Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ilyen a tűz és víz országa – mutatjuk a legszebb forrásokat

2016. 02. 28. 20:12
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Egyre több lehetőség nyílik meg azon magyar utazók számára, akik Izlandra szeretnének eljutni. Idén tavasszal és ősszel egy-egy alkalommal a Travel Service is indít charterjáratokat, március 27-től pedig a Wizz Air repíti az érdeklődőket Reykjavíkba Budapestről heti kétszer. Ha kedvet kapott egy utazáshoz a tűz és víz országába, mutatjuk, mely fürdőket érdemes célba venni a főváros közelében.
Izlandot nem véletlenül tartják a tűz és víz földjének, az ország egy úgynevezett „forróponton” helyezkedik el, aminek következtében számos geotermikus tevékenység figyelhető meg területén, e mellé társulnak a fagyos gleccserek. Az országban számos melegvizes forrás és gejzír lelhető fel; akad köztük olyan is, ami gyakorlatilag forr, de szerencsére rengeteg olyan is, mely kiválóan alkalmas fürdőzésre.

Reykjadalur

Reykjadalur, vagy szószerinti fordításban „gőzös völgy” Reykjavíkból az egyik legkönnyebben elérhető termálvizes forrás. Hveragerði városa csupán 45 percnyi autóútra található a fővárostól, onnan pedig egy könnyed, nagyjából egyórás kirándulás keretében hamar feljutunk a melegvizes folyóhoz. A túra azonban nem javasolt tériszonyosak számára, mivel egy szakaszon egy mély szurdok mentén kell végighaladni.
Ilyen a tűz és víz országa – mutatjuk a legszebb forrásokat

Fotó: trover.com

Kék Lagúna

A híres Kék Lagúna mindössze 13 kilométerre van a reykjavíki nemzetközi repülőtértől, így könnyen útba ejthető. A Kék Lagúna a legismertebb izlandi termálfürdő, ami nem csoda, hiszen a fekete láva törmelékbe süllyesztett, átlátszatlan kék víz valóban nagyon különleges látványt nyújt. A lagúna nem teljesen természetes úton keletkezett – az 1980-as évek elején a helyiek vették észre, hogy a Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván összegyűlt, felhevült tengervíz jótékony hatású, többféle bőrproblémát is gyógyít –, mégis ez az egyik legszebb termálfürdő Izlandon. A medence vize 6500 láb mélyről ered, ahol az édesvíz és a tengervíz szélsőséges hőmérsékleten elegyedik egymással. A kovával, algával és ásványi anyagokkal feldúsult víz 38 fokosan érkezik a felszínre.

Gamla Laugin, a „titkos lagúna”

Ahogy arra a nevéből is lehet következtetni, ez egy kis termálforrás, elrejtve a havas vadonban, már-már érintetlen. Az aprócska öltözőkabinban elhelyezett hűtőben fellelhető, kellemesen hűvös sör és bor tökéletesen ellensúlyozza a forró fürdőt. Ha éjszaka mártózunk és az időjárás is kegyes, akár még az aurora borealist is megpillanthatjuk az égen.
Ilyen a tűz és víz országa – mutatjuk a legszebb forrásokat

Fotó: is.wp.icelandroadguide.com

Seljavallalaug

Seljavallalaug Izland déli részén helyezkedik el, a 25 méter hosszú, 10 méter széles medencét emberi kéz alkotta még 1923-ban. Maga a forró víz teljesen természetes módon szivárog a medencébe, amit egy keskeny völgyben alakítottak ki a hegyoldalban, lélegzetelállító természeti környezetben. Az elképesztően nyugodt forrás csupán néhány órányi autóútra van a fővárostól, így mindenképpen érdemes célba venni.
Ilyen a tűz és víz országa – mutatjuk a legszebb forrásokat
Fotó: tripeasel.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...