Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fürdőtörténet

Fürdőtörténet: a Hévízi-tó nyolc titka

04. 04. 08:00
Milyen hírességek kedvelt gyógyító helyszíne volt Hévíz? Mi volt jellemző a fürdő mindennapjaira a világháborúban? Honnan érkeztek a híres tavirózsák? Miben előzzük meg Új-Zélandot? A Hévízi-tó történetének érdekes fejezeteit tanulmányoztuk.

Tíz csoda Budapest történelmi fürdőiről

02. 29. 08:00
Tudták, hogy Mátyás király a palotába vezettette a termálvizet? És azt, hogy a Széchenyi Fürdő vizében vízilovak fürdőztek? Összegyűjtöttünk tíz különleges sztorit a főváros fürdőiről.

Libaúsztatótól az ördög lábnyomáig – a Dél-Dunántúl fürdőinek története

01. 10. 08:00
Ahogy Magyarország nagy része, úgy a csodálatos fekvésű Dél-Dunántúl is rendkívül gazdag gyógy- és termálvizekben. Harkány, Igal vagy Kaposvár fürdője évtizedek óta a legkedveltebbek közé tartozik. Tudták, hogy nagy részük véletlenül vált ismertté?

Csöndes falucskából lett pezsgő fürdőváros

01. 08. 07:00
Tudták, hogy a múlt század közepéig, a ma már nagyon népszerű fürdőváros, Zalakaros nem volt más, mint egy a sok, eldugott dunántúli kistelepülés közül? A napok csendben teltek, mígnem a 60-as évek elején felszínre nem tört a 96 fokos termálvíz.

Szlovénia legősibb fürdője, Rogaska Slatina

2023. 10. 30. 15:00
Közép-Kelet Európa egyik legkülönlegesebb meleg vizes forrása található Szlovénia délkeleti részén. Rogaska Slatina hírneve azokhoz a történelmi, gyógyvizes fürdőkhöz hasonlítható, mint a híres cseh Karlovy Vary, a német Baden, vagy Hévíz.

Ázsia különleges spa hagyományai, amiket még ma is imádunk

2023. 10. 02. 08:00
Ázsia wellness hagyományai holisztikus módon közelítik meg a test, a szellem és a lélek egységét, ösztönzik a test gyógyítását. Nem véletlen, hogy a gyógyítás is a spiritualitásban gyökeredzik.

Ahol a királynő fürdött: Bath, az angol történelmi spa

2023. 09. 22. 08:00
Anglia délnyugati részén Bath romantikus városa azért olyan különleges, mert itt található az egyetlen természetes melegvizes forrása az Egyesült Királyságnak, több ezer éves fürdő hagyományai a mai napig élnek.

Az ókorban kedvelték, a középkorban betiltották - az úszás története

2023. 07. 13. 08:00
Melyik nép fiai voltak az ókor legjobb úszói? Vajon miért lehetett oly fontos az ókori görögöknek az úszás, hogy nem is olimpiájuk versenyszámaként, de alapműveltségként tekintettek rá? Miért hanyatlott az úszás- és fürdőkultúra a középkorban?

Budapesti fürdők a külföldiek szemével régen és most

2023. 05. 05. 08:00
Nincs még egy olyan főváros a világon, ahol olyan sok termálforrás és kút található, mint Budapesten. A rájuk épülő fürdőkért évszázadok óta rajonganak a külföldiek is. Annak néztünk utána, egyes fővárosi fürdőkben mit szeretnek legjobban a turisták.

Időutazás a fürdők titokzatos világában

2023. 04. 24. 08:00
Vajon hasonlít egymásra az indiánok izzasztó háza és a finn szauna? És vajon mit importáltak a rómaiak a régi indiai fürdőkből? Világjáró fürdőtörténeti áttekintésünk következik.

Haranggal hívtak a hullámba - Már 1921-ben is modernnek számított a Palatinus

2023. 04. 03. 08:00
A pár éve új szolgáltatásokkal bővült és megújult Palatinus Gyógy- Strand- és Hullámfürdő, amely a fővárosiak és a Budapestre látogatók kedvence 2019-ben lett 100 éves.

Csobbanjunk a múltba, avagy különleges fürdőtörténetek a római kortól a török uralomig

2023. 03. 08. 08:00
Melyik volt Mátyás király kedvenc fürdője, mely össze volt kötve a palotával? Kik ismerték fel először a vizek gyógyító erejét? Miért voltak tele mindig a női török fürdők? El tudjuk képzelni, milyen volt a fürdőzés 500 éve?