Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

10 szuper szabadstrand a kánikulában

2018. 07. 28. 08:28
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Füves, betonos vagy homokos strandot szeretne? Gyerekbarát legyen vagy kutyabarát? Lassan, vagy gyorsan mélyülőre vágyik? Összeszedtük a legjobb hazai szabadstrandokat, melyekben egy a közös: teljesen ingyenesek!

Postás strand, Szentendre

2016 óta lehet hivatalosan is strandként használni a szentendrei 150 méter hosszú, homokos Duna-szakaszt fürdőzésre. Gyerekkel óvatosan, mert gyorsan mélyül, de a kutyabarátoknak ideális strand lehet. Találunk büfét, futballpályát, és teniszpályát is a közelben, így a sportkedvelők sem fognak unatkozni.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Balatonberényi szabadstrand

Ha nyugatról érkezünk a Balatonhoz, akkor a berényi lesz az első strand, melynek 2 km hosszú partszakaszán megpihenhetünk, fokozatosan mélyülő vizében a gyerekek is jól érezhetik magukat. Zsúfoltságtól nem kell tartanunk a betonos borítású, festői szépségű balatoni strandon, mely nádasokkal, apró szigetekkel, és öblökkel tagolt.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Nagymarosi szabadstrand

Bármikor ingyenesen látogatható Nagymaros egyik legszebb strandja, ahol a kutyákat nem nagyon szeretik, és a gyerekeknek sem túl biztonságos, mert nagyon gyorsan mélyül, de felnőtteknek, és úszni tudóknak kiváló fürdőzési lehetőséget kínál a Duna ezen szakasza. Öltözőket, és zuhanyzókat is találunk itt, wc-ket pedig a közeli étteremben lehet igénybe venni.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Platán strand, Balatonboglár

A balatoni kisváros, Boglár számos stranddal rendelkezik, de a legnagyobb kétségtelen a Platán strand, melyet szeptember 5-ig ingyen használhatunk. Kiváló minőségű, fokozatosan mélyülő vize csalogat a nagy melegben, emellett röplabda-, kosár-, tollaslabdapálya is rendelkezésre áll, és még vízibiciklit is bérelhetünk.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Aranyparti szabadstrand, Siófok

Lassan mélyülő, gyerekbarát, 4 km hosszúságú strand vár ránk, ha a siófoki Aranypartot választjuk. A kiváló minőségű vízben úszhatunk, ha szeretnénk, csónakot, vagy vízibiciklit is bérelhetünk, és a wakebardot is kipróbálhatjuk. A parton találunk homokos, és betonos részeket is, ahol lepakolhatunk.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Holdfény sétány szabadstrand, Gárdony

A Velencei-tó és Gárdony egyik legszebb strandja a 80 méter hosszúságú Holdfény, mely a nyári időszakban bármikor látogatható. Lassan mélyül, és játszótere is van, ezért nagyon gyerekbarát, a betonos-füves parton nyugodtan pihenhetünk, és még büfét is találunk a strand területén. Aki szeretné, még a kenuzásban is megcsillogtathatja tehetségét.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Tiszafüredi szabadstrand

A Tisza-tónál is találunk ingyenes fürdőzési lehetőséget, a homokos-füves tiszafüredi strand az egyik ilyen, melynek fél km hosszú partszakaszán elég sok árnyékos részt is találhatunk, ha megéhezünk, vagy megszomjazunk, 10 büfé közül válogathatunk kedvünkre.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Nagystrand, Zamárdi

A Balaton egyik leghosszabb szabadstrandja a Bácskai utcában lévő nagystrand, 3 km hosszan terül el, lassan mélyül, emiatt a legkisebb gyerkőcöknek is biztonságos. Fantasztikus a kilátás a Tihanyi-félszigetre, így nem árt vízibiciklit bérelni, és gyönyörködni a panorámában a víz felszínéről is akár.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Gyomai szabadstrand, Gyomaendrőd

A Körös partján, egy picike, 50 méter hosszúságú, eldugott strandot találnak azok, akik a gyomaendrődit választják. Gyorsan mélyülő vizének talaja homokos, büfé és öltöző is megtalálható, így a mi dolgunk csak annyi, hogy a nyugodt strandon pihenjük ki az egész hetes fáradalmakat.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Sugovica szabadstrand, Baja

A Kamarás strand vagy, ahogy mások ismerik, a sugovicai Baja elég látványos, homokos strandja, mely 650 méter hosszúságú. Kajakozni-kenuzni is lehet itt, büfét is találunk, és öltözőt is természetesen. Minden nap 10-18:00-ig látogatható, de teljesen ingyenes.
10 szuper szabadstrand a kánikulában

Képek forrás: 5percangol.hu (2. kép), csaladibalaton.hu (3. kép), strand.hu (nyitókép, 4., 6., 7., 10., 11.) balcsi.net (5.), pelsocamping.hu (9.),
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...