Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Egészség

Egészségünk építőkövei

11. 29. 07:07
A tudatos egészségmegőrzés hazánkban is egyre népszerűbbé válik, így feltehetjük magunknak is a kérdést, milyen módon támogatjuk saját egészségünket, hogyan kívánjuk optimális szinten tartani belső egyensúlyi állapotunkat. Egyértelmű, hogy minél több oldalról támogatjuk meg egészségünket, annál stabilabbak, ellenálóbbak leszünk.

Ezeket a betegségeket kerülhetjük el, ha gyógyvizet fogyasztunk

11. 27. 19:30
Több magyarországi gyógyfürdő vize is alkalmas ivókúrára, amely kiegészítője is lehet az orvos által felírt fürdőzésnek. Hogyan fogyasszuk, milyen betegségekre jó, és hogyan képes kifejteni hatását? Ezt a témát járjuk körül.

10 + 5 érv a kivi mellett

11. 26. 16:58
Gyerekkorunk óta hallgatjuk és próbáljuk betartani a régi bölcsességet, mely szerint az őszi és téli időszakban érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hogy megőrizzük egészségünket. Ha a kivire esik a választásuk, számos okunk van rá, hogy ne csalódjunk. Ráadásul akár otthon is szüretelhetünk belőle...

Forró fürdővel a pihentető alvásért

11. 25. 20:00
Az alvászavar manapság szinte népbetegségnek számít, amit az egymást váltó időjárási frontok és az óraátállítás csak erősítenek. Forró fürdővel, gyakori szaunázással, és gyógynövényekkel azonban sokat javíthatunk a helyzeten.

Hogyan járul hozzá a víz a lelki egészségünkhöz?

11. 12. 11:08
Honnan ered a víz utánozhatatlan varázsa? Miért érezzük magunkat jobban a puszta látványától is? Miért nyugszunk meg tőle? Hogyan képes fokozni kreativitásunkat? Ilyen kérdésekre kerestük a válaszokat!

Könnyebb a fogyás ősszel, de vajon miért?

11. 07. 07:07
Finom őszi gyümölcsöket csipegetve, a színes őszi tájban kirándulva, forró fürdőt véve, beépítve a rendszeres úszást az életünkbe és 8 óra alvás után már észre sem vesszük, és csak úgy olvadnak a kilók rólunk.

Az E-vitamin fontossága és hiányának tünetei

10. 09. 07:59
Sejtvédő hatásának köszönhetően a szépség és a fiatalság vitaminjaként tartják számon az E-vitamint, mely immunrendszerünk erősítésében, a regenerálódásban, és a szív védelmében is nagyon fontos szerepet játszik.

Gyógynövényekkel az erős immunrendszerért

10. 07. 07:07
Aki testileg-lelkileg felkészül az évszakváltásra, azt jóval kevesebb kellemetlen meglepetés érheti. Egy kis figyelemmel elkerülhetők a megfázások, felfázások, a felső légutak betegségei, a megfelelő gyógynövények fogyasztásával hamarabb kikeveredhetünk a betegségből.

Ízletes vitaminbombák, avagy kedvenc őszi gyümölcseink, zöldségeink

09. 30. 19:30
Ha szépítő kúrát tartunk, tervezzünk a szőlővel, egészséges zsírokat fogyaszthatunk, ha megkívántuk a gesztenyét. Őszi kedvenceink tele vannak vitaminnal, most szerezzük be őket!

Hét érv a szilva mellett

09. 16. 19:16
Szeretjük, mert alacsony a kalória tartalma, mert a belőle készült pakolástól feszesebb lesz a bőrünk, mert enyhíti a székrekedést, és a csontokat is erősítheti. Ősszel juthatunk hozzá a legízletesebb darabokhoz, szóval, irány a zöldséges!

A-vitamin fontossága és hiányának tünetei

08. 15. 07:45
Egészséges látás és bőr, fényes haj, erős csontozat azok, amiknek A-vitamin hiányában búcsút inthetünk. Így pótolhatjuk.

Ne csak pacsáljuk - igyuk is! Ivócsarnokok a fővárosi gyógyfürdőkben

08. 14. 10:40
Még a rendszeresen termálvízhez járók sem nagyon tudják, hogy a gyógyvíz bizony nem csak fürdőzésre, de ivókúraként alkalmazva is kiváló hatást fejt ki.