Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

A világ legmagasabb vízicsúszdái

2022. 08. 15. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Szereti a száguldást, a modern vízicsúszdákat és a csodás panorámát? Ha igen, a következő hét építmény valószínűleg azonnal elbűvöli. A világ legmagasabb vízicsúszdái közül mutatunk meg hetet, a földkerekség különböző pontjaira látogatva. Vigyázat, tériszonyosoknak nem ajánlott!

Insano – Brazília

Brazíliában, Fortaleza strandjától nem messze található Insano aquaparkban található építményre tériszonyosoknak még felnézni is félelmetes. A 41 méter magas vízi csúszda 1989 óta várja az adrenalin-függőket. Amikor felérünk a csúszda tetejére, szinte elrepülnek a sorban állás percei, annyira gyönyörű a panoráma. Miután kiélveztük a látványt, jön a száguldás: őrült sebességet ígér a csúszda, akár 104 km/órával suhanhatnak a bátor látogatók, ezzel a sebességgel még Guinness Rekordok könyvébe is bekerült az Insano. Az extrémitást jól mutatja, hogy bár ez a világ egyik legmagasabb csúszdája, a csúszás annyira meredek, hogy mindössze 5-7 másodperc alatt érünk le az építmény tetejéről a földre. Itt egy videó róla.
A világ legmagasabb vízicsúszdái

Kilimanjaro – USA, Kansas

A 49 méter magas, 2002-ben megnyílt Kilimanjaro vízcsúszda a világ legmagasabb, ma is működő ilyen építménye. A 91 km/h sebességet ígérő óriási csúszda az Águas Quentes Country Club-ban található Rodovia városában, Brazíliában, mintegy 85 mérföldre Rio de Janeirótól. A vízipark egészen elképesztően látványos ahol „Afrika legmagasabb hegyére” vezet az út. Miután megcsodáltuk a kilátást a tetejéről, szinte „zuhanva” térnénk vissza a valóságba.
A világ legmagasabb vízicsúszdái

Captain Spacemaker – Lido di Jesolo

42 méter magas Captain Spacemaker Európa legmagasabb vízicsúszdája, amely Olaszországban, Lido Di Jesoloban található. A park Olaszország első számú "Vízi & Tematikus" Parkja, amelyet a Legjobb Európai Vízi Parknak is megválasztottak. Velence közvetlen közelében egy igazi karib-tengeri szigetet elevenít fel. Óriás csúszdáján 3 vagy 4 személyes gumicsónakkal kb 100 km/h sebességgel „zuhanhatunk” lefelé, köszönhetően a csúszda 60 fokos dőlésszögének. Állítólag hihetetlen érzés, az embernek tényleg a torkában dobog a szíve, és csak a medencébe érkezéskor jut ismét lélegzethez és törhet ki egy felszabadult sikolyban!

Ko'okiri Body Plunge, Orlando

A Universal Volcano Bay Water Theme Park, vagy a Volcano Bay, egy tematikus vízi park Orlandoban. A Universal Studios vidámparkjához tartozik, így csodás világ fogad minket, ha belépünk a komplexumba. A park a 61 m magas "Krakatau" vulkán köré épült, és 2017-ben nyitotta meg a kapuit. A vízipark leglátványosabb eleme a Ko'okiri Body Plunge csúszda, amely egy közel függőleges, 38 m magas, közel 70 fokos esési szögű elképesztő építmény. A „vulkán tetejéről” indulhatunk, majd a csúszda áthalad a medencei látnivalókon, végül pedig a park alacsonyabb részén landolunk.
A világ legmagasabb vízicsúszdái

Summit Plummet, Orlando

A Disney's Blizzard Beach egy vízi szórakoztató park, amely a Walt Disney World Resort üdülőhelyén helyezkedik el a Bay Lake közelében, Orlando, Florida környékén. Olyan, mintha egy fantasztikus jeges-havas mesevilágba csöppentünk volna, melynek központja a hatalmas Gushmore-hegy, itt található az extrém élményt ígérő vízicsúszda is. A neve Summit Plummet, és már a tetejéről lenézni is félelmetes. 37 méter magas, és mivel a csúszda majdnem függőleges, rajta az elérhető sebesség 97 km/óra. Hogy lassítsák a csúszók sebességét, 12 „döccenőt” építettek be, amelyek kissé visszafogják a zuhanást. A csúszda kialakítását tekintve egy síugró toronyhoz hasonlít, a dekoráció is olyan, mintha a hófödte hegycsúcsokról ugranánk le.
A világ legmagasabb vízicsúszdái

Jumeirah Sceirah, Dubaj

A Wild Wadi Water Park egy óriási szabadtéri vízi park Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekben. A Jumeirah a Burj Al Arab és a Jumeirah Beach Hotel mellett található, de bárki felkeresheti. A Wild Wadi fűtött / hűtött hullámmedencével, több vízcsúszdával és két mesterséges szörfpályával is rendelkezik. Ezenkívül a parkban található a legnagyobb, Észak-Amerikán kívül épült vízicsúszda. A 33 m magas építmény tetejéről jól látható Dubaj panorámája, a közel 90 km/h-s száguldás pedig felejthetetlen élményt ígér.
A világ legmagasabb vízicsúszdái

Verti-Go, Spanyolország.

A spanyolok legmagasabb csúszdája a Benidormban épült Aqualandia víziparkban található. A vízipark közvetlenül a tengerparton található, medencéit a tenger vizével töltik fel. A csúszda 2013 óta várja a látogatóit. Itt a „körítés” nem volt annyira fontos, egy egyszerűnek nevezhető, ám nagyon magas és gyors csúszdáról beszélhetünk. Az építmény 33 méter magas és afféle „szabad csúszó” élményt kínál a látogatóknak.
A világ legmagasabb vízicsúszdái

Képek forrása: travelwires.com (nyitókép), twistedshifter.com (2. kép), travelchannel.com (3.), vezeziatoday (4.) travelandleisure.com (6.), puredestinations.co.uk (7.) aqualandia.net (8)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...