Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Egészség

Hőség van: 17 tipp, hogy hogyan hűsölhetünk

06. 25. 10:00
Vannak, akik egész nap a hűvös lakásban vagy a légkondicionált irodában lehetnek, de mit tehetünk a hőség ellen, ha mégis ki kell mennünk? Íme 17 tipp, hogy hogyan hűthetjük le magunkat.

Gyorssegély a szúnyogcsípésre

06. 18. 20:00
A szúnyogcsípések a nyár kellemetlen, de rendszeres velejárójának számítanak. Az alábbi praktikákat érdemes kipróbálni a csípéseik okozta viszketés ellen.

Fájnak az ízületei? Íme, a legjobb növények ízületi gyulladásra

06. 18. 18:18
Az ízületi gyulladásnak rendkívül kellemetlen tünetei lehetnek, például az érintett ízületek merevsége, fájdalma, a mozgás beszűkülése, az izomgyengeség. Szerencsére, néhány növény segítségével sokat javíthatunk az állapotunkon.

Fürdőzés orvosi rendelvényre – ön is igénybe veheti

06. 17. 15:15
Szeretne végre végigcsinálni egy teljes, két-három hetes fürdőkúrát, de nem engedi a családi költségvetés? Van megoldás: társadalombiztosítási támogatással is fürdőzhet, érdemes kihasználni a lehetőséget!

Álmot hozó gyógynövények

06. 16. 20:40
Az álmatlanság sokaknak okoz problémát. Kortól függetlenül, fiatalok és idősebbek is szenvedhetnek a kevés, és nem pihentető alvástól, mely komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. Gyógynövények segítségével könnyedén kezelhetjük a kialakult helyzetet.

Ezt a hét dolgot mindig tegye meg napozás előtt

06. 14. 19:50
Mindannyian arra vágyunk, hogy a bőrünk minél szebb és hosszan tartóan barna legyen, de egyikünk sem szereti a vörösre égett bőrfelületet. Aki betartja az alábbi, napozás előtti „hétparancsolatot”, jobb eséllyel indul a szép, barna és egészséges bőrért.

Egészség rejtőzik a grapefruit magban

06. 12. 20:30
A „csodaszerek” mítoszai általában rövid életűek, de vannak, amelyek már évek óta jól tartják magukat, tehát valószínűleg tényleg hatékonyak. Mára egy ilyenből készültünk: tudjuk meg minden fontosat a grapefruit mag kivonatról!

Csalánnal az egészségünkért

06. 11. 15:15
A csalánról a legtöbbeknek a kellemetlen csípés jut eszébe, pedig ez a növény nagyon hasznos és egészséges, és sokoldalúan felhasználható. Többek között allergia és cukorbetegség ellen, fájdalomcsillapításra.

Tények és tévhitek: mindent a melanomáról

06. 10. 19:00
Miközben a strandra igyekszünk, érdemes észben tartani a következő jó tanácsokat: a barnuló bőr is ki van téve a rák veszélyének, és a Nap ibolyántúli sugárzása elleni védelemként nem elég naponta csupán egyszer bekenni magunkat naptejjel!

Ne kenjük a bőrünkre: tévhitek a napégés kezelésében

06. 04. 20:20
Akár árthatunk is magunknak, ha házilag próbáljuk gyógyítani a napégést. Többféle kencét és borogatást is ajánlanak az interneten leégés kezelésére, de érdemes tudni, hogy ezek többsége "csupán" hűsít, nem gyógyít.

Napszúrás, hőguta, hősokk: ezek a tünetek

06. 04. 15:30
Kitart a kánikula, a nagy melegnek pedig nemcsak előnye van, de sajnos veszélyei is. Érdemes tisztában lenni a hőguta, hősokk és napszúrás tüneteivel, és azzal is, hogyan kell ellátni a beteget!

Mi mindenre jó a hársfavirág?

06. 02. 20:00
Júniussal elérkezik a hársfa virágzásának ideje. Lássuk, miként hasznosíthatjuk az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünket.