Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Útitárs

A szerencsejátékok története és fejlődése Magyarországon

05. 22. 15:30
A magyarországi szerencsejátékok története mély gyökerekkel rendelkezik, amelyek az Osztrák-Magyar Monarchia idejére nyúlnak vissza, amikor az arisztokrácia és a gazdag polgárok élvezték a kártyajátékokat és a lóversenyeket. A szerencsejátékokat szabályozó első valódi jogszabályokat azonban csak a 19. században vezették be. A turizmus és a luxus szabadidő fejlődésével megjelentek az első kaszinók Magyarországon.

6 tipp, hogy idén ne kelljen lemondani az elképzelt nyaralásunkról

05. 13. 12:36
Akár azt tervezzük, hogy még a turistaszezon előtt eltöltünk egy hetet a Balatonnál, vagy egy kellemes termálfürdőben, akár a legforróbb nyári napokat vészelnénk át a horvát tengerparton, akár a téli hideg beköszöntekor mennénk el egy mediterrán országba, az utazás mindenképpen tervezést és gondos előkészületeket igényel. Kevesen tehetik meg ugyanis azt, hogy „csak úgy elugranak” egy álomnyaralásra, amikor éppen kedvük tartja. De attól, hogy mi nem tartozunk közéjük, még nekünk sem kell lemondanunk az ilyen élményekről – akár idén is megvalósulhatnak a terveink.

Mit csomagoljunk a gyerek fürdőruhák mellé?

05. 13. 11:51
A fürdőruha és a törölköző alap, de van még egy-két holmi, ami könnyebbé, biztonságosabbá teszi a családi nyaralást, menjünk akár sátorozni, akár tengerparti szállodába pihenni. Nézzük először is, hogy milyen fürdőruha kerüljön a csomagba és mit tegyünk még be a vízparti felszerelésébe, ha nyugalmas fürdőzésre vágyunk.

Kevésbé ismert, meseszép horvát panorámák

05. 13. 08:00
Vajon Dubrovnik kötélpályás liftjéről, a Hvar-sziget erődjéből, Zágráb felsővárosából, a rovinji Szent Eufémia templomból szebb a kilátás? Hol találjuk az egyik legritkább szarvasgombafajtát, és hol tudunk fürdeni még télen is?

Vár- és fürdőtúra az ország északkeleti részén

05. 06. 08:00
A szeszélyes időjárás mellett hasznos lehet, ha a nyaralás során a hűvösebb időben is tudunk programot szervezni. Most az ország északkeleti részének legszebb, legérdekesebb várait vesszük sorra. Minden várhoz ajánlunk fürdőt is.

Ha beüt az unalom a wellnesshétvégén

05. 03. 10:51
A pezsgő hétköznapok után mindannyiunknak jár egy kis pihenés, feltöltődés. A wellness hétvégék tökéletes alkalmat kínálnak a kikapcsolódásra, a stressz levezetésére és a testi-lelki harmónia megteremtésére. De mi van, ha a pihenés mellett egy kis izgalmat, kihívást és szórakozást is vinnénk a wellnessbe? A válasz egyszerű: online játékok!

Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

05. 02. 08:00
Mikor valláshoz kapcsolódó helyeket, épületeket látogatunk meg, spirituális tájakat, zarándokközpontokat fedezünk fel, akkor úgy érezhetjük, hogy a test, a szellem, és a lélek teljes összhangba kerül egymással.

Mini mesevárosok Európában, amik rabul ejtik a szívünket

04. 30. 08:00
Városok olyan hangulattal, mintha megállt volna bennük az idő, szűk, kanyargós macskaköves utcák, meseszép panorámák, és vízparti települések is bekerültek listánkba, ahol igazi ékszerdoboz-városokat gyűjtöttünk össze.

Izgalmas séták a fák felett, avagy a legszebb lombkoronaösvények

04. 24. 08:00
A földfelszíntől akár több mint 20 méteres magasságban kanyarognak azok az utak, melyeket végigjárva eddig még nem látott látvány tárul majd elénk a fák fölött. Végigmehetünk a fák lombkoronáinak szintjén létrehozott folyosókon, melyek közül van, ahol ismeretterjesztő állomások és van, ahol kalandpark is található.

Hét úti cél, amit mindenkinek látnia kell az olasz Adrián

04. 22. 08:00
Ha a tengerparti strandolás és napozás után szívesen beiktatnának egy kirándulós napot, ajánlunk néhány kihagyhatatlan úti célt, ahol az egész család jól érezheti magát.

Budapest: A gasztronómiai kavalkád fővárosa

04. 18. 08:00
Budapest, a Duna két partján fekvő főváros, több mint egymillió lakosával és gazdag történelmi örökségével számos kulináris élményt kínál az odalátogatóknak. A város gazdag gasztronómiai hagyományokkal rendelkezik, amelyekben a magyar, osztrák, zsidó és balkáni konyha ízeit ötvözik. A Budapesti éttermek kínálata széles skálán mozog, megfelelve minden ízlésnek és büdzsének.

Színpompás virágok között sétálna? Megmondjuk, merre induljon

04. 15. 08:00
Az ország különböző tájain igazi különlegességek várják a színesen illatozó szirmok rajongóit. Adunk néhány ötletet, hol keressék a legszebb virágos réteket.