Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba

Egészség

Az egészség megalapozása éjjel kezdődik

10. 19. 13:17
Bár sok szempontból sajnos még mindig sereghajtónak számítunk, mégis mintha megfigyelhető lehetne egy fokozatos javulás a testi-lelki jólétünk megőrzésében. Az erre nyitottak körében egyre fontosabbá válik a kiegyensúlyozott étkezés, a rendszeres testmozgás, a megfelelő folyadékbevitel, a pihentető kikapcsolódás stb. És ezeknek a további alkategóriái. Azonban miközben próbálunk az összes kitűzött célnak megfelelni, egy szükségletünkről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Sőt, akár annak a kárára élni a rohanó mindennapjainkat. Ez a létszükségletünk pedig az alvás.

Így lehet legbiztonságosabb a napozás

07. 29. 10:19
Végre tombol a nyár. Ilyenkor legszívesebben azonnal rohannánk a vízpartra, hogy átadjuk testünket a szikrázó napsütésnek, hogy elnyújtózzunk a parti fövenyen és reggeltől estig élvezzük az éltető sugarakat. Na de tehetjük mindezt büntetlenül? Megfelelő védelemmel és odafigyeléssel igen.

Hét szuper diéta, melyekkel még formába hozhatja magát a strandszezonra

05. 26. 17:54
A nyár és a strandszezon már itt van a küszöbön, ráadásul az elmúlt hetek bezártsága miatt sokaknak kevesebb lehetőségük volt a rendszeres testmozgásra, így a megfelelő értrend most még nagyobb szerepet kap. Mutatunk 7 diétát, amit még nem késő elkezdeni, ha jobban szeretnénk mutatni a fürdőruhában.

Gyógytorna a nappaliban: segítenek a fürdők

04. 28. 11:39
A bezártság miatt eleve kevesebbet mozgunk, aki home office-ban dolgozik, az ráadásul sokat is ül, így most még nagyobb szükségünk van arra, hogy átmozgassuk a tagjainkat. Néhány fürdőnek hála ezt most otthon is megtehetjük, ráadásul szakemberek útmutatásával.

Húgyúti fertőzések ellen gyógynövényes ülő- és lábfürdővel

02. 14. 18:12
A köznyelvben csak felfázásként emlegetjük azt a betegséget, mely több szervünket is érinthet, és ha nem kezeljük időben az elhúzódó gyulladást, súlyos következményei lehetnek. Gyógynövényes és konyhasós ülőfürdővel, forró teával enyhíthetjük a fájdalmakat.

Mit szabad és mit nem terhesként a fürdőben?

02. 11. 10:58
A fürdőzés mellett szól a stresszoldás, és az ízületeket nem megterhelő testmozgás élménye, de nagyon fontos figyelnünk arra, hogy milyen formában és hol hódolunk ennek a szokásnak. Néhány szabályt be kell tartani. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Vitaminpótlás a tél végén

02. 10. 19:15
Röviden összefoglaltuk, melyik vitamin miért fontos és mit együnk, ha nem tablettákkal és kapszulákkal szeretnénk pótolni őket.

Hogyan őrizhetjük meg egészségünket különböző életkorokban?

01. 06. 18:20
Az, hogy mi a jó egészségünknek, melyik sportág javasolt, és melyik vitaminból kell többet bevinnünk, azon is múlik, éppen melyik életkorban vagyunk. Minél fiatalabban kezdjük el a tudatos, aktív életvitelt, annál jobban meghálálja majd testünk a későbbiekben.

Köhögés ellen szaunázással, gyógynövényekkel és illatokkal

2019. 12. 29. 19:00
Ha Ön sem tudja abbahagyni a kínzó köhögést, próbálja ki a gyógynövényes illóolajokat, a kakukkfűből, vagy gyömbérből készült teát, inhaláljon kamillával, és ha nincs még láza, akár szaunában vagy gőzfürdőben is elpusztíthatja a kórokozókat.

Gyógynövények téli bajok ellen

2019. 12. 18. 18:23
Készítsünk citromfű teát a téli depresszió ellen, vegyünk gyógynövényes fürdőt, kenjük be száraz, irritált bőrünket a homoktövis magolajával, erősítsük immunrendszerüket fokhagymával, de a nátha, a köhögés, a láz ellen is hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Egészségünk építőkövei

2019. 11. 29. 07:07
A tudatos egészségmegőrzés hazánkban is egyre népszerűbbé válik, így feltehetjük magunknak is a kérdést, milyen módon támogatjuk saját egészségünket, hogyan kívánjuk optimális szinten tartani belső egyensúlyi állapotunkat. Egyértelmű, hogy minél több oldalról támogatjuk meg egészségünket, annál stabilabbak, ellenálóbbak leszünk.

Ezeket a betegségeket kerülhetjük el, ha gyógyvizet fogyasztunk

2019. 11. 27. 19:30
Több magyarországi gyógyfürdő vize is alkalmas ivókúrára, amely kiegészítője is lehet az orvos által felírt fürdőzésnek. Hogyan fogyasszuk, milyen betegségekre jó, és hogyan képes kifejteni hatását? Ezt a témát járjuk körül.