Fedezze fel ezt a gyönyörű fürdőt Szlovákia legnagyobb tavának közepén!

2017. 09. 26. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A Széles-tó a magyar határtól nem messze, a Zempléni-hegység szlovák oldalán található. Partján épült fel Szlovákia egyik legkorszerűbb fürdő-paradicsoma, amely a téli időszakban is pompás panorámát és üdítő kikapcsolódást kínál az idelátogatóknak. Úti célunk a Thermalpark Sírava.

Fürdő a szigeten

A Thermalpark Sírava Szlovákia egyik legmodernebb gyógyfürdőkomplexuma, amely egy aprócska faluban, Ungtavasban épült, a mesterségesen felduzzasztott Széles-tó (Sírava) partján. Ez Európa 12. legnagyobb tava, amely a Vihorlát-hegység lábánál, elképesztő környezetben fekszik. A tó szlovák neve Sírava ami olyasmit jelent, hogy széles tó, de azt is mondják rá, hogy "a szlovák tenger". Egyébként ez a tó nem más, mint a Zempléni víztározó, mely az 1960-as években épült, a fürdő komplexum tulajdonképpen nem is a parton, hanem magán a tavon épült, hiszen a vízbe nyúló, festői szépségű Medve-hegy félszigeten találjuk, amelyet a legtöbb útikönyv Szlovákia egyik legszebb helyeként említ.
Fedezze fel ezt a gyönyörű fürdőt Szlovákia legnagyobb tavának közepén!

Modern wellness központ csodás panorámával

A Széles-tavi Thermalpark valóban kiváló fekvéssel bír. A látogatókat első pillantásra lenyűgözi a víztározóra és a Vihorlát-hegységre nyíló kilátás. A parkban 3 nagy medence várja a látogatókat: egy hullám- és egy úszómedence, egy relaxációs és masszázsmedence, és még egy speciális medence 5 év alatti gyerekek részére. A hullámmedencében a tenger hullámai kelnek életre, a relaxációs medencében masszázsfúvókák kényeztetik a látogatókat, de kipróbálhatjuk a hidromasszázs nyugágyakat is.
Fedezze fel ezt a gyönyörű fürdőt Szlovákia legnagyobb tavának közepén!

Extrák fürdőzés mellé

A Thermalpark számos egyéb attrakciót is kínál: hosszú és rövid csúszda, vad folyó, ringatómedence, gyermekjátszótér várja a szórakozni vágyókat. A külső területen várja a látogatókat a Thermalpark büszkesége, a geotermál vízzel töltött ülőmedence. A belső térben, az emeleten található a 800 m2-es wellness-központban gőz-szauna és 3 száraz szauna várja a forróság szerelmeseit: bio, infra és finn szauna. A wellness része egy nagy hűtőmedence és pezsgőfürdő. Lazításként egy masszázsra is befizethetünk vagy végig sétálhatunk a száraz vagy nedves Kneipp-ösvényen.
Fedezze fel ezt a gyönyörű fürdőt Szlovákia legnagyobb tavának közepén!

Számos túraútvonal a tó mellett

A tó környéke a fürdőzésen túl is igéző programokat kínál. A vulkáni eredetű Vihorlát-hegység természetvédelmi területét keresztül-kasul behálózzák a gyalogos és kerékpáros túraútvonalak, amelyeken a Vinnéi-tavat, a Halas-tavat és a vinnéi vár romját is meglátogathatjuk. A Széles-tó keleti része védett ornitológiai rezervátum. Csaknem száz vízimadárfaj található itt, melyekből több is a ritka és veszélyeztetett fajok közé tartozik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...