Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Egészség

A hét legjobb szabadtéri sport kora tavaszra

03. 19. 11:11
A hosszúra nyúlt tél után lassan, de biztosan végre kimerészkedhetünk a szabad levegőre. Napfényben, a friss levegőn a sportolás is jobban megy, ami nem csak a testünknek, de a lelkünknek is nagyon jót tesz. Erre pedig most nagyon szükségünk van.

Zöldség sikerlista kora tavaszra

03. 19. 10:59
Lassan megérkezik a tavasz, amely nemcsak napfényt, hosszú nappalokat jelent hétköznapjainkban, de végre frissességet hoz étkezőasztalunkra is. Jöjjön nyolc zöldség, melyeket érdemes napi szinten is beiktatni a tavaszi étrendbe!

Gyógynövények téli bajok ellen

01. 08. 11:20
Készítsünk citromfű teát a téli depresszió ellen, vegyünk gyógynövényes fürdőt, kenjük be száraz, irritált bőrünket a homoktövis magolajával, erősítsük immunrendszerüket fokhagymával, de a nátha, a köhögés, a láz ellen is hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Hogyan őrizhetjük meg egészségünket különböző életkorokban?

01. 08. 11:15
Az, hogy mi a jó egészségünknek, melyik sportág javasolt, és melyik vitaminból kell többet bevinnünk, azon is múlik, éppen melyik életkorban vagyunk. Minél fiatalabban kezdjük el a tudatos, aktív életvitelt, annál jobban meghálálja majd testünk a későbbiekben.

A teafaolaj használatának előnyei

2020. 12. 18. 00:00
A teafaolaj a benne nagy százalékban található terpénnek, valamint számos más gyógyító hatással rendelkező vegyületének köszönhetően egy igen erőteljes természetes fertőtlenítő, antimikrobális, antivirális, gombaölő és sebgyógyulást segítő olaj. Szinte minden fertőzéses, gombás eredetű valamint gyulladásos bőrproblémát hatékonyan és kíméletesen kezelhetünk vele, de felhasználási lehetősége ezen túlmenően is igen széleskörű.

Mit lehet tenni a nyaki fájdalom ellen?

2020. 12. 15. 10:40
A fájdalom természetesen sohasem kellemes, a krónikus fájdalom különösen nem. Ha ilyen tünetünk van, minden alkalommal érdemes utánajárni, körbekérdezni, szakemberrel konzultálni és megoldást keresni a problémára. Ez a cikk a nyakfájások különböző típusairól kíván információt nyújtani.

Az egészség megalapozása éjjel kezdődik

2020. 10. 19. 13:17
Bár sok szempontból sajnos még mindig sereghajtónak számítunk, mégis mintha megfigyelhető lehetne egy fokozatos javulás a testi-lelki jólétünk megőrzésében. Az erre nyitottak körében egyre fontosabbá válik a kiegyensúlyozott étkezés, a rendszeres testmozgás, a megfelelő folyadékbevitel, a pihentető kikapcsolódás stb. És ezeknek a további alkategóriái. Azonban miközben próbálunk az összes kitűzött célnak megfelelni, egy szükségletünkről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Sőt, akár annak a kárára élni a rohanó mindennapjainkat. Ez a létszükségletünk pedig az alvás.

Így lehet legbiztonságosabb a napozás

2020. 07. 29. 10:19
Végre tombol a nyár. Ilyenkor legszívesebben azonnal rohannánk a vízpartra, hogy átadjuk testünket a szikrázó napsütésnek, hogy elnyújtózzunk a parti fövenyen és reggeltől estig élvezzük az éltető sugarakat. Na de tehetjük mindezt büntetlenül? Megfelelő védelemmel és odafigyeléssel igen.

Hét szuper diéta, melyekkel még formába hozhatja magát a strandszezonra

2020. 05. 26. 17:54
A nyár és a strandszezon már itt van a küszöbön, ráadásul az elmúlt hetek bezártsága miatt sokaknak kevesebb lehetőségük volt a rendszeres testmozgásra, így a megfelelő értrend most még nagyobb szerepet kap. Mutatunk 7 diétát, amit még nem késő elkezdeni, ha jobban szeretnénk mutatni a fürdőruhában.

Gyógytorna a nappaliban: segítenek a fürdők

2020. 04. 28. 11:39
A bezártság miatt eleve kevesebbet mozgunk, aki home office-ban dolgozik, az ráadásul sokat is ül, így most még nagyobb szükségünk van arra, hogy átmozgassuk a tagjainkat. Néhány fürdőnek hála ezt most otthon is megtehetjük, ráadásul szakemberek útmutatásával.

Húgyúti fertőzések ellen gyógynövényes ülő- és lábfürdővel

2020. 02. 14. 18:12
A köznyelvben csak felfázásként emlegetjük azt a betegséget, mely több szervünket is érinthet, és ha nem kezeljük időben az elhúzódó gyulladást, súlyos következményei lehetnek. Gyógynövényes és konyhasós ülőfürdővel, forró teával enyhíthetjük a fájdalmakat.

Mit szabad és mit nem terhesként a fürdőben?

2020. 02. 11. 10:58
A fürdőzés mellett szól a stresszoldás, és az ízületeket nem megterhelő testmozgás élménye, de nagyon fontos figyelnünk arra, hogy milyen formában és hol hódolunk ennek a szokásnak. Néhány szabályt be kell tartani. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.