Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Egészség

Melyik a jobb, az infra- vagy a finn szauna?

08. 17. 10:09
Természetesen mindkettő ugyanolyan hasznos és egészséges, csak a működésük és a hőfokuk különböző. Valamint az, hogy egyes szív- és érrendszeri betegségekkel élőknek melyiket ajánlatos inkább látogatniuk. Az kétségtelen, hogy a wellnessfürdők népszerűvé válásával a szanuák is egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek.

Ivókúrák: hol és hogyan gyógyítanak?

08. 17. 08:00
Betegségek megelőzésére, gyomor- és bélműködés javítására, emésztés segítésére is alkalmazhatunk több hetes ivókúrákat, amelyeket a vizek ásványi anyag tartalma szerint különböző kategóriákba sorolhatunk.

Gyakori vizelés férfiaknál – mi lehet az ok?

08. 09. 09:00
A gyakori vizelés és ezzel együtt a megnagyobbodott prosztata egy igen kényes téma. Ezzel kapcsolatban sajnos mindig fennáll egyfajta szégyenérzet a férfiaknál. Pont ez az oka annak, ami miatt a férfiak jelentős részének előrehaladott problémája lehet a prosztata megnagyobbodásával, hiszen nem keresik fel időben az orvosukat.

Legjobb gyógynövények az allergia ellen

08. 04. 08:00
A természet furcsa fintora, hogy van, aki épp a csalánra vagy az útifűre allergiás, míg másra jótékony hatással vannak e növények. Az alább felsorolt gyógynövényekből készült teák enyhítik, de akár meg is szüntethetik a köhögést, kitisztítják a légutakat.

Tuti tippek a zsírégetéshez

08. 02. 08:00
Annak érdekében, hogy jó formába kerüljünk a nyárra, össze kell hangolnunk étkezésünket a rendszeres mozgással. Erre adunk pár hasznos tippet, amik közül jó párat nagyon egyszerűen kivitelezhetünk.

Ezekre figyeljünk terhesség alatt, ha fürdőzni megyünk

07. 22. 12:00
Lehűlés várandósan – mit tehetünk? A várandósság egy nő életének egyik legszebb időszaka, ám ahogy haladunk előre a hetekkel, majd hónapokkal, megértjük, hogy miért nevezi a köznyelv terhességnek. Amennyire szép ez az állapot, annyira nehéz is, különösen a nyári hónapokban, hiszen a meleg rendkívüli módon megnehezíti a kismamák életét. Nyilvánvalóan fürdőzéssel lehet a legkönnyebben átvészelni a kánikulát, ám felmerül a kérdés, hogy ilyenkor is szabad-e ilyen kikapcsolódáson részt vennünk.

Hogyan gyorsítható a sérülések, balesetek, műtétek utáni gyógyulás?

07. 20. 08:00
Szinte mindenkit ért vagy érni fog életében valamilyen sérülés. Ha már bekövetkezett a baj, nincs mit tenni, mint minden lehetséges eszközzel törekedni a gyógyulás, felépülés segítésére, gyorsítására. De nincs ez másként a kisebb-nagyobb műtétek után sem, ahol ugyancsak az a cél, hogy az érintett mielőbb visszatérhessen korábbi életviteléhez, munkájához és szabadidős tevékenységeihez. Ennek segítésére az orvosi beavatkozásokon túl kiegészítő módszerek is rendelkezésre állnak.

Egy forró ital a forróságban? Higgyék el, jó ötlet

07. 14. 08:00
A hirtelen érkező melegben nem vágyunk semmi másra, csak egy pohár jéghideg vízre, üdítőre vagy sörre… De gondolták volna, hogy egy forró teával talán többre megyünk?

Strandolás, rossz emlékek nélkül – így védekezzünk a strandfertőzés ellen

07. 13. 08:00
Itt a nyár, a napsütés, nyitnak a strandok – mindenki a víz felé igyekszik. Üröm az örömben, hogy az arra hajlamosaknál bizony néha nagyon komoly fertőzések is nem kívánt velejárói a lubickolásnak.

Négy tipp, hogy tisztábbak legyünk

07. 11. 07:30
Az az elkeserítő és egyben nem túl gusztusos igazság, hogy egy amerikai kutatás szerint az emberek 15 százaléka nem mos kezet miután felkeresett egy nyilvános mosdót.

Nyári programok, amik az egészségünkre is kedvezően hathatnak

07. 04. 08:00
Mielőtt útnak indulunk… Most már, köszönhetően a melegedő hőmérsékletnek és a kellemesen simogató napsugaraknak, végre egyre gyakrabban van kedvünk kiszabadulni a négy fal közül néhány izgalmas nyári program erejéig. De mégis merre induljunk és milyen programot szervezzünk, ha nemcsak a szórakozást, hanem az egészségünket is szem előtt szeretnénk tartani? Most ehhez adunk néhány ötletet!

Öt finom smoothie nyárra

07. 04. 08:00
Most, hogy végre nyakunkon a nyár, egyre inkább el kezdjük szem előtt tartani az egészséges táplálkozást. A következő öt smoothie recept amellett, hogy finom, méregtelenítésre is kiváló.