Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

2018. 06. 23. 08:23
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Wakeboard, jet-ski, kiteszörf, flyboard, vízisí, szörf és a többiek. Mutatjuk, hol lehet őket kipróbálni itthon.

Wakeboard

A szörfözés ihlette, elérhető kötélpályás vagy motorcsónakos verzióban is. Amatőr szinten is nagyon élvezhető és gyorsan megtanulható a snowboardhoz hasonló sport, de az ügyesebbek már akrobatikus elemeket is belevonhatnak. Budakalászon a Lupa-tavon 6 oszlopos pályán 1 km hosszan kipróbálható. Kaposváron a Deseda-tónál ebben az évben nyílt ez új pálya, ezen kívül még próbálkozhatunk Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Siófokon, Nyíregyházán, Abádszalókon, Pécsett, és Győrben is.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Motorcsónak

Egy kényelmesebb sportnak számít, ha csak ülünk egy helyben a motorcsónakban, de mindenképp érdemes kipróbálni. Budapesten, Abádszalókon, a Tisza-tavon és a Balatonon is van rá lehetőség.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Jet-ski

100 km/h feletti sebességgel a méteres hullámokon motorozni adrenalin a javából. Bugyi településen 30 hektárnyi vízfelületen nyílik rá lehetőségünk, a Hódmezővásárhelytől nem messze fekvő Kopáncson is 80 km/h-val hasíthatunk.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Kiteszörf

A vízisí és a sárkányeregetés egyfajta kombinációja a kite, ahol a meghajtást a szél biztosítja. A kite-os testéhez, egy trapézon keresztül az ejtőernyőhöz hasonló, de annál kisebb ernyőt csatolnak, és ez húzza a deszkán állót. Ha már jól begyakoroltuk, akár 20-30 méterre is ugorhatunk. Budapesten elsősorban a Lupa-tavon tudjuk kipróbálni, de a Balaton a sokat fújó északi szél és a sekély víz miatt nagyon jó gyakorló helyszínnek számít. Siófok-Szabadisóstón, Balatonkenesén, Balatonfenyvesen, Alsóbélatelepen és Szántódon vannak jó kite-os helyek, a Velencei-tónál Gárdonyban, Velencén és Sukorón gyakorolhatunk, a Tisza-tónál pedig az abádszalóki strand a legtökéletesebb tanulóhely.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Flyboard

Ha mindig is ki akarta próbálni, milyen érzés lehet repülni, ez az Ön sportja. A szerkezetet egy jetski motorjához csatlakoztatják egy 10 méter hosszúságú tömlővel. Ez biztosítja a vízellátást, amivel a repülő deszka, vagyis a flyboard, a levegőben marad, maximum 10 méter magasságban. A talpra csatolt deszkán két vízsugár biztosítja a tolóerőt. A Lupa-tavon, Mezőtúron, Szegeden, és a Tisza-tavon is van lehetőségünk kipróbálni az egyik leglátványosabb vízi extrémsportot.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Szörf

Magyarország minden nagyobb taván van lehetőségünk a szörf vitorlás változatát kipróbálni, de a horvát tengerparton már a vitorla nélküli hullámlovaglásba is beletanulhatunk.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Vízisí

Vízisíoktatást több helyszínen is tartanak az országban, a kiépített kötélpályákon kívül a Tisza-tónál, Délegyházi-, Dunavarsányi és a Miskolc közeli Hejő-tavon valamint a Heves megyei Kálon, a Szamoson, és a Tiszán motorcsónakos vontatással tanulhatunk vízisíelni.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban

Álló szörf (SUP)

Manapság jött divatba a szörfözés nyugisabb verziója, mikor egy szörfdeszkán állunk, és hajtjuk magunkat egy evező segítségével. Remekül fejleszthetjük vele egyensúlyérzékünket, állóképességünket, de ha beevezünk a Balaton közepére, akkor nyugalomra is lelhetünk a tömeg elől. Nagyon egyszerű a használata, a deszkát akár mi is megvásárolhatjuk, de ha csak egyszer próbálnánk ki, megtehetjük szinte minden nagyobb tavunkon.
 Vízi sportok: itt hódolhatunk nekik az országban
Képek forrása: fly-board.es (nyitókép), wakeboardcritic.com (2. kép), visit-hungary.com (3.), getyourguide.com (4.), kitezone.it (5.), theultimatesite.com (6.), surfeuropemag.com (7.), mckenziewaterskischool.com (8.), garganosurf.it (9.)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...