Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Úszás

Az úszás szívbetegség, asztma, sőt elhízás esetén is megoldás lehet

01. 10. 08:00
Legyen akár magas vérnyomásunk, asztmánk, vagy szívbetegségünk, az úszás segíthet az állóképesség fejlesztésében, a rehabilitálásban, a légutak és a szív edzettségi szintjének növelésében. De az elhízott vagy aszténiás alkatú gyerekek is vehetik az irányt az uszoda felé.

Miért fontos időskorban (is) úszni?

2022. 11. 25. 08:00
Az egyetlen sport, mely nem terheli az ízületeket, egyszerre remek ellenszere a hátfájásnak, a derékfájásnak és a mozgáshiány okozta elhízásnak, az úszás. Ha a derekunk fáj, ússzunk gyorsban, vagy háton, ha a csípőnk, akkor mellen. Mindezek után pedig lazítsunk egy termálvizes medencében.

A babák kedvenc sportja, a víz alatti úszás

2022. 11. 22. 08:00
A babaúszás mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, erősíti immunrendszerüket, fejlődnek izmaik, nyugodtabban alszanak, ezért érdemes már 3 hónapos kortól kipróbálni, amikor még nyitott szemmel csodálkoznak rá a babák a víz alatti világra.

Hogyan javítja az úszás a helytelen testtartásokat és a gerinc betegségeit?

2022. 11. 10. 08:00
Szakszerű úszógyakorlatokkal csökkenthetjük a gerincbetegségek tüneteit és a fájdalmakat, sok esetben eredményesen gyógyíthatjuk a helytelen testtartást, felerősíthetjük a szárazföldi gyakorlatok hatásfokát, erősíthetjük az izomzatot.

Nyolc meggyőző érv a rendszeres úszás mellett

2022. 08. 18. 19:37
Túl azon, hogy remek kikapcsolódást, testi és lelki felüdülést és akár egy jó családi programot is jelent, az úszás nagyban hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez is

Hogyan javítja a láb és a csípő elváltozásait az úszás?

2022. 04. 08. 08:00
Csípőficam és dongaláb esetén úszással erősíthetjük izmainkat, lúdtalp esetén javíthatjuk talpboltozatunkat, enyhíthetjük a fájdalmainkat. Ehhez adunk némi segítséget, melyik úszásnemet gyakoroljuk, és próbálgassuk az alábbi betegségek esetén.

Hogyan lesz hatékony a légzés úszás közben?

2022. 03. 22. 07:30
Nem is gondolnánk, milyen fontos a helyes levegővétel az úszás során, mely kihat a teljesítményünkre, és akár a kedvünket is elveheti a további edzésektől, ha nem érzünk rá a megfelelő technikára. Ebben nyújtunk segítséget, úszásnemek szerint részletezzük, melyiknél milyen szabályok szerint lélegezzünk.

Vízálló okosórák úszáshoz

2022. 02. 17. 12:30
A hazai fürdők és uszodák évszaktól függetlenül várják a gyógyvizek és az úszás szerelmeseit. A mai kor embere számára kiemelt jelentőséggel bír a teljesítmény mérése, az egészségügyi értékek figyelemmel követése, és ezeket akár egy okosóra segítségével is meg lehet oldani.

A sport, amit minden gyerek számára kötelezővé kellene tenni

2021. 11. 06. 10:00
Természetesen az úszásról van szó. Ezzel gyorsan fejlődik a gyermek motorikus készsége és az egyensúlyérzéke, javul az izomzat mozgékonysága, emellett pedig megtanít a szabályok betartására, és követésére, konfliktushelyzetek megoldására, a kudarcok leküzdésére.

Kell egy új úszónadrág!

2021. 07. 17. 14:11
Legelőször is bányásszuk elő a szekrény mélyéről a tavalyi fürdőnadrágunkat, és több pontján is ellenőrizzük vizuális és fizikai mintavételezéssel, hogy nem zabálta-e meg az idő vasfoga. Kínos lenne, ha a teljes strandközönség előtt érne minket meglepetés a vízből kilépve a kitágult gumírozás vagy a szitává vékonyodott fürdőnaci miatt.

Nem tudjuk, milyen sportot válasszunk? Az úszás a legjobb választás!

2021. 07. 17. 09:14
Miért? Mert nem lehet vele mellélőni! Ha csak nincs kimondottan víziszonyunk, az úszás mindenki számára teljesen megfelelő. Soroljuk fel az úszás kedvező hatásait, valamint azt is, mi nem hiányozhat a sporttáskából, ha legközelebb uszodába vagy strandra megyünk.

Tanulni a legjobbtól kell! Hosszú Katinka és az Iron Swim

2021. 06. 23. 19:35
Nem túlzás azt mondani, hogy az elmúlt tíz év legismertebb és legsikeresebb sportolója Hosszú Katinka. Pályafutását számos világkupa győzelem, világ és európa bajnoki cím valamint a 2016-os olimpia 3 aranyérme mellett talán az jellemzi a legjobban, hogy ő volt az első úszó, aki mind az öt vegyes úszószámban világrekorder volt egy időben.