Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Egészség

Hét zöldség, amit minden nap fogyasztanunk kellene

06. 23. 10:40
Az alábbi zöldségek segítenek a bőrápolásban, védenek a csontritkulás ellen, jótékony hatással vannak a vérnyomásra és a vércukorszintre, valamint a diéta fontos elemei is lehetnek.

Együk karcsúra magunkat - 10 szuper étel fogyókúrázóknak strandszezonra

06. 17. 19:45
Ha a következő néhány „szuperételt” beépíti a diétába, garantáltan könnyebben érheti el a kívánt eredményt, ráadásul egészségének és megjelenésének is jót tesznek majd!

10 ok, amiért az eper a kedvenc gyümölcsünk

06. 13. 07:21
Az eper látványa már önmagában is magával ragadó, zamatos illata belengi a teret, sokrétű a felhasználási módja és roppant egészséges. Mutatunk 10 okot, miért érdemes kihasználni a végre eljövő eperszezont, és feltölteni vitaminraktárunkat.

Itt a nyár, egye barnára magát!

06. 13. 07:13
Örök dilemma: napozni vagy nem napozni. Természetesen – betartva a szabályokat, ki lehet venni a részünket a napfürdőzés örömeiből, ha pedig az alábbi ételek közül fogyasztunk napi rendszerességgel, hatékonyan gyorsíthatjuk a barnulás folyamatát!

Finomságok, amikkel lehűthetjük magunkat a kánikulában

06. 10. 15:02
Az uborka az új citrom a limonádéban, a jégkása elkészítéséhez sem kell nagy tudomány, főzzünk levest, ami hűt, vagy vegyítsük a gyümölcssalátát sajttal, esetleg helyettesítsük a fagyit joghurttal. Hűsítő recept ötletek következnek.

Miért ne hagyjuk otthon a papucsot, ha fürdőbe megyünk?

06. 08. 16:48
A fürdőzésnek létezik egy etikettje, aminek legfontosabb szabálya, hogy vannak olyan egészségügyi állapotok, amelyeknél tilos igénybe venni a szolgáltatást. A fürdőt csak alapos mosakodás után vegyük igénybe, a lábmosót mindig használjuk, a medencéken kívül pedig viseljünk papucsot.

A balneoterápiáról általában

06. 01. 20:11
A gyógyvizek, termálvizek, ásványvizek, illetve a szimpla vízben való elmerülés egészségre gyakorolt jótékony hatását az emberiség már több évezreddel ezelőtt felfedezte. A különböző betegségek kapcsán való kúraszerű alkalmazásuk eredményességét a modern orvostudomány különböző kutatások segítségével már több ízben igazolta. Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően gazdag gyógy-, termál- és ásványvizekben, felszín alatti és felszíni vizekben.

A sárvári fürdőben a Covid utóhatásait is kezeltethetjük

05. 28. 10:13
A koronavírus okozta post-covid tünetek a betegség után akár hónapokkal is megmaradnak. Ezekre kínál hathatós terápiát és kezeléseket a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

Az aromaterápia jótékony hatásai

04. 27. 09:45
Citromolajat szorongásra, kamillát a depresszió kezelésére, zsályát, hogy több energiánk legyen, homoktövis olajat műtét után. Az aromaterápiát számtalan esetben hívhatjuk segítségül gyógyító és terápiás céllal.

Szürkehályog műtét: árak és egyéb alap tudnivalók

04. 18. 07:08
A szürke hályog (cataracta) sokak, főleg idősebbek számára ismert probléma. Egyszerűen fogalmazva ez a szemlencse elszürkülése, ami egy idő után látásromlást is okoz. Szürkehályog előrehaladott állapotában a szemüveg már nem megoldás. Bár ez elsőre nem hangzik túl jól, van segítség, amivel megszabadulhatunk a problémától, ez pedig nem más, mint a szürkehályog műtét. A beavatkozás során az elhomályosult szemlencse eltávolításra kerül, és egy- vagy többfókuszú műlencsével helyettesítik.

A hét legjobb szabadtéri sport kora tavaszra

03. 19. 11:11
A hosszúra nyúlt tél után lassan, de biztosan végre kimerészkedhetünk a szabad levegőre. Napfényben, a friss levegőn a sportolás is jobban megy, ami nem csak a testünknek, de a lelkünknek is nagyon jót tesz. Erre pedig most nagyon szükségünk van.

Zöldség sikerlista kora tavaszra

03. 19. 10:59
Lassan megérkezik a tavasz, amely nemcsak napfényt, hosszú nappalokat jelent hétköznapjainkban, de végre frissességet hoz étkezőasztalunkra is. Jöjjön nyolc zöldség, melyeket érdemes napi szinten is beiktatni a tavaszi étrendbe!