Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Úszás

Hogyan javítja az úszás a helytelen testtartásokat és a gerinc betegségeit?

11. 08. 08:00
Szakszerű úszógyakorlatokkal csökkenthetjük a gerincbetegségek tüneteit és a fájdalmakat, sok esetben eredményesen gyógyíthatjuk a helytelen testtartást, felerősíthetjük a szárazföldi gyakorlatok hatásfokát, erősíthetjük az izomzatot.

Úszásnemek: A pillangóúszás

07. 18. 08:00
A legfiatalabb úszásnem, a pillangó alapmozdulatai a legkevesebb technikai tudást igénylik, fizikailag viszont annál megterhelőbbek, csak gyakorlottabb úszóknak ajánlatos elsajátítani ezt az úszásnemet, gerincproblémákkal küszködőknek pedig nem ajánlott.

Medence építés házilag, lépésről lépésre

02. 13. 08:00
A pandémia idején sok tekintetben megváltozott az élet és az emberek hozzáállása is a különböző dolgokhoz. Amikor a szállodák, uszodák, játszóházak és egyéb közösségi terek bezártak, és nagyon sokan az otthoni munkavégzésre kényszerültek, sokan kezdtek el nagyobb hangsúlyt fektetni saját otthonuk átalakítására.

Az úszás szívbetegség, asztma, sőt elhízás esetén is megoldás lehet

01. 10. 08:00
Legyen akár magas vérnyomásunk, asztmánk, vagy szívbetegségünk, az úszás segíthet az állóképesség fejlesztésében, a rehabilitálásban, a légutak és a szív edzettségi szintjének növelésében. De az elhízott vagy aszténiás alkatú gyerekek is vehetik az irányt az uszoda felé.

Miért fontos időskorban (is) úszni?

2022. 11. 25. 08:00
Az egyetlen sport, mely nem terheli az ízületeket, egyszerre remek ellenszere a hátfájásnak, a derékfájásnak és a mozgáshiány okozta elhízásnak, az úszás. Ha a derekunk fáj, ússzunk gyorsban, vagy háton, ha a csípőnk, akkor mellen. Mindezek után pedig lazítsunk egy termálvizes medencében.

A babák kedvenc sportja, a víz alatti úszás

2022. 11. 22. 08:00
A babaúszás mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, erősíti immunrendszerüket, fejlődnek izmaik, nyugodtabban alszanak, ezért érdemes már 3 hónapos kortól kipróbálni, amikor még nyitott szemmel csodálkoznak rá a babák a víz alatti világra.

Nyolc meggyőző érv a rendszeres úszás mellett

2022. 08. 18. 19:37
Túl azon, hogy remek kikapcsolódást, testi és lelki felüdülést és akár egy jó családi programot is jelent, az úszás nagyban hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez is

Hogyan javítja a láb és a csípő elváltozásait az úszás?

2022. 04. 08. 08:00
Csípőficam és dongaláb esetén úszással erősíthetjük izmainkat, lúdtalp esetén javíthatjuk talpboltozatunkat, enyhíthetjük a fájdalmainkat. Ehhez adunk némi segítséget, melyik úszásnemet gyakoroljuk, és próbálgassuk az alábbi betegségek esetén.

Hogyan lesz hatékony a légzés úszás közben?

2022. 03. 22. 07:30
Nem is gondolnánk, milyen fontos a helyes levegővétel az úszás során, mely kihat a teljesítményünkre, és akár a kedvünket is elveheti a további edzésektől, ha nem érzünk rá a megfelelő technikára. Ebben nyújtunk segítséget, úszásnemek szerint részletezzük, melyiknél milyen szabályok szerint lélegezzünk.

Vízálló okosórák úszáshoz

2022. 02. 17. 12:30
A hazai fürdők és uszodák évszaktól függetlenül várják a gyógyvizek és az úszás szerelmeseit. A mai kor embere számára kiemelt jelentőséggel bír a teljesítmény mérése, az egészségügyi értékek figyelemmel követése, és ezeket akár egy okosóra segítségével is meg lehet oldani.

A sport, amit minden gyerek számára kötelezővé kellene tenni

2021. 11. 06. 10:00
Természetesen az úszásról van szó. Ezzel gyorsan fejlődik a gyermek motorikus készsége és az egyensúlyérzéke, javul az izomzat mozgékonysága, emellett pedig megtanít a szabályok betartására, és követésére, konfliktushelyzetek megoldására, a kudarcok leküzdésére.

Kell egy új úszónadrág!

2021. 07. 17. 14:11
Legelőször is bányásszuk elő a szekrény mélyéről a tavalyi fürdőnadrágunkat, és több pontján is ellenőrizzük vizuális és fizikai mintavételezéssel, hogy nem zabálta-e meg az idő vasfoga. Kínos lenne, ha a teljes strandközönség előtt érne minket meglepetés a vízből kilépve a kitágult gumírozás vagy a szitává vékonyodott fürdőnaci miatt.