Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Így kerülhetjük el a fertőzéseket a fürdőkben

2019. 08. 28. 17:28
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Legyen akár nyugtató és gyógyító termálvíz, frissítő úszás, a fürdő az egyik legjobb program kicsinek és nagynak, egyedülállónak és családoknak egyaránt. A közös medencék használata azonban az arra érzékenyek számára veszélyt is jelentenek. Megmutatjuk, hogyan lehet ezeket elkerülni.
Nőgyógyászati fertőzés, bőrbetegség, fülfájás, szemgyulladás: a többek által - sajnos - jól ismert problémákat baktériumok, gombák és élősködők okozhatják a strandon, az uszodában és a termálfürdőben. Néhány egyszerű szabály betartásával azonban minimálisra csökkenthető a fertőzés veszélye.

Sérülésekkel ne!

Az egyik legfontosabb szabály, hogy lehetőleg semmilyen sérüléssel ne menjünk strandra, uszodába vagy termálfürdőbe. Nemcsak a nagyobb sebekkel kell vigyázni, hanem a kisebbekkel is, például ha valaki elvágta az ujját, lehorzsolta a térdét. Ha valakin nincs sérülés, akkor is nagyon fontos, hogy úszás vagy fürdőzés után alaposan és rendszeresen szappannal és folyóvízzel tisztálkodjunk, így megelőzhetjük, hogy a kórokozók megtapadjanak a testünkön.

Használjuk a zuhanyt és a lábmosót!

A hideg vizes medencéknél nem elsősorban a víz okozza a problémát – hiszen azt fertőtlenítik, és a klór elpusztítja a kórokozókat – hanem a medence partja, a strand kövezete és a zuhanyzó. Mindezek miatt is nagyon fontos a lábmosó használata, hiszen ez megakadályozza, hogy kosz kerüljön a medencébe, és fertőtleníti a lábat. A zuhanyozóban ajánlott papucsban beállni a víz alá.
Így kerülhetjük el a fertőzéseket a fürdőkben

A víz ne kerüljön a szánkba!

A melegvizes medencékben egy ideig életben marad minden baktérium és vírus, sőt, ha szerves anyagok is kerülnek a 30-38 C fokos vízbe, akkor a baktériumok gyorsan el is szaporodnak. Az ilyen baktériumok vagy vírusok a lenyelt vízzel hasmenést okozhatnak, ezért kell nagyon vigyázni, hogy a víz ne kerüljön a szánkba.
Vírusos fertőzéssel adjuk tovább a szemölcsöt is, melynek különleges fajtája az uszodaszemölcs, amely nagyon könnyen terjed. Vírus okozza a kötőhártya gyulladást is, melynek tüneteit gyakran keverik össze a klór okozta szemirritációval.

Cseréljük le a fürdőruhánkat!

A termálvizeket fertőtlenítik, de ha valaki nem vigyáz, itt is könnyen összeszedhet valamit. Elég egy kicsit felborult belső egyensúly és egy felelőtlenül használt illemhely, és máris hüvelygombával térhetünk haza. A fertőzés tünetei az égő, viszkető nemi szerv és a szokatlan hüvelyi folyás, melyekkel jó minél előbb nőgyógyászhoz fordulni. A gombát hölgyek tejsavas intim mosakodók használata és a vécéülőke érintésének mellőzése révén tudják elkerülni. A nedves fürdőruhát a medence használata után mindig cseréljük szárazra, menstruáció alatt pedig, ha lehet, tamponnal se menjünk fürdeni.

Nincs félnivalónk, ha betartjuk a higiénés szabályokat

  • Mindig hordjunk papucsot, zuhanyzáshoz is, úszáshoz pedig úszószemüveget!
  • Az illemhelyet óvatosan használjuk, és erre tanítsuk meg a gyerekeket is!
  • A gyerekeket ne hagyjuk meztelenül a strandon, adjunk rájuk fürdő bugyit vagy úszópelenkát!
  • Minden strandolás után érdemes alaposan lezuhanyozni.
  • Sérült, sebes bőrrel ne menjünk strandra: a seben keresztül észrevétlenül különféle kórokozók támadhatják meg a szervezetünket.
  • Ha betegnek érezzük magunkat, vagy le van gyengülve az immunrendszerünk, kerüljük az uszodát és a strandot, mert nagyobb eséllyel szedünk össze pár várakozó kis kórokozót!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem