8 ingyenes strand a főváros környékéről

2018. 08. 10. 20:10
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha már unja a tumultust, a drága árakat, a forróságot, akkor irány a Duna, melynek vonalán összegyűjtöttük a legszebb, ingyenesen használható strandokat, legyen az kavicsos, homokos, gyerek- vagy akár kutyabarát.

Gödi szabadstrand

A Dunakanyar kapujának nevezett település vonzó nyaralóhelynek számít a Duna partján. Budapest központjától 25 km-re fekszik, nagy előnye, hogy a Duna mellett végighúzódó kerékpárúton is könnyen megközelíthető. A gödi sziget egyedi értékei miatt védelem alatt áll, a bójákkal elkerített szabadstrand kavicsos parttal várja a fürdőzni vágyókat. Fokozatosan mélyülő vize miatt a gyerekek kedvence lehet, emellett játszóteret és mosdókat is találunk.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Dunabogdányi szabadstrand

A Szentendrei-Duna-ág mentén Szentendréhez közel, Budapesttől 35 km-re találjuk a kiemelkedően tiszta és rendezett dunabogdányi strandot, melynek homokos partja egész nyáron ingyenesen vehető igénybe. A mindössze 150 méter hosszúságú partszakaszon nagyon sok árnyékos területet találunk, és vizének tisztasága is a megfelelő kategóriába tartozik. Játszóteret, focipályát, röpipályát is találunk a strandon, de állatoknak tilos a belépés.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Szigetcsépi strand

A Csepel-sziget középső részén, a Ráckevei-Duna partján 200 méteres idilli partszakaszon húzódik a szigetcsépi homokos strand, ahol viszonylag elég sok árnyékos területen pihenhetünk, de gyorsan mélyülő vize miatt inkább csak úszóknak javasoljuk. Büfét, éttermet, öltözőt, játszóteret, röplabda és focipályát is kiépítettek az ingyenesen használható strand mellett.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Vadkacsa szabadstrand

A Csepel-sziget déli részén ugyancsak a Ráckevei-Duna partján a kiváló víztisztaságú Vadkacsa szabadstrandon lazulhatunk és szórakozhatunk, ugyanis egyre több programsorozat székhelye a strand. Szerveztek már itt strandvízilabda-kupát, kalóztúrát és kajak-kenu bajnokságot is. Európa egyetlen, szabadtéri vízen működő és látogatható hajómalmát is megnézhetjük, a büfében finom nutellás palacsintát kóstolhatunk.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Kisoroszi Sziget-csúcs

A Duna főága és a Szentendrei-Duna által közrefogott Szentendrei-szigeten terül el Kisoroszi, melynek szabadstrandja és táborhelye egy kavicsos 600 méter hosszú szakaszon terül el. Fokozatosan mélyül, emiatt az úszni annyira nem tudók is kellemesen strandolhatnak és fantasztikus panorámában gyönyörködhetnek. A Duna két ága itt válik szét, s a két vízpart folytatásában elénk tárul a Dunakanyar elképesztő látványa.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Verőcei szabadstrand

A Dunakanyarban található a Börzsöny egyik legősibb települése, Verőce, melynek füves-kavicsos szabadstrandján egész nyáron ingyenesen lehet strandolni. Sporteseménykor egy kivetítőn lehet szurkolni, valamint bevethetjük magunkat a röplabdapályára, hogy mi is átéljük a sport örömét. 2 büfé is kitelepült a part mellett, ráadásul a kutyákat is szívesen fogadják.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Postás strand, Szentendre

2016 óta lehet hivatalosan is strandként használni a szentendrei 150 méter hosszú, homokos Duna-szakaszt fürdőzésre. Gyerekkel óvatosan, mert gyorsan mélyül, de a kutyabarátoknak ideális strand lehet. Találunk büfét, futballpályát és teniszpályát is a közelben, így a sportkedvelők sem fognak unatkozni.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

Zebegényi szabadstrand

A Duna kavicsos partján, idilli környezetben várja a természet szerelmeseit a kavicsos, 250 méter hosszan elnyúló partszakasz, a zebegényi szabadstrand. Ingyenes napozóágyakat, öltözőt, padokat és székeket is találunk, büfé azonban nincs kiépítve, így piknikezni kötelező. Fokozatosan mélyül, így kitűnő választás gyerekeknek és úszni nem tudóknak egyaránt.
8 ingyenes strand a főváros környékéről

A képeket a strand.hu portáltól kaptuk. A nyitóképen a dunabogdányi szabadstrand látható.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...