Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ezen a helyen lépten-nyomon feltör a termálvíz - képek

2016. 01. 18. 19:16
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
Egy izlandi településen szó szerint igaz, hogy bárhol lefúrhatunk, termálvíz tör fel – írja a Termál Online.
Izland az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikai lemez határán fekszik, ebből fakad a szigetországban tapasztalható geotermikus aktivitás. Ez nemcsak azt jelenti, hogy termálfürdők terén egész jól állnak, hanem azt is, hogy az energiaszükségletüket is 100 százalékban megújuló energiaforrásokból tudják fedezni. Nagyobb részt víz, kisebb részt a geotermikus hő biztosítja a 317 ezer lakosú Izland energiaigényét.
Fotók: wikipedia, wf.is, livingbroadly, hveragerdi.is
Izland egyik különleges települése Hveragerdi; a 2300 lakosú település Reykjavíktól 45 kilométerre található. Hveragerdi egy geotermikus mező kellős közepén fekszik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy lépten-nyomon hőforrások törnek fel.
Ezt ki is használják, az épületek fűtését teljes egészében megoldják a hőenergiából. Hveragerdi az ország éléskamrája is, ugyanis rengeteg üvegházat működtetnek a hőenergiának köszönhetően. A geotermikus aktivitás hátulütője, hogy gyakoriak a földrengések.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...