Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira

2019. 08. 14. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az Érsekújvártól alig több mint 20 kilométerre fekvő Bellegszencse, avagy szlovák nevén Podhajska település vize a Holt tengerével megegyező összetételű és egyedülálló Közép-Európában.
Szlovákia településeit járva, az útikönyvet böngészve rengeteg termálvizes forrásra, és körülöttük kialakított fürdő komplexumra bukkanhatunk. Közülük sok tekintetben kiemelkedik Podhajska fürdője. Ha van egy kis időnk és egy igazán különleges fürdőre vágyunk, irány Bellegszencse!

A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira

83°C-os termálvíz

Az Esztergomból körülbelül egy óra alatt elérhető Podhajska valójában ugyanolyan lenne, mint bármely más község Szlovákiában: hangulatos kis utcák, remek túraútvonalak, a kocsmában finom sör és sztrapacska. De Bellegszencsén a vidéki hangulaton és a gyalogtúrán kívül más is várja az látogatókat: a másodpercenként 50 literes vízhozamú Podhajskai termálforrás 83°C-os vize 4–7 atmoszféra nyomással tör a felszínre, összetétele pedig szinte teljesen megegyezik a Holt tengerével. Ilyen paraméterei egyetlen más termálforrásnak sincsenek Európában.
A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira

Összetétele közel azonos a Holt tenger vizével

A különleges bellegszencsei víz leginkább a felső légúti megbetegedésekre, hátgerinc bántalmakra, ér és mozgásszervi betegségekre jótékony hatású. Ezen kívül a vízben nyomokba előforduló ásványi anyagok, mint pl. a lítium, a jód, a kalcium és a szulfátok fontos szerepet játszanak az ízületi gyulladások, a köszvény, a pajzsmirigy betegségek és a bőrbetegségek kezelésében. A termálfürdő nyáron és télen egyaránt várja a látogatókat, akik között gyakran találunk a hazai vendégek mellett cseh, lengyel, magyar, osztrák, német turistákat is.
A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira

Hatalmas élménypark

A fürdő nemrégiben kiegészült egy teljesen új részleggel, Wellness Center Aquamarine szabadtéri stranddal. A fürdőben így összesen 10 db 26-38°C-os medence áll rendelkezésére, amelyek között úszómedencét, 2 nagy medencét, 1 ülőmedencét, 1 gyermekmedencét, Kneipp-fürdőt és 1 csúszdamedencét is találunk. Kipróbálhatjuk a 70 m hosszúságú fekete lyuk csúszdát, vagy a 60 m hosszúságú Windigo-t is, a 15 méter magasból induló fekete lyukat, vagy a közel 10 méterről induló Space hole-t, ha elég bátrak vagyunk.
A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira
A hatalmas parkban helyet kapott egy hangulatos faház, amiben szaunát alakítottak ki. A fedett térben egy ülő-, egy gyerek-, egy merülő-, egy török-, és egy úszómedence nyújt kikapcsolódást a pezsgőfürdő és egy különleges botanikus kert mellett. A Vital Világ névre keresztelt wellness részlegen finn, bio, gőz, gyógynövényes szauna, tepidárium segít a felmelegedésben, majd a jégkristályok a gyors lehűlésben, amivel immunrendszerünket erősíthetjük és vérkeringésünket serkenthetjük.
A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira

Wellness és sport

A kiegészítő szolgáltatások, mint a különféle masszázsok, hidromasszázs kádak, szauna, fitnesz, szolárium, szépségszalon, fodrászat egy külön részben kaptak helyet a komplexum területén. Emellett különféle sportolási lehetőségek: röplabdapálya, strandröplabda-pálya, gyermekjátszótér és vízi csúszdák is gondoskodnak a fürdőzők jó hangulatáról. A nyári szezonban, júniustól augusztusig minden hétvégén különböző zenei és a népzenei előadások, valamint érdekes programok szórakoztatják a látogatókat.
A Holt tenger vizében fürödhet tőlünk alig egy órányira

Kirándulhatunk Lévára

A nyári szezonban, júniustól augusztusig minden hétvégén különböző zenei és a népzenei előadások, valamint érdekes programok szórakoztatják a településre látogatókat. A fürdőzés utáni kirándulás is remek kikapcsolódási lehetőség Bellegszencsén, érdemes meglátogatni a máriacsaládi pálos kolostor közeli romjait; a tegzesborfői sziklába vájt lakhelyeket; a mesterséges vízesést Újvárnál; a méntelepet Kistapolcsányon és a lévai várat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hajdúszoboszlón!

Gyógyulás természetesen a hajdúszoboszlói gyógyvíz erejével, minden korosztály számára a legkedvezőbb áron.Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide