Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között

2017. 03. 13. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az Itália-rajongó magyar turisták talán legkedveltebb olasz régiója Toszkána. S bár a legtöbb turista nem ezért utazik ide, nem árt tudni, hogy a napsütötte dombos vidék több remek fürdőt is rejt.
Korábban már írtunk a Saturnia hőforrásról, ahol akár természetes közegében, afféle „szabadstrandként” is élvezhetjük a termálvíz gyógyító erejét. Hiszik vagy sem, több olyan forrás is vár minket Toszkánában, ahol ingyen megmártózhat mindenki a meleg gyógyvízben. A Terme Di Petriolo a régió északi részén, Sienától nem messze található.

Még a pápa is ide járt fürdőzni

Terme Di Petriolo vagy másképp nevezve Bagni di Petriolo története messzi időkre nyúlik vissza. Valószínűleg már az etruszkok és a rómaiak is ismerték, bár Petriolo fürdőjéről az első írásos emlékek 1130-ből valók. Itália-szerte elterjedt híre miatt nemcsak Toscana lakói körében volt kedvelt, hanem a távoli tartományokból is jártak Petriolóba, gyógyulást remélve a forró, kénes víztől.
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között
II. Pius Piccolomini pápa például többször is visszatért ide, a gyógyvízzel tartotta karban ízületeit. A Sienai Köztársaság idején, 1250 körül egyszemélyes fürdőkabinokat alakítottak ki, melyeket ettől kezdve a Petriolóba látogatók kibérelhettek. Az egykor híres toszkán termálfürdő, Terme di Petriolo romjai viszont a mai napig láthatóak a városkában.
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között

Természetes fürdőhely több „medencével”

Terme di Petriolo egy különleges természetes hőforrás, amelynek 40-43 fokos vízére egy elegáns fürdőhely épült. A kiépített fürdőhöz tartozó eredeti forrás a Farma folyón keresendő, a kénes illatot követve hamar meg is lehet találni. A „szabadstrand” kb. 800 méterre a fürdőtől, az erdőben kínálja gőzölgő vízét. A Bagni di Petriolo (Petriolo forrás) forró, kénes vize a kristálytiszta Farma folyó hideg vizével keveredik, így folyik lefelé a sziklafalon. A keveredésnek köszönhetően a folyó köveiből kialakított természetes medencék között mindenki megtalálja a számára megfelelő hőmérsékletűt. Azoknak, akik teljes körű infrastruktúra helyett Toscana romantikus termálfürdőjét választják, nem kell a zárórához alkalmazkodni. A Bagni di Petriolo akár holdfényes éjszakai fürdőzésre is alkalmas, de napfelkeltét is megcsodálhatjuk az erdő közepén madárdalt hallgatva, a forró vízben relaxálva. A víz sekély, a sziklákon lépkedve viszont nem árt óvatosnak lennünk.
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között

Termálmedence panorámával

Természetesen Pertiolo kiépített termálfürdője is tárt kapukkal várja azokat, akik inkább „luxust” választanák. Gyönyörű fürdőben élvezhetjük a termálvíz erejét. A kültéri medencéből fantasztikus kilátás nyílik a környező dombokra, de a beltéri fürdő is gyönyörű panorámát kínál az óriási ablakoknak köszönhetően.
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között
A kiépített termálfürdőben wellness és egészségügyi szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mint például masszázs, orvosi vizsgálat, inhalációs kúra, aromaterápia és iszapkezelés. A modern és jól felszerelt wellness központban gyönyörű medencék sora várja a fürdőzni vágyókat, a termálvíz enyhíti a gyulladást, de párolgó gőze jó hatással van a légzőszervi megbetegedésekre is.
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között
A víz nagy koncentrátumban tartalmaz hidrogén-szulfidot, de gazdag szén-dioxidban, kalciumban, fluorban, szulfát és hidrogén-karbonát-ionokban. Ezeknek köszönhetően a víz csökkenti az izommerevséget; enyhíti a fájdalmat, és gyulladáscsökkentő, de sokféle bőrbetegség gyógyításában is nagyszerű eredményeket mutat. A spa központ a wellness kezelések mellett szépségkúrákat és sport programokat is kínál vendégeinek.
Csodatévő romantikus gyógyforrás Toszkána dombjai között
Több információt is megtudhatnak a Terme Di Petriolo weboldalon, vagy a település oldalán.

Szóljon hozzá