Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Úszás

Hogyan lesz hatékony a légzés úszás közben?

06. 07. 08:00
Nem is gondolnánk, milyen fontos a helyes levegővétel az úszás során, mely kihat a teljesítményünkre, és akár a kedvünket is elveheti a további edzésektől, ha nem érzünk rá a megfelelő technikára. Ebben nyújtunk segítséget, úszásnemek szerint részletezzük, melyiknél milyen szabályok szerint lélegezzünk.

Úszásnemek: a mellúszás

05. 21. 08:00
Ha nagyon hiányzik már a víz, és csak egy uszodába tudunk eljutni, akkor érdemes feleleveníteni a legtöbbek által ismert, mégis legösszetettebb úszásnemet, a mellúszást.

Bikini választási tippek - Hogyan válassz alakodnak megfelelően?

02. 05. 15:00
Válaszd azt a bikinit, amely a testtípusodhoz leginkább illik.

Hogyan javítja az úszás a helytelen testtartásokat és a gerinc betegségeit?

2023. 11. 08. 08:00
Szakszerű úszógyakorlatokkal csökkenthetjük a gerincbetegségek tüneteit és a fájdalmakat, sok esetben eredményesen gyógyíthatjuk a helytelen testtartást, felerősíthetjük a szárazföldi gyakorlatok hatásfokát, erősíthetjük az izomzatot.

Úszásnemek: A pillangóúszás

2023. 07. 18. 08:00
A legfiatalabb úszásnem, a pillangó alapmozdulatai a legkevesebb technikai tudást igénylik, fizikailag viszont annál megterhelőbbek, csak gyakorlottabb úszóknak ajánlatos elsajátítani ezt az úszásnemet, gerincproblémákkal küszködőknek pedig nem ajánlott.

Medence építés házilag, lépésről lépésre

2023. 02. 13. 08:00
A pandémia idején sok tekintetben megváltozott az élet és az emberek hozzáállása is a különböző dolgokhoz. Amikor a szállodák, uszodák, játszóházak és egyéb közösségi terek bezártak, és nagyon sokan az otthoni munkavégzésre kényszerültek, sokan kezdtek el nagyobb hangsúlyt fektetni saját otthonuk átalakítására.

Az úszás szívbetegség, asztma, sőt elhízás esetén is megoldás lehet

2023. 01. 10. 08:00
Legyen akár magas vérnyomásunk, asztmánk, vagy szívbetegségünk, az úszás segíthet az állóképesség fejlesztésében, a rehabilitálásban, a légutak és a szív edzettségi szintjének növelésében. De az elhízott vagy aszténiás alkatú gyerekek is vehetik az irányt az uszoda felé.

Miért fontos időskorban (is) úszni?

2022. 11. 25. 08:00
Az egyetlen sport, mely nem terheli az ízületeket, egyszerre remek ellenszere a hátfájásnak, a derékfájásnak és a mozgáshiány okozta elhízásnak, az úszás. Ha a derekunk fáj, ússzunk gyorsban, vagy háton, ha a csípőnk, akkor mellen. Mindezek után pedig lazítsunk egy termálvizes medencében.

A babák kedvenc sportja, a víz alatti úszás

2022. 11. 22. 08:00
A babaúszás mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, erősíti immunrendszerüket, fejlődnek izmaik, nyugodtabban alszanak, ezért érdemes már 3 hónapos kortól kipróbálni, amikor még nyitott szemmel csodálkoznak rá a babák a víz alatti világra.

Hogyan javítja a láb és a csípő elváltozásait az úszás?

2022. 04. 08. 08:00
Csípőficam és dongaláb esetén úszással erősíthetjük izmainkat, lúdtalp esetén javíthatjuk talpboltozatunkat, enyhíthetjük a fájdalmainkat. Ehhez adunk némi segítséget, melyik úszásnemet gyakoroljuk, és próbálgassuk az alábbi betegségek esetén.

Vízálló okosórák úszáshoz

2022. 02. 17. 12:30
A hazai fürdők és uszodák évszaktól függetlenül várják a gyógyvizek és az úszás szerelmeseit. A mai kor embere számára kiemelt jelentőséggel bír a teljesítmény mérése, az egészségügyi értékek figyelemmel követése, és ezeket akár egy okosóra segítségével is meg lehet oldani.

A sport, amit minden gyerek számára kötelezővé kellene tenni

2021. 11. 06. 10:00
Természetesen az úszásról van szó. Ezzel gyorsan fejlődik a gyermek motorikus készsége és az egyensúlyérzéke, javul az izomzat mozgékonysága, emellett pedig megtanít a szabályok betartására, és követésére, konfliktushelyzetek megoldására, a kudarcok leküzdésére.