérítették bőrüket, és egyéb horrorisztikus eszközökhöz folyamodtak az előkelő sápadtságért. Hosszú és elképesztően érdekes út vezetett a mai kor bronzos bőrszínének divatjáig.

Kétezer éve gyógyulunk itt – a legrégebbi hazai fürdők

06. 08. 19:50
Magyarország fürdő nagyhatalomnak számít, gyógyvizeinket szívesen keresik fel a külföldi turisták, nagyon sokan gyógyulnak az évtizedek vagy éppen évszázadok óta üzemelő hazai fürdőkomplexumokban. De vajon hova járnak legrégebben gyógyulni az emberek?

Érdekességek a legszebb magyar fürdők történetéből

05. 30. 19:50
A korabeli időkben volt fürdő, ahol a híres űrhajóssal, Farkas Bertalannal fürdőztek együtt a helyiek, olyan is, ahol elég volt csak az árkokban terjedő gyógyvízben megmártózni. Az egyiket egy mozi fölé építették, a másikban 100 éves emberek is szívesen gyógyultak.

A Szecska titkai

05. 26. 09:09
A Széchenyi Fürdő, avagy becenevén „Szecska” Budapest egyik fő látványossága, a külföldi turisták egyik legkedveltebb fővárosi célpontja. Vajon van-e olyan érdekesség, amit eddig még nem tudtunk kedvenc budapesti fürdőnkről? Megpróbáltunk összegyűjteni néhányat.

Híres fürdők híres vendégei

05. 15. 20:00
Magyarország termálfürdők tekintetében igazi legendának számít a világon. A művészeknek, hírességeknek is megvolt és megvan a kedvenc fürdőjük. Utána olvastunk egy-két sztorinak!

Elefánt fürdetés és föld alatti csarnok – A Hévízi-tó 10 csodája

05. 10. 19:50
A Hévízi-tó Európa szerte jól ismert, aki egyszer fürdőzött már a gőzölgő vízben, nem feledi az élményt. A Hévízi tó tényleg fantasztikus, több szempontból is egyedülálló a világon. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet, amit eddig talán nem mindenki tudott róla.

Császár lett a lebénult gyerekből: a Hévízi-tó legendái

04. 21. 08:40
Tudták, hogy az UNESCO által védetté nyilvánított Hévízi-tó a világ legnagyobb vízfelületű melegvízű, biológiailag aktív gyógytava? És azt, hogy csodatévő erejéről mennyi legenda kering? Elmeséljük, mitől is olyan különleges ez a hely!

Az ördög, a trollok, a csodaszarvas és a többiek – legendák a világ fürdőiről

04. 06. 07:50
Mesék a fürdőben? Miért ne! Ne gondolják, hogy pont a gyógyforrások felfedezéséhez, a termálfürdők alapításához nem kötődnek legendák!

Időutazás a fürdők titokzatos világában

03. 15. 08:15
Vajon hasonlít egymásra az indiánok izzasztó háza és a finn szauna? És vajon mit importáltak a rómaiak a régi indiai fürdőkből? Világjáró fürdőtörténeti áttekintésünk következik.

Libaúsztatótól az ördög lábnyomáig – a Dél-Dunántúl fürdőinek története

02. 15. 19:50
Ahogy Magyarország nagy része, úgy a csodálatos fekvésű Dél-Dunántúl is rendkívül gazdag gyógy- és termálvizekben. Harkány, Igal vagy Kaposvár fürdője évtizedek óta a legkedveltebbek közé tartozik. Tudták, hogy nagy részük véletlenül vált ismertté?

Az infraszauna létrejötte csak a véletlen műve

01. 02. 19:30
A szauna, a szaunázás a téli időszak talán legkedveltebb „wellness szolgáltatása”. Tudták, hogy az infraszauna létrejötte tulajdonképpen egy balesetnek köszönhető?

Haranggal hívtak a hullámba - Már 1921-ben is modernnek számított a Palatinus

2017. 11. 13. 19:30
A nemrégiben új szolgáltatásokkal bővült és megújult a Palatinus Gyógy- Strand- és Hullámfürdő, amely így a fővárosiak és a Budapestre látogatók új téli kedvence lehet. Hitték volna, hogy a Pala lassan 100 éves lesz?