Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Egészség

Minden napra egy alma, avagy miért ez a leghasznosabb gyümölcsünk

09. 25. 08:00
Mindazoknak, akik szeretnék, hogy emésztésük egészséges legyen, akik csökkentenék a stroke, a rák, vagy a köszvény kialakulásának kockázatát, vagy serkentenék agyműködésüket, az almára számíthatnak.

Az ősz csodája: a szőlő

09. 11. 08:00
Szeptember csemegéi az érett szőlőszemek, amelyek nemcsak egészségesek, de még széppé is teszik bőrünket és hajunkat. De vajon mi a szőlő „sikerének” titka? A megoldás az összetevőkben rejlik.

Egészségünk őrei: a sárga gyümölcsök és zöldségek

09. 04. 08:00
Ezek a vidám, napsütésre emlékeztető zöldségek és gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal, C-vitaminnal, béta-karotinnal, amik hozzájárulnak az egészséges csontozathoz, fogakhoz, javítják szívműködésünket, emésztésünket és immunrendszerünket.

Masszás, ahogy az orvos elrendeli

09. 01. 08:00
A masszírozás egészségesnek és betegnek egyaránt jót tesz, de tény, hogy a szolgáltatás elég borsos áron érhető el. Tudták, hogy az orvosi gyógymasszázs sok fürdőben orvosi beutalóval, tb támogatással is igénybe vehető?

Hűsítő koktélok a hőségben

08. 17. 08:00
A tartósított, cukrozott üdítőitalok fogyasztása helyett készítsünk magunknak otthon is könnyen elkészíthető, belülről hidratáló koktélokat, olyan egészséges és könnyű nyári hűsítőket, melyek alakunkra is kedvezően hatnak.

Így aludjunk jól a nyári forróságban

08. 10. 08:00
A nyári melegben két dolgot nem szeretünk és nem tudunk: jóízűen enni napközben és mélyen aludni éjszaka. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyeket alkalmazva talán könnyebben szenderedünk el a legforróbb nyárban is.

Miért együnk sok őszibarackot a nyáron?

07. 31. 08:00
Júniustól szeptemberig fogyaszthatjuk az A- és C-vitaminban gazdag finom őszibarackot, melynek gyulladáscsökkentő, csonterősítő, vagy bőrszépítő hatása kiemelkedő a gyümölcsök körében.

Mit együnk az egészséges barnaságért?

07. 28. 08:00
Valamelyiket azért szeretjük, mert elősegíti a barnulást, a másikat azért, mert véd a káros UV-sugarak ellen, a harmadik típust pedig azért, mert védi a bőrt a napsugárzás okozta károktól, ráncosodástól.

Leégésre ezek a legjobb természetes gyógymódok

06. 30. 08:00
Gyógynövények, vagy egyszerű zöldségek is segíthetnek gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló, hűsítő hatásuk révén abban, hogy enyhítsék a leégéssel járó kellemetlen tüneteket. Nézzük, melyek a legjobbak!

Fertőzések és súlyos sérülések: mire vigyázzunk a strandon

06. 23. 08:00
Amikor berobban a kánikula, nem vágyunk semmi másra, csak lehűteni magunkat egy hűs vizű medencébe, vagy a Balatonba. Annak érdekében, hogy csak jó élményekkel térjünk haza, nem árt odafigyelnünk pár dologra!

Fogyókúra last minute: a legjobb nyári ételek

06. 19. 08:00
Már javában tart a nyár, szervezetünk lassan hozzászokik a meleghez. De mit tegyünk és mit együnk, hogy fittnek és karcsúnak tűnjön a megjelenésünk a jótékonyan takaró ruhadarabok nélkül is? Összegyűjtöttük a legjobb nyári ételeket!

Ettől lesz gyógyhely a gyógyhely

06. 09. 08:00
Sokszor használjuk – akár a gyógyvízhez kötődően – a gyógyhely kifejezést. De vajon mindig helyesen tesszük? Ahhoz, hogy egy terület magáénak tudhassa a címet, sokféle feltételnek kell egyszerre teljesülnie. Ismerjék meg, pontosan mitől is „gyógy” a gyógyhely!